Realtime page editor

Je kan pagina’s, zoals de registratie- en bevestigingspagina, volledig aanpassen naar je eigen stijl in de handige realtime page editor.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kan verschillende pagina’s, zoals de registratie-, bevestigings- en salespagina volledig aanpassen naar je eigen stijl in de handige realtime page editor.

Zodra je een van deze pagina's gaat bewerken, kom je in de realtime editor terecht.

Links vind je de inhoud met de onderdelen die je kan wijzigen. Door met je muis over een onderdeel te bewegen, zie je in de editor een blauwe lijn om dit onderdeel heen verschijnen.

Sommige onderdelen hebben extra opties. Klik op het tandwiel om meer opties weer te geven, zoals afbeelding bewerken, kleur aanpassen of het geselecteerde onderdeel verbergen.

Sommige onderdelen hebben extra opties. Klik op het tandwiel om meer opties weer te geven,

De wijzigingen worden automatisch opgeslagen. Klik rechtsboven op 'Sluit editor' om de editor te sluiten.

De Webinargeek-pagina-editor

Tekstkleur wijzigen

Om de tekstkleur te wijzigen, kun je de volgende stappen volgen:

1. Navigeer naar de pagina die je wilt bewerken.

2. Klik links op 'Stijl' om bepaalde tekstkleuren in 1 keer te wijzigen.

3. Pas de tekstkleur aan door de kleurcode in te vullen of gebruik de colorpicker.

4. De wijzigingen worden automatisch opgeslagen. Klik rechtsboven op 'Sluit editor' om de editor te sluiten.

Je kan ook bepaalde teksten een ander kleur geven. Selecteer de tekst die je wil aanpassen. Bovenin verschijnt dan de optie om de kleur te veranderen.

Header knop van kleur veranderen

De kleur van de bevestiging of header knop kan worden aangepast. Klik links in de editor op 'Stijl' en kies een nieuwe kleur of voer een kleur in.

Header knop van kleur veranderen

Lettertype wijzigen

Ga naar de editor van de pagina die je wil aanpassen. Je kan in de editors van de registratiepagina, het embedded formulier, de bevestigingspagina en de salespagina het lettertype wijzigen.

Om het lettertype overal op de pagina te wijzigen, klik je links op 'Stijl' en kies je het lettertype dat je wil gebruiken. Nu worden de elementen die je niet handmatig kan aanpassen ook gewijzigd.

Je kan ook bepaalde teksten een ander lettertype geven. Selecteer de tekst die je wil wijzigen. Bovenin verschijnt dan de optie om het lettertype te veranderen.

De wijzigingen worden automatisch opgeslagen. Klik rechtsboven op 'Sluit editor' om de editor te sluiten.

Veranderen van lettergrootte in de pagina-editor

Lettergrootte aanpassen

Selecteer de tekst die je wil aanpassen. Bovenin verschijnt dan de optie om de lettergrootte te wijzigen.

Afbeelding bewerken

Om een afbeelding te bewerken, kun je de volgende stappen volgen:

1. Navigeer naar de pagina die je wilt bewerken.

2. Beweeg met je muis over de afbeelding die je wil bewerken en klik rechtsboven op het tandwiel.

3. Klik vervolgens op 'Bewerk afbeelding' en kies een andere afbeelding of upload een nieuwe afbeelding.

4. Klik op 'Opslaan'. De nieuwe afbeelding wordt nu weergegeven.

De wijzigingen worden automatisch opgeslagen. Klik rechtsboven op 'Sluit editor' om de editor te sluiten.

Video toevoegen

Je kan een video delen op je registratie- of bevestigingspagina. Laat bijvoorbeeld een testimonial, introductie of een minidemo zien! Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Navigeer naar de pagina waarop je de video wilt toevoegen.

2. Zorg ervoor dat het element 'Afbeelding - Links' zichtbaar is.

3. Beweeg met je muis over de afbeelding en klik op het tandwiel.

4. Klik op 'Video' en plak de URL naar de YouTube-video die je wil delen.

Een video toevoegen aan de registratiepagina

Er is geen voorvertoning van de video. Op de plek waar de video komt te staan, zie je een playbutton verschijnen. Je kan de 'Afbeelding - Links' natuurlijk gewoon bewerken! Plaats hier bijvoorbeeld een screenshot van de video.

Een video toevoegen aan de registratiepagina

Zodra je op 'Bekijk video' klikt, wordt de video geopend in een pop-up en kan je deze afspelen.

Kijken naar de video op de registratiepagina

De wijzigingen worden automatisch opgeslagen. Klik rechtsboven op 'Sluit editor' om de editor te sluiten.

Ontdek hier meer tips om leads te genereren met onze sales-gerelateerde features!

Teksten aanpassen

Ga naar de editor van de pagina die je wil aanpassen. Klik op een tekstvak om de tekst aan te passen, je kan direct beginnen met het wijzigen van de tekst.

Er zijn 13 opties die je kan gebruiken om je tekst aan te passen. Deze opties komen bovenin in beeld nadat je een tekstvak hebt geselecteerd.

Hieronder leggen we de opties uit:

1. Plakken als platte tekst. Sommige browser blokkeren deze optie. Gebruik dan Ctrl+Shift+V om platte tekst te plakken.

2. Tekst vetgedrukt maken. Selecteer de tekst die je vetgedrukt wil maken en klik op het symbool.

3. Tekst cursief maken. Selecteer de tekst die je cursief wil maken en klik op het symbool.

4. Tekstkleur wijzigen. Selecteer de tekst die je een andere kleur wil geven. Klik op het symbool en op een kleur.

Tekstkleur wijzigen in de pagina-editor

5. Tekstopmaak verwijderen. Selecteer de tekst waarvan je de opmaak wil verwijderen en klik op het symbool. Alle opmaak van de tekst wordt verwijderd en naar de standaardinstellingen gewijzigd.

6. Lettergrootte wijzigen.

7. Lettertype wijzigen.

8. Tekst links uitlijnen.

9. Tekst centreren.

10. Tekst rechts uitlijnen.

11. Genummerde lijst invoegen.

12. Opsomming invoegen.

13. Link invoegen/wijzigen. Selecteer de tekst waaraan je een link wil toevoegen/wijzigen en klik op 'OK'.

Hyperlinks toevoegen in de pagina-editor

14. Link verwijderen. Klik op de tekst met de link die wil verwijderen en klik op het symbool.

De wijzigingen worden automatisch opgeslagen. Klik rechtsboven op 'Sluit editor' om de editor te sluiten.

De real-time pagina-editor sluiten

Referentieafmetingen afbeeldingen

Op deze pagina kan je formaten vinden van de verschillende afbeeldingen die in WebinarGeek worden gebruikt. De formaten op deze pagina zijn bedoeld als indicatie. Het is mogelijk om hiervan af te wijken, maar je kan het beste wel dezelfde beeldverhouding aanhouden. Dit is met name zo bij dia's van een presentatie. Mocht dat niet mogelijk zijn, houd dan in ieder geval 1 van de 2 afmetingen aan (bijvoorbeeld de hoogte). De maximum bestandsgrootte is 5 Mb.

Let op! De standaardafmetingen zijn alleen een indicatie, afwijken kan. De afbeeldingen zijn 'responsive', dat houdt in dat de afbeelding zich aanpast aan de grootte van het venster. Het kan dus zijn dat er soms stukken van de afbeelding wegvallen of dat een afbeelding een beetje wordt uitgerekt. Het plaatsen van teksten in een afbeelding raden wij daarom af.

Registratiepagina, Bevestigingspagina en Aftelpagina

Afbeelding

Grootte in pixels (indicatie)

Achtergrondafbeelding (boven)

Maximale hoogte: 800 pixels X Minimale breedte: 2480 pixels

Blok links

470 x 170

Blok rechts

386 x 123

Tip! Voor de achtergrond afbeelding is het aan te raden een simpele afbeelding te gebruiken zonder tekst. Zo voorkom je dat belangrijke gedeelte verdwijnen op kleinere schermen.

Hieronder zie je een voorbeeld van de afbeelding voor de achtergrond van het blok bovenaan:

Voorbeeld banner

Webinar en start/eindslide

Voor (presentatie) dia's of slides kan je het beste een 16:9 beeldverhouding aanhouden (bijvoorbeeld 1920 x 1080 pixels).

Salespagina

Afbeelding

Grootte in pixels (indicatie)

'Grote' afbeelding

210 x 212

'Kleine afbeelding'

78 x 87

Infobox of Call to action

96 x 81

Interacties

Afbeelding

Grootte in pixels (indicatie)

Infobox of Call to action

96 x 81

E-mails

Afbeelding

Grootte in pixels (indicatie)

Logo

Hoogte van 62 pixels (het standaard WebinarGeek-logo is daarnaast 179 pixels breed).

Afbeeldingen in de mail

280 x 140

Let op! De standaardafmetingen zijn alleen een indicatie, afwijken kan. De afbeeldingen zijn 'responsive', dat houdt in dat de afbeelding zich aanpast aan de grootte van het venster. Het kan dus zijn dat er soms stukken van de afbeelding wegvallen of dat een afbeelding een beetje wordt uitgerekt.

Trefwoorden: header, design