Nadat je het webinar hebt gepubliceerd, kom je op het webinar dashboard terecht.

Hier zie je 1 oogopslag de belangrijkste informatie over je webinar.

Je kan hier ook komen door in het overzicht van al je webinars op 'Bekijk details' van je webinar te klikken.

Live omgeving

Klik op het gepubliceerde webinar om het webinar dashboard te openen.

De live omgeving is de pagina waar het uiteindelijk allemaal gaat gebeuren. Vanuit hier ga je het webinar namelijk live uitzenden.

Tot 3 uur vóór het webinar is de live omgeving nog niet beschikbaar. In het webinar dashboard staat dan 'Open hier straks het webinar'.

Vanaf 3 uur vóór de start van het webinar kan je de live omgeving wel betreden. Je komt in de live omgeving door op 'Open live webinar' te klikken in het webinar dashboard.

Nadat je op 'Open live webinar' hebt geklikt, kom je in de live omgeving terecht. Sta WebinarGeek toe om gebruik te maken van je camera en microfoon (als je dit nog niet hebt gedaan) door op 'Toestaan' te klikken.

Je bent nu nog niet live, maar kan al wel je webinar voorbereiden. Hier lees je meer over de live omgeving.

Webinar bewerken

Klik op het gepubliceerde webinar om het webinar dashboard te openen.

Klik rechtsboven in het webinar dashboard op 'Webinar bewerken' om de webinar wizard te openen en de instellingen van je webinar te wijzigen.

Webinar testen

Klik op het gepubliceerde webinar om het webinar dashboard te openen.

Linksboven in het webinar dashboard staat 'Test het webinar'. Klik hierop om je webinar te testen.

Wil je meer weten over het testen van je webinar? Klik dan hier.

Webinarstatistieken

Klik op het gepubliceerde webinar om het webinar dashboard te openen.

Klik linksboven in het webinar dashboard op 'Statistieken' om de statistieken van het webinar te bekijken.

Lees hier meer over de webinarstatistieken.

Overzicht

Klik op het gepubliceerde webinar om het webinar dashboard te openen.

Links zie je een overzicht van je inschrijvingen, kijkers, ingestelde e-mails en verzonden e-mails. De bevestigingsmail zie je hier niet staan, omdat deze automatisch na inschrijving wordt verstuurd.

In het webinar overview staat nu dus 10 verzonden. Dit betekent dat er 10 ingeplande e-mails zijn verzonden. Let op! De bevestigingsmail wordt hier niet bij meegeteld. Daarom staat er ook bij e-mails 2. Terwijl er in totaal dus eigenlijk 3 e-mails zijn ingesteld.

Rechts bij 'Registratiepagina' vind je de registratielink van je webinar die je direct kan delen via bijvoorbeeld social media.

Naast de social media delen button kan je als je op de drie puntje klikt ook de één-klikregistratielink gebruiken. Daar lees je hier meer over.

Bij 'Contacten toevoegen' kan je contacten importeren voor het webinar. Deze optie gebruik je als je inschrijvingen op een andere manier hebt verzameld of als je een bestaande lijst van deelnemers wil toevoegen.

Let op! Importeer geen contacten voor een webinar als je daar geen expliciete toestemming voor hebt ontvangen van de betreffende contacten. Wil je meer weten over het importeren van contacten? Klik dan hier.

Webinarnotificaties

Klik op het gepubliceerde webinar om het webinar dashboard te openen.

Als je op de tekstballon klikt, komt een handige tijdlijn tevoorschijn met een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en praktische tips.

Uitzendingen

Klik op het gepubliceerde webinar om het webinar dashboard te openen.

Onder in het webinar dashboard vind je het overzicht van de uitzendingen van het webinar. Per uitzending zie je het aantal inschrijvingen en bij een uitzending die al is geweest ook het aantal kijkers.

Verder vind je daar de knoppen 'Opties' en 'Replay'.

Bij 'Replay' kan je de replayinstellingen aanpassen van de uitzendingen die al zijn geweest.

Je kan hier de replay bekijken, downloaden, een publieke link delen of de instellingen aanpassen.

Via 'Opties' kan je het volgende doen:

• Direct naar de statistieken.
  • Live chatten tijdens het webinar als moderator.
  • De datum en tijd aanpassen.
  • De uitzending verwijderen.

Bij uitzendingen die al hebben plaatsgevonden kan je ook nog de opname als automated of als on demand webinar inzetten.

Extra gebruikers

Klik op het gepubliceerde webinar om het webinar dashboard te openen en scrol naar beneden.

Hier vind je de presentator en andere gebruikers die je hebt toegevoegd. Dit kan een co-presentator zijn en/of een moderator.

Klik op 'Voeg toe' om een extra gebruiker toe te voegen. En voeg vervolgens een co-presentator of moderator toe.

Wil je de uitnodigingsmail (nogmaals) versturen?

Klik dan op 'Opties' > 'Verstuur uitnodigingsmail opnieuw' of deel de links zelf.

Klik hier voor meer informatie over de webinargebruikers.

Trefwoorden: paneel, hoofdpagina