Als kijkers je Automated webinar hebben gemist maar zich wel ervoor hebben ingeschreven, kunnen ze de opname (replay) van het webinar bekijken.
Je kunt kiezen of je kijkers deze optie wilt aanbieden. Je kunt dit vooraf instellen, tijdens het maken van het webinar, of achteraf voor elke uitzending. Je kunt niet-kijkers ook met een e-mail aan je replay herinneren.
Wanneer een replay beschikbaar is, zien kijkers (en niet-kijkers) de replay automatisch via de knop 'Webinar bekijken' in de bevestigingsmail zodra het Automated webinar is afgelopen. De opname van je replay is dezelfde als die je voor het Automated webinar hebt ingesteld.
Standaardinstellingen voor replays configureren
Je kunt de standaardinstellingen voor replays wijzigen. Deze gelden voor alle uitzendingen die je in de toekomst maakt. De wijziging geldt niet met terugwerkende kracht voor webinars die je eerder hebt gemaakt. De standaardinstellingen voor replays gelden ook voor terugkerende uitzendingen die je in de toekomst maakt.
Je kunt de standaardinstellingen voor replays als volgt configureren:
Selecteer het webinar dat je wilt bewerken.
Klik op 'Webinar bewerken'.
Ga naar het tabblad 'Algemeen'.
Klik op 'Standaardinstellingen voor replays'.
Je kunt ook instellen of kijkers vragen kunnen stellen (bij het bekijken van een replay kunnen mensen de chat niet gebruiken, maar wel vragen stellen) en waar je wilt dat deze vragen terechtkomen. Geef ten slotte aan of je de replay beperkt beschikbaar wilt maken, bijvoorbeeld tot 3 dagen na een uitzending.
Replay-instellingen per uitzending configureren
Je kunt de replay-instellingen ook per (terugkerende) uitzending instellen in plaats van de standaardinstellingen voor replays te gebruiken. Volg hiervoor deze stappen:
Selecteer het webinar dat je wilt bewerken.
Klik op 'Webinar bewerken'.
Ga naar het tabblad 'Algemeen'.
Klik bij de uitzending waarvoor je de replay-instellingen wilt configureren op 'Replay' > 'Instellingen'.
Configureer de instellingen.
Replays aanbieden
Wanneer voor een uitzending een replay is ingesteld, hebben alle inschrijvingen automatisch toegang tot de opname van deze uitzending. Mensen kunnen deze op twee manieren bekijken:
Door na afloop van het webinar in de bevestigingsmail op de knop 'Webinar bekijken' te klikken.
Door in de replay-e-mail (zie hieronder) op de knop 'Webinar bekijken' te klikken.
Je kunt je replay ook delen met mensen die zich niet voor je webinar hebben ingeschreven. Hiervoor kun je de 'Publieke link' gebruiken, een unieke link voor elke uitzending met een opname. Van kijkers die via een publieke link kijken, worden geen gegevens bijgehouden en worden er geen interacties op het scherm weergegeven.
Replay-e-mails versturen
Je kunt kijkers met een follow-up-mail herinneren aan de beschikbaarheid van de replay.
Selecteer het webinar dat je wilt bewerken.
Klik op 'Webinar bewerken'.
Ga naar de sectie 'E-mails'.
Klik op 'nieuwe e-mail' > 'Replay-e-mail' om een nieuwe replay-e-mail te maken. Hier kun je je inschrijvingen (of specifiek kijkers/niet-kijkers) eraan herinneren dat de replay nu beschikbaar is, met een uitnodiging om die te bekijken.
Klik hier voor meer informatie over de replay.
De replay downloaden
Als je de replay van een Automated webinar wilt downloaden, moet je de oorspronkelijke video zoeken die je hebt gebruikt. Je vindt de oorspronkelijke replay of geüploade video op de pagina 'Video'. Als je de replay van een live webinar hebt gebruikt, kun je de replay ook downloaden via het webinar dashboard.
Hier lees je meer over downloaden via de pagina 'Video' of het webinar dashboard.
Trefwoorden: opnieuw afspelen

