De test kan je op elk gewenst moment starten vanuit het webinar dashboard door te klikken op 'Test het webinar'.

Als je het testwebinar voor het eerst opstart, zal de browser je vragen om toestemming te geven voor het gebruik van je camera en microfoon.

Klik op 'Toestaan' (of 'Allow') om toestemming te geven. Het beeld van je camera verschijnt dan gelijk in beeld.

Ook krijg je de melding dat je microfoon wordt herkend of dat we niets horen, met instructies voor hoe je dit kan oplossen.

Je kan altijd zien of we geluid binnenkrijgen van je microfoon. Als je microfoon werkt, slaat de meter in het microfoonicoon uit.

Let op! We geven alleen aan of er geluid binnenkomt. De kwaliteit wordt niet gemeten.

Als je tijdens het webinar je microfoon uit wil zetten, klik je op het microfoonicoon. Deze wordt dan rood. Je testkijkers kunnen je dan niet meer horen.

Camera- en microfooninstellingen

Voordat je het testwebinar start, kan je de instellingen van de camera en microfoon aanpassen.

Klik rechts onder de video op 'Instellingen'. Hier kan je eventueel een andere camera en microfoon kiezen.

Ook kan je hier de videokwaliteit van je webinar wijzigen. We geven hierover altijd een advies op basis van je verbinding. We raden je aan om de kwaliteit niet hoger te zetten dan dit advies.

Je kan het beeld en geluid testen door zelf als kijker te kijken of door een medetester uit te nodigen.

Trefwoorden: uitproberen, proberen, nagaan