Eén-klikregistratielink

De één-klikregistratielink is een manier om mensen die al op je mailinglijst staan zich via één klik te laten registreren voor je webinar.

Tim avatar
Geschreven door Tim
Meer dan een week geleden bijgewerkt
Eén-klikregistratielink

De één-klikregistratielink is een geavanceerde manier om mensen die al op je mailinglijst staan, zich via één klik te laten registreren voor je webinar. Deze registratielink vult namelijk de registratievelden voor de inschrijver automatisch in.

Eén-klikregistratielink instellen

Om een één-klikregistratielink in te stellen, kun je de volgende stappen volgen:

1. Klik op je gepubliceerde webinar om het webinar dashboard te openen.

2. Klik rechts naast 'Contacten toevoegen' op de drie punten en vervolgens op het icoon van de één-klikregistratielink.

3. Selecteer de juiste uitzending en kopieer en plak de link in de pop-up in je e-mailprogramma.

4. Vervang de eigen veldnamen, zoals 'Voornaam+hier', door de juiste gegevens. Of stel je e-mailprogramma zo in dat ze automatisch worden vervangen.

contacten toevoegen knop

Als je een veld niet gebruikt, kan je dit uit de link weglaten.

Eén-klikregistratielink

Eén-klik registratie voor embed formulieren

Embed formulieren kunnen het één-klik registratie systeem ook gebruiken, maar je moet de link zelf maken.

Volg eerst de instructies hierboven (onder 'Eén-klikregistratielink instellen') om een één-klikregistratielink te krijgen voor jouw webinar. Kopiëer en plak deze voor later.

Een voorbeeld van een één-klikregistratielink:

Zoek nu de link op van het embed formulier. Kopiëer en plak die ook.

De volgende stap is het combineren van deze twee links om de één-klik functionaliteit aan het embed formulier toe te voegen. Om dit te doen kopiëren we het deel na de naam van het webinar in de één-klikregistratielink en plakken we die achter de link van het embed formulier. In het voorbeeld hierboven is dit dat deel:

/?episode%5B3108%5D=13692&subscription%5Baddress%5D%5Bemail%5D=Email+here&subscription%5Baddress%5D%5Bfirstname%5D=First+name+here

Hier is een voorbeeld van een embed formulier link die gecombineerd is met de één-klikregistratie link van eerder:

Eén-klik registratie voor follow up mails

Je kan de één-klikregistratie link ook voor je follow up mails gebruiken in je webinar.

Vervang de eigen veldnamen, zoals 'Voornaam+hier', met de juiste e-mail variabelen. Deze vind je hier terug.

Trefwoorden: direct, gemakkelijk, een klik registratie, one-click