Herinneringsmail

Een herinneringsmail is een e-mail die vóór het live webinar wordt verstuurd.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om een herinneringsmail aan te maken, kun je de volgende stappen volgen:

1. Klik op je webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar 'E-mails'.

4. Klik op 'Nieuwe e-mail' > 'Herinneringsmail'.

Je kan een bestaande template kopiëren of een nieuwe maken.

Een nieuwe herinneringsmail aanmaken.

Een herinneringsmail is een e-mail die vóór het live webinar automatisch wordt verstuurd. Deze mail is een vriendelijke herinnering naar iedereen die zich heeft ingeschreven.

Ontdek hier meer tips om te automatiseren met WebinarGeek!

De herinneringsmail bevat de volgende informatie:

• De titel van het webinar.

• De datum en het tijdstip van het webinar.

• De optie om het webinar aan een agenda toe te voegen.

• Een button om het webinar te bekijken.

• De optie om je uit te schrijven voor het webinar.

Klik hier voor meer informatie over het bewerken van je e-mail.

Herinneringsmails en on demand webinars

Je kan herinneringsmails aanmaken voor on demand webinars als deze zo ingesteld is dat het webinar pas op een bepaalde datum beschikbaar wordt met de ‘Beschikbaar vanaf’ instelling.

Let op! Herinneringsmails zijn niet beschikbaar voor on demand webinars die meteen bekeken kunnen worden.

Deze herinneringsmail kan gebruikt worden om de kijkers ervan op de hoogte te brengen dat het webinar nu bekeken kan worden. Je kan de mail inplannen zodat deze wordt verzonden naar de deelnemers zo gauw het on demand webinar beschikbaar komt te staan.

Een on demand herinneringsmail inplannen

Het is ook mogelijk om de on demand herinneringsmail direct te versturen. In tegenstelling tot live webinars kan dit bij on demand webinars één keer per inschrijving in plaats van één keer per uitzending.

Een on demand herinneringsmail direct versturen

Let op! We staan het toe om de herinneringsmail direct te verzenden wanneer het webinar nog niet beschikbaar is. Check dat de informatie die in de mail staat correct is voordat je de on demand herinneringsmail verstuurt.

Trefwoorden: email, kopieer, reminder