E-mail inplannen

Om een e-mail te versturen, moet je deze inplannen. In WebinarGeek kan je jouw e-mails bewerken.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om een e-mail vanuit WebinarGeek te versturen, moet je deze inplannen. Volg hiervoor de stappen:

1. Klik op het webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar 'E-mails'.

4. Klik op de e-mail die je wilt inplannen.

5. Stel bij 'E-mail inplannen' het moment in waarop je wil dat de mail wordt verstuurd.

6. Klik op 'Plan e-mail in'.

De e-mail wordt nu voor elke aankomende en afgelopen uitzending verzonden.

Let op! Elke mail wordt maar één keer per uitzending verstuurd. Maak een nieuwe e-mail aan als je er nog één wilt versturen. Follow-up- en herinneringsmails voor on demand webinars kan je meerdere keren versturen, maar wel één keer per inschrijving of kijker.

Een e-mail inplannen

Als je de e-mail hebt ingepland, zie je een overzicht van wanneer de mail automatisch wordt verstuurd. Ook zie je voor welke uitzending de e-mail al is verstuurd.

Overzicht van de geplande e-mail afleveringsmomenten

Klik op 'Annuleer ingeplande mails' om nog niet verzonden e-mails te annuleren. Je kan vervolgens het moment van versturen aanpassen.

Bij een ingeplande e-mail zie je in het overzicht van je e-mails het moment van versturen staan.

De geplande afleverdatum voor een e-mail verschijnt naast de titel van het e-mail in het e-mail overzicht

On demand e-mails inplannen

Bij on demand webinars werkt het inplannen van e-mails iets anders.

In het geval van on demand follow-up mails kan je tussen twee manieren van plannen kiezen. Als de mail is bedoeld voor alle inschrijvingen plan je deze in voor een bepaald moment nadat men zich ingeschreven heeft, bijvoorbeeld een uur na hun inschrijving. Is de mail bedoeld voor de kijkers van het webinar geef je aan hoelang na het kijken zij de mail moeten ontvangen.

Heeft je on demand webinar een startdatum? Dan kan je voor on demand webinar herinneringsmails aanmaken. Herinneringsmails voor on demand webinars alleen ingepland worden voor het moment dat het webinar beschikbaar komt te staan. Het moment dat deze mails verzonden worden is automatisch de datum/tijd die ingesteld staat bij de ‘Beschikbaar vanaf’ instelling. Daar lees je hier meer over.

Aantal verzonden e-mails

Nadat je een e-mail hebt ingepland en deze is verstuurd, kan je zien hoeveel mails zijn verzonden. Volg hiervoor de stappen:

1. Klik op het webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar 'E-mails'.

4. Klik op de e-mail die is verstuurd.

5. Bekijk linksonder naar hoeveel ontvangers de e-mail is verstuurd en voor welke uitzending dit was.

E-mail afleveringsoverzicht met hoeveel ontvangers de e-mail hebben ontvangen

Trefwoorden: email