Het channel is een pagina waar je doelgroep een overzicht van al je webinars kan vinden. Door je channel te bekijken krijgt je doelgroep een beeld van je aanbod. Via je channel kunnen ze zich kunnen registreren en aanmelden voor webinars en webinarupdates.

Channel leads toevoegen op mailinglijst

Voeg je channel leads automatisch toe aan je mailinglijst. Als je een koppeling hebt gemaakt met een van de beschikbare marketingtools, kan je een trigger instellen.

Dit doe je in je account. Klik rechtsboven op ‘Account’ > ‘Integraties’.

Klik vervolgens op de gekoppelde integratie waarvoor je een trigger wil toevoegen en klik op ‘Nieuwe trigger’.

Selecteer ‘Nieuwe channel lead’, kies de gewenste actie en voeg de trigger toe.

Webinars uitsluiten

Het kan zijn dat je bepaalde webinars van je channel wil uitsluiten. Automatisch worden alle webinars toegevoegd bij het aanmaken van je channel. Hieronder lees je hoe je een webinar kan uitsluiten van je channel.

Ga naar je webinar en klik op ‘Webinar bewerken’. Onder ‘Registratie’ > ‘Instellingen’ kan je het webinar uitsluiten van je channel.

Channelupdates

Je kan instellen of bezoekers zich kunnen aanmelden voor updates. Zo kan je een lijst van channel leads te genereren.

Klik boven in het hoofdmenu op ‘Channel’ en vervolgens op de switch bij ‘Creëer een lijst van webinar leads’ om deze optie wel of niet in te stellen.

Je channel leads kan je terugvinden in de statistieken van je channel.

Updatemail versturen

Als je een nieuw webinar wil publiceren, kan je je channel leads een update sturen.

Klik op het vinkje om de updatemail te versturen.

Klik op ‘Preview email’ om een voorbeeld te zien van de mail. De mail wordt vanuit noreplay@webinargeek.com verstuurd.

Let op! Dit kan alleen op het moment dat je het webinar publiceert.

Trefwoorden: mogelijkheden, keuzes