Uitzendschema instellen

Bij automated webinars is het mogelijk om een uitzendschema in te stellen. Plan op een specifiek moment je automated webinar in.

Stefan avatar
Geschreven door Stefan
Deze week bijgewerkt

Bij automated webinars is het mogelijk om een uitzendschema in te stellen. In dit schema kan je individuele webinars inplannen, maar ook terugkerende uitzendingen.

Je kan dus bijvoorbeeld specifiek op 26 mei om 18:30 uur een webinar uitzenden. Dat is dan een eenmalige uitzending. Daarnaast kan je zorgen dat er elke vrijdag om 20:00 een uitzending is. Dit noemen we een geautomatiseerde reeks.

Leer hier meer over het instellen van automated webinars!

Eenmalige uitzending

1. Selecteer het webinar dat je wilt bewerken.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Scroll door naar 'Data en tijden' onder 'Algemeen'.

4. Klik op '+ Extra uitzending toevoegen'.

5. 'Wil je een eenmalige uitzending toevoegen, kies dan in het dropdownmenu voor 'Op' en vul de datum en tijd in waarop je de uitzending wil plannen.

Een eenmalige uitzending aanmaken

Just-in-time uitzending

Om een Just-in-time uitzending toe te voegen aan een bestaand webinar, kun je de volgende stappen volgen:

1. Navigeer naar je automated webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Scrol naar beneden naar 'Just-in-time' onder het tabblad 'Algemeen'.

4. Activeer Just-in-time uitzendingen.

5. Kies de tijd voor de uitzendingen.

Just-in-time webinars instellen.

Terugkerende uitzending

1. Selecteer het webinar dat je wilt bewerken.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Scroll door naar 'Data en tijden' onder 'Algemeen'.

4. Klik op '+ Extra uitzending toevoegen'.

5. Wil je een terugkerende uitzending, kies dan in de dropdownmenu voor 'Elke' en selecteer wanneer je de reeks wil plannen. Dit kan steeds op een specifieke dag zijn, maar ook elke dag.

Een terugkerende uitzending aanmaken

6. Vervolgens kan je instellen wanneer de terugkerende uitzending eindigt.

Einddatum instellen van een terugkerende uitzending

7. Je kan meerdere (terugkerende) uitzendingen toevoegen.

Tijd terugkerende uitzending wijzigen

Om de tijd van terugkerende uitzendingen te wijzigen zal je een nieuwe terugkerende uitzending aan moeten maken met het gewenste schema. Daarna kan je een einddatum instellen voor de oude terugkerende uitzending als je de bestaande uitzendingen wilt bewaren of de oude terugkerende uitzending verwijderen als je ze niet wilt bewaren.

Data uitzonderen

Om het zo 'echt' mogelijk te maken, kan je bij de volgende optie bepaalde data uitsluiten van je uitzendschema. Zo kan je feestdagen uitsluiten, maar bijvoorbeeld ook dagen waarop er geen moderator beschikbaar is voor de chat.

Let op! Je kan geen data uitzonderen op data waar al een uitzending is aangemaakt. We raden daarom aan dat je de uitzonderingen eerst toevoegt en dan pas je schema instelt.

Data uitzonderen van een terugkerende uitzending

Nadat je het uitzendschema hebt aangemaakt, worden er automatisch uitzendingen gepland die overeenkomen met de instellingen. Je kan achteraf altijd nog individuele uitzendingen verwijderen of het schema aanpassen.

Aantal terugkerende uitzendingen voor bezoekers beperken

Bij een terugkerende uitzending wil je natuurlijk niet dat je kijkers bij de registratie moeten kiezen uit honderden mogelijkheden.

Daarom kan het aantal zichtbare uitzendingen op de registratiepagina beperken met de ‘Limiteer het aantal uitzendingen zichtbaar voor bezoekers’ instelling. Dit artikel legt uit hoe je dat kan instellen.

Standaard replay instellingen

Bij het aanmaken van je webinar stel je de replay instellingen in. Deze instellingen kan je wijzigen voor later toegevoegde nieuwe afleveringen. Dit kan je doen bij de standaard replay instellingen. Wanneer je de standaard replayinstellingen wilt wijzigen, kan je deze stappen volgen:

1. Selecteer het webinar dat je wilt bewerken.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar de tab 'Algemeen' en klik op 'Standaard replay instellingen'.

Op deze manier kan je aangeven tot wanneer je inschrijvers de replay van de uitzendingen van je uitzendschema kunnen bekijken. Je hebt bij de standaard replay instellingen ook de mogelijkheid om het e-mailadres wat je in eerste instantie hebt ingevoerd te wijzigen.

Standaard replay instellingen knop
Standard replay instellingen venster

Trefwoorden: automatiseren, koppelen