Hier kun je het registratieproces verder naar je hand zetten.

Klik op je webinar > 'Webinar bewerken' > 'Registratie' > 'Instellingen'.

Webinar zichtbaar op je channel

Klik op je webinar > 'Webinar bewerken' > 'Registratie' > 'Instellingen'.

Wil je dat het webinar zichtbaar is op je channel, dan kan je dat hier door middel van de switch bepalen. Deze optie staat standaard aan als je een webinar aanmaakt.

Registreren tijdens je live webinar

Klik op je webinar > 'Webinar bewerken' > 'Registratie' > 'Instellingen'.

Bepaal met de switch of je het wel of niet mogelijk maakt om tijdens je live webinar registraties en dus nieuwe kijkers te ontvangen. Deze optie staat standaard aan als je een webinar aanmaakt.

Als de optie uit staat, zijn de datum en tijd van het webinar niet meer zichtbaar op de registratiepagina of het embedded formulier zodra deze in het verleden liggen.

Beperk registraties op e-maildomein

Je kan ervoor kiezen om alleen registraties toe te staan van gebruikers met een specifiek e-maildomein.

Klik op je webinar > 'Webinar bewerken' > 'Registratie' > 'Instellingen'.

Bepaal door middel van de switch of je de optie wel of niet wil gebruiken.

Voer een e-maildomein in (bijv. webinargeek.com). Alleen inschrijvers met dit e-maildomein (dus in dit geval een @webinargeek.com-adres) kunnen zich dan registreren. Als je meerdere e-maildomeinen wil toestaan, scheid ze dan met een spatie.

Om je webinar nog beter te beschermen, wordt de unieke kijklink niet gelijk getoond na registratie. De inschrijver ontvangt de unieke kijklink alleen nog maar via de bevestigingsmail. Of handmatig via de presentator, natuurlijk.

Schakel IP-restricties in

Zodra je in je account IP-adressen hebt geconfigureerd, kan je de IP-restricties inschakelen.

Klik op je webinar > 'Webinar bewerken' > 'Registratie' > 'Instellingen'.

Bepaal door middel van de switch of je de optie wel of niet wil gebruiken. Als de optie is geactiveerd kunnen alleen bezoekers vanuit je lijst met IP adressen zich registreren voor je webinar en je webinar bekijken.

Let op! De optie IP-restricties is niet in elk pakket beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de pricingpagina.

Maximum aantal registraties instellen

Beperk het aantal mogelijke inschrijvingen voor het webinar. Hiermee creëer je schaarste en houd je het overzichtelijk.

Klik op je webinar > 'Webinar bewerken' > 'Registratie' > 'Instellingen'.

Bepaal door middel van de switch of je de optie wel of niet wil gebruiken.

Als je de optie activeert, vul je het maximale aantal inschrijvingen in en klik je op 'Update'. De ingevoerde limiet geldt per uitzending van een webinar met meerdere uitzendingen.

Als je de optie gebruikt, kan je gebruikmaken van een tag. Met de tag {{available_spots}} kun je in de tekst van de registratiepagina weergeven hoeveel plekken nog beschikbaar zijn voor het webinar. Bij een webinar met meerdere uitzendingen wordt het aantal beschikbare plekken van de eerstvolgende uitzending getoond.

Als het maximale aantal registraties is bereikt, krijgt iemand die zich probeert in te schrijven de melding dat dat niet meer mogelijk is. Deze optie wordt alleen geactiveerd als het veld is ingevuld.

Maximaal aantal kijkers instellen

Beperk het aantal kijkers voor het webinar.

Klik op je webinar > 'Webinar bewerken' > 'Registratie' > 'Instellingen'.

Bepaal door middel van de switch of je de optie wel of niet wil gebruiken.

Als je de optie activeert, vul je het maximale aantal kijkers in en klik je op 'Update'.

De ingevoerde limiet geldt per uitzending. Zodra het maximale aantal kijkers is bereikt tijdens de uitzending, krijgen inschrijvers die proberen in te loggen de melding dat het webinar vol is. Deze optie wordt alleen geactiveerd als het veld is ingevuld.

Wachtwoord instellen voor je webinar

Het is mogelijk om je webinar te beschermen met een wachtwoord.

Klik op >’ Registratie’>’Instellingen’>’Wachtwoord instellen.

Bepaal door middel van de switch of je de optie wel of niet wil gebruiken.

Wanneer je er voor kiest om een wachtwoord in te stellen, is je kijker verplicht het wachtwoord in te voeren. Wanneer dit niet gebeurt kan de kijker je webinar niet bekijken.

Als je gebruik wilt maken van een wachtwoord voor je webinars hou er dan rekening mee dat je wachtwoord hoofdlettergevoelig is!

Je hebt de mogelijkheid om je ingestelde wachtwoord in je e-mail naar de klant mee te sturen.

Wanneer je de publieke kijk link deelt is het niet mogelijk om hier een wachtwoord voor in te stellen.

Je kan gebruik maken van wachtwoordbeveiliging in premium en advanced abonnementen. Heb je een starter abonnement dan is deze functie niet beschikbaar. Hier kan je je abonnement upgraden.

Trefwoorden: opties