Video-injectie

Tijdens een live webinar kan je video's afspelen. Laat bijvoorbeeld een testimonial zien of een productdemo.

Tim avatar
Geschreven door Tim
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Tijdens een live webinar kan je video's afspelen. Laat bijvoorbeeld een testimonial zien of een product demo. Ook kan je een deel van je presentatie vooraf opnemen. Zo hoef je het webinar alleen live op te starten en af te sluiten om vragen te beantwoorden.

Ontdek hier meer tips om leads te genereren tijdens je webinars!

Een video voor video-injectie moet je eerst via de 'Video'-pagina uploaden of toevoegen.

Let op! De download van je live webinaropname (replay) bevat alleen video-injecties die toegevoegd zijn via ons eigen video-uploadsysteem. Video-injecties die zijn toegevoegd door middel van YouTube URLs zullen niet in de download van je live webinar opname te zien zijn.

Video’s toevoegen

1. Selecteer het webinar dat je wilt bewerken.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar de tab 'Webinar'.

4. Klik op 'Video-injecties' en gebruik het dropdown menu om een video uit jouw account toe te voegen.

Tijdens je live webinar kan je geüploade video's of YouTube video’s afspelen. Je moet deze video’s van tevoren uploaden of toevoegen aan WebinarGeek. Dit doe je via de videopagina. Hier vind je meer uitleg.

Let op! Verwijder je een video van de videopagina? Dan zal de video ook verdwijnen uit je webinar en eventuele replays.

Video’s toevoegen aan jouw webinar

Belangrijke informatie over Youtube-video’s en replays

De YouTube-video moet ingesteld zijn als 'Openbaar' of 'Verborgen' (onder 'Basisinformatie'). De video is dan niet vindbaar voor iedereen, maar kan wel worden afgespeeld door WebinarGeek. Ook moet het mogelijk zijn om de video te embedden (onder 'Distributie opties' > 'Insluiten toegestaan').

Tijdens het afspelen van video-injecties (Youtube of geüploade videos) in de replay of een on demand webinar is het niet mogelijk om te scrollen.

De download van je opname (replay) bevat alleen video-injecties die zijn geüpload naar WebinarGeek. Video-injecties die zijn toegevoegd met YouTube-URL’s zullen niet in de download van je opname te zien zijn. Als er in je live webinar video-injecties zitten die zijn toegevoegd via YouTube-URL’s, zal je deze bij de download er zelf in moeten monteren met een videobewerkingsprogramma. We raden aan om ons eigen video-uploadsysteem te gebruiken als je van plan bent de replay te downloaden nadat je webinar is afgelopen.

Let op! YouTube-video’s zijn onderdeel van de replay (van de online versie, niet van de download) zolang de YouTube-video beschikbaar is. Wordt de video verwijderd, dan kunnen wij deze niet langer meer laten zien aan jouw kijkers. Kijkers zien dan een zwart scherm.

Videos(-injecties) verwijderen

1. Selecteer het webinar dat je wilt bewerken.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar de tab 'Webinar'.

4. Klik op 'Video-injecties'. Ga met je muis op de video staan en klik op het prullenbak-icoon in de linkerbovenhoek.

Video-injectie verwijderen uit je webinar

Trefwoorden: invoegen, bijvoegen, filmpje