Om je presentatie tijdens het webinar te kunnen delen, moet je deze voor de live uitzending geüpload hebben in WebinarGeek.

Je kan ook je scherm delen tijdens je webinar. Klik hier om te lezen hoe je dat doet.

Klik op het webinar > 'Webinar bewerken' > 'Webinar' > 'Presentatie'.

Er zijn verschillende manieren om je presentatie te uploaden. Hieronder worden ze vermeld.

PowerPoint

Om je powerpointpresentatie te kunnen uploaden, moet je deze opslaan als PDF-bestand.

1. Open je presentatie in PowerPoint, klik op 'Bestand' > 'Opslaan als' > Selecteer de locatie waar de presentatie opgeslagen moeten worden.
  2. Klik vervolgens op het pijltje aan de rechterkant om het dropdownmenu te openen, kies voor 'PDF (*.pdf)' en klik op 'Opslaan'.

Als je PowerPoint voor Mac gebruikt, klik dan hier en scrol op de website door naar 'Uw presentatie exporteren naar de PDF-indeling'.

Nadat je de PDF hebt opgeslagen, klik je op het webinar > 'Webinar bewerken' > 'Webinar' > 'Presentatie' > 'PDF-bestand' en upload je het bestand.

Animaties en video's

Als je animaties in je presentatie hebt verwerkt, kan je je PowerPoint niet uploaden als PDF. De animaties gaan namelijk verloren zodra de dia’s worden omgezet in losse afbeeldingen. Gebruik je alleen animaties om bullet points in te laten vliegen, dan kan je nog overwegen om voor elke nieuwe bullet point een nieuwe dia aan te maken.

Wil je wel animaties laten zien tijdens het webinar, dan kan je je scherm delen.

Klik hier om te lezen hoe je dat doet.

Als je een video in je powerpointbestand hebt geüpload, is deze niet af te spelen vanuit je presentatie. Je moet dan deze dan toevoegen met de video-injectie.

PDF

Je uploadt je presentatie als PDF-bestand. Je maakt je presentatie bijvoorbeeld in PowerPoint, Keynote of Canva. Hier vind je meer informatie over hoe je een presentatie kan maken.

Om je presentatie te uploaden klik je op het webinar > 'Webinar bewerken' > 'Webinar' > 'Presentatie' > 'PDF-bestand'. Je kiest vervolgens de PDF die je wil uploaden.

Je PDF-bestand wordt omgezet in losse afbeeldingen die je makkelijk vanuit de webinaromgeving kan bedienen.

Losse afbeeldingen (.png, .jpg)

Heb je losse afbeeldingen of dia’s die je wil uploaden, dan kan dat in .png- en .jpg-formaat.

Je maakt je presentatie bijvoorbeeld in PowerPoint, Keynote of Canva. Hier vind je meer informatie over hoe je een presentatie kan maken.

Om losse afbeeldingen of dia's te uploaden, klik je op het webinar > 'Webinar bewerken' > 'Webinar' > 'Presentatie' > 'Losse afbeeldingen'.

Ga dan naar de map waar je de losse afbeeldingen hebt opgeslagen. Klik op CTRL + A (Windows) of CMND + A (Apple) om alle afbeeldingen tegelijk te selecteren en klik op 'Openen' om ze te uploaden.

Volgorde slides aanpassen

Klik op het webinar > 'Webinar bewerken' > 'Presentatie'. Klik vervolgens op 'Wijzig volgorde'. Je zie dat de dia's dan beginnen te trillen. Klik op de dia die je wil verplaatsen, houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep de dia naar de juiste plek. Klik op 'Klaar' als de dia goed staat.

Slides verwijderen

Je kan een enkele slide verwijderen of alle slides in 1 keer.

Klik op het webinar > 'Webinar bewerken' > 'Presentatie'.

Eén slide verwijderen

Klik op de slide die je wil verwijderen en klik dan op 'Verwijder slide'.

Alle slides verwijderen

Klik rechtsboven op 'Verwijder alles' om alle slides in 1 keer te verwijderen.

Sprekersnotitie

Je kan sprekersnotities gebruiken om jezelf tijdens de presentatie te ondersteunen.

Deze notities herinneren je tijdens het webinar aan kernwoorden of punten die je tijdens je verhaal wil benoemen.

Je kan van tevoren sprekersnotities onder je slides toevoegen.

Klik op het webinar > 'Webinar bewerken' > 'Presentatie'. Klik dan op een slide die je toegevoegd hebt.

Onder de slide kan je een notitie schrijven en opslaan. Aan het icoon kan je zien welke slides een notitie.

Tijdens het webinar zie je als presentator de notitie als de slide in beeld is. Je ziet standaard 5 regels. Daarna moet je scrollen om de rest van de tekst te lezen.

Tip
Gebruik de S-toets op het toetsenbord om de notities snel te tonen of te verbergen.

Trefwoorden: speakernotes