De webinar pagina is de pagina die de kijkers te zien krijgen voor en tijdens het webinar.

Webinar pagina bewerken

Klik op het webinar > 'Webinar bewerken' > 'Webinar' > 'Webinar pagina'.

Klik op de oranje button 'Webinar pagina bewerken' om naar de page editor te gaan.

Links in de page editor kan je de kleuren wijzigen. Je kan de hoofdkleur, steunkleur en de kleuren van de chatnaam bewerken. Voer een kleurcode in of gebruik de colorpicker om een kleur in te stellen.

Boven de webinarvideo kan je de titel aanpassen. Klik op het potlood om de titel van het webinar te wijzigen. Wil je de titel herstellen, klik dan op het pijltje waar voorheen het potlood stond.

Rechtsonder kan je de tekst 'Stuur een openbaar chatbericht/priv├ęchatbericht' in het tekstvak aanpassen.

Wijzigen start/eindslide

Je kan een startslide en een eindslide toevoegen voor je webinar. De startslide is een dia die kijkers zien voordat het webinar start. De eindslide zien ze na afloop van het webinar, maar alleen als je geen sales pagina hebt ingesteld.

De optie om deze slides toe te voegen is alleen bij live en automated webinars beschikbaar.

Klik op het webinar > 'Webinar bewerken' > 'Webinar' > 'Webinar pagina'.

Klik op de oranje button 'Webinar pagina bewerken' om naar de page editor te gaan.

Bij 'Webinar nog niet begonnen' kan je de startslide instellen. Dit doe je door op 'Vervang slide' te klikken en een bestand vanaf je computer te uploaden (max. 1 MB). Zodra je dit hebt gedaan, zie je de slide meteen in de voorvertoning.

Klik op 'Webinar afgelopen' om een eindslide in te stellen. Deze komt alleen in beeld als je geen sales pagina hebt ingesteld.

De start/eindslide heeft een beeldverhouding van 16x9 (bijvoorbeeld 1200x679 pixels).

Side by side-verhouding

Nadat je de presentatie in je webinar hebt ge├╝pload, kan je de verhouding van de camera ten opzichte van de presentatie aanpassen.

Klik op je webinar > 'Webinar bewerken' > 'Webinar' > 'Webinar pagina'.

Klik op de oranje button 'Webinar pagina bewerken' om naar de page editor te gaan en klik op 'In progress'.

De instellingen staan standaard op 30% camera en 70% presentatie. Op die manier komt de presentatie (vaak het belangrijkste onderdeel) duidelijk in beeld.

Je kan deze verhouding wijzigen in bijvoorbeeld 50%-50% of een andere verhouding.

Klik met je muis op het icoon met de twee pijltjes, houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep vervolgens naar links of rechts om de verhouding aan te passen.

Als je de linkermuisknop loslaat, wordt de grootte vastgezet en automatisch opgeslagen. Je kan de camera of slide niet kleiner dan 30% van het totaal maken.

trefwoorden: begin, open, start, startpagina