De optie betaalde webinars is beschikbaar voor webinars die zijn aangemaakt na 14 februari 2018. Bij on demand webinars is de optie beschikbaar voor webinars die na 3 november 2018 zijn aangemaakt.

Met WebinarGeek is het heel eenvoudig om betaalde webinars te organiseren. Vraag kijkers een bedrag om deel te nemen aan het webinar en verdien direct geld met jouw waardevolle kennis.

De eerste stap is het koppelen van een Mollie-account aan je WebinarGeek-account. Klik hier om betaalde webinars te activeren in je account.

Betalingen inschakelen

Klik op je webinar > 'Webinar bewerken' > 'Registratie' > 'Betalingen'.

Nadat je je Mollie-account hebt geactiveerd met WebinarGeek, kan je een betaald webinar organiseren.

Activeer betalingen door op de switch te klikken.

Bedrag invoeren

Voer een bedrag in tussen € 1 en € 1.000 dat deelnemers moeten betalen om mee te doen.

Contactgegevens toevoegen

Je vult je contactgegevens in, zodat inschrijvers vragen kunnen stellen over de betaling. Een e-mailadres is verplicht en optioneel kan je een telefoonnummer toevoegen. Deze contactinformatie wordt weergegeven tijdens het betalingsproces.

Klik hier voor meer informatie over het instellen van een betaald webinar.

Voorkomen dat iemand twee keer inlogt

Klik op het webinar > 'Webinar bewerken' > 'Registratie' > 'Betalingen'.

Als je kijkers laat betalen voor je webinar, wil je natuurlijk niet dat meerdere mensen met eenzelfde link kunnen kijken. Deze optie staat standaard ingeschakeld. Zet deze optie uit door deze uit te vinken.

De eerste persoon die de unieke kijklink heeft geopend, kan het webinar gerust kijken. Als er meerdere mensen met eenzelfde link willen kijken, krijgen ze een foutmelding. Er kan dus maar één iemand tegelijk kijken per unieke kijklink.

Wil een kijker bijvoorbeeld tijdens het webinar switchen naar een ander apparaat, dan kan dat. Maar dan moet diegene wel eerst het venster sluiten op het eerste apparaat. Vervolgens kan het enkele minuten duren, voordat het webinar op het andere apparaat kan worden bekeken.