Embedded formulier

Met het embedded formulier kunnen de bezoekers van je website zich inschrijven, zonder dat ze je website hoeven te verlaten.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het embedded formulier maakt het mogelijk om de bezoekers van je website of blog zich in te laten schrijven, zonder dat ze hiervoor je site hoeven te verlaten. Het enige wat je hoeft te doen is een stukje HTML-code kopiëren en plakken!

Het inbedrijfsvorm bewerken

Ontdek hier meer tips om leads te genereren met je webinars!

Embedded formulier aanmaken

Om een embedded formulier aan te maken , kun je de volgende stappen volgen:

1. Klik op je webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar 'Registratie' > 'Embed'.

4. Klik op 'Embed aanmaken' om in de editor te komen.

embed instellen in webinar instellingen

Formulier bewerken

Je kan de titel, subtitel, registratieknop en kleuren aanpassen. Klik op het invulveld om de titel of subtitel te wijzigen.

Klik links naast de inhoud op 'Kleuren' om de kleuren te wijzigen naar je eigen smaak en/of huisstijl.

De uitzending is pas zichtbaar nadat je het webinar hebt gepubliceerd.

Style het webinargeek Embed-formulier

Embed-code op je eigen website plaatsen

Om de embed-code op je eigen website te plaatsen kun je de volgende stappen volgen:

1. Klik op je webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar 'Registratie' > 'Embed'.

4. Klik op 'Embed aanmaken' om in de editor te komen.

5. Plaats de code op je eigen website.

Embed formulier plaatsen met JavaScript

Nadat je het embedded formulier hebt bewerkt, krijg je een stukje HTML- en Javascriptcode. Deze code kan je op je website of blog plaatsen. Je kunt deze plaatsen op de plek waar je het embedded formulier wilt tonen. Houd er rekening mee dat het embedded formulier minimaal 350 pixels in breedte nodig heeft.

Embed code

Mocht je werken met een CMS-systeem of een blog zoals WordPress, zorg dan dat je het stukje code in de bron (source) van de pagina plaatst, dus niet gewoon als tekst. In sommige CMS-systemen is het niet mogelijk om Javascript-code te plaatsen. Het kan zijn dat je hierbij hulp nodig hebt van je webbouwer.

De breedte en hoogte aanpassen van het embed formulier (javascript)

Ondanks dat het Javascript formulier automatisch een grootte mee krijgt binnen de beschikbare ruimte, kan je ook zelf het formulier aan te passen met CSS.

Voorbeeld:

.geek-frame-holder iframe { width: 700px }​

Embed formulier plaatsen via een iframe

Naast de JavaScript-optie kan je ook je formulier embedden in een iframe. Dit is handig voor de contentsystemen, waarin je niet (makkelijk) JavaScript kan plaatsen. Maak een iframe-element op je pagina en embed hierin de iframe URL vanuit de pagina die je wil embedden.

Voorbeeld:

<iframe src="Your iframe URL goes here" title="Webinar registration form" height="350" width="350" ></iframe>

De breedte en hoogte aanpassen van het embed formulier (iframe)

Je moet zelf de juiste hoogte instellen voor het iframe omdat deze zich niet automatisch aanpast. JavaScript doet dit automatisch voor je en heeft daarom de voorkeur voor het embedden van je registratieformulier.

Als je maar een deel van de iframe kan zien, probeer dan het formulier hoger te maken. Dit kan je doen door de waarde van 'height' in het formulier aan te passen.

Zorg ook dat je een breedte (width) instelt. Het embedded formulier is geoptimaliseerd voor ongeveer 350 pixels in de breedte maar je kan het formulier ook breder maken. Stel een percentage in om het formulier de ruimte op je website op te laten vullen.

Voorbeeld:

<iframe src="Your iframe URL goes here" title="Webinar registration form" height="500" width="100%" ></iframe>

Geavanceerde aanpassingen

Houd er rekening mee dat de aanpassingen die je kan doen beperkt zijn. Als je het hele registratieproces naar wens wil inrichten en onder volledig eigen beheer wil hebben, kan je onze API gebruiken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Aangepaste registratielinks meegeven

Als je aangepaste registratielinks hebt aangemaakt, wil je deze misschien ook gebruiken in het embedded formulier.

Met deze aangepaste links kan je de bron van je registratie opslaan, bijvoorbeeld bij het gebruik van een UTM/campagne-URL. Zo kan je ook met meerdere embedded formulieren bijhouden via welk formulier een inschrijving binnenkomt.

Deze waarde kan je meegeven in de embed-code als 'data-cst' parameter.

Voeg in de code van je embedded formulier voor de tekst 'data-webinar=..' het volgende toe: data-cst="naam_van_link".

Je vervangt 'naam_van_link' hierbij door de naam van je aangepaste registratielink, of je campagneparameter, bijvoorbeeld 'linkedin' of 'facebook'. Je code ziet er dan bijvoorbeeld als volgt uit:

<script src="https://app.webinargeek.com/assets/embed-frame.js" data-cst="naam_van_link" data-webinar="ca5c3.." type="text/javascript"></script>

Na inschrijving vind je in de webinarstatistieken terug via welke link iemand is geregistreerd. Klik hier voor meer informatie over aangepaste registratielinks.

In het geval van een Iframe kan je '?cst=naam_van_link' toevoegen aan je Iframe. 'naam_van_link' vervang je dan door een variabele naar keuze, bijvoorbeeld een campagneparameter zoals 'linkedin'. Voorbeeld:

<iframe src="https://embed.webinargeek.com/xxxxxxxxxxxxx?cst=Linkedin" title="description" height="350" width="350" ></iframe>

Let op! De 'height' moet worden aangepast wanneer jouw formulier meerdere extra registratievelden heeft.

Eigen URL voor bevestiging

Nadat mensen zich hebben ingeschreven via je embedded formulier, kan je ze doorlinken naar een URL.

Volg hiervoor de stappen:

1. Klik op je webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar 'Registratie' > 'Embed'.

4. Klik op het potlood onder 'Stuur inschrijvingen door naar een eigen URL'.

5. Stel de URL in en klik op 'Opslaan'.

Een aangepaste bevestiging-URL instellen

Je inschrijvers komen nu op de ingestelde URL terecht.

Let op! Aan het begin van de URL moet er "https://" staan om te werken.

Let op! Vanaf 1,5 uur voor het webinar begint krijgen de inschrijvingen de countdown (aftelklok) of kijkpagina te zien. Ze worden dan dus niet doorgestuurd naar de ingestelde URL. Bij betaalde webinars wordt de WebinarGeek-bevestigingspagina gebruikt vanwege de betaaloptie.

Trefwoorden: integreren