Het geavanceerde moderator dashboard maakt het eenvoudiger om met meerdere moderators samen te werken. Dat is vooral handig bij webinars met veel kijkers en dus veel vragen.

Om de privéchat overzichtelijker te maken kan je gesprekken toewijzen aan bepaalde personen en afgehandelde gesprekken sluiten. Ook kan je filteren op alle gesprekken, toegewezen gesprekken, niet-toegewezen gesprekken en op open en gesloten gesprekken.

Let op! Het geavanceerde moderator dashboard is niet in elk pakket beschikbaar. Meer informatie hierover vind je op de pricingpagina.

Gespreksopties

Om de privéchat wat overzichtelijker te maken voor jezelf, kan je kiezen welke gesprekken worden getoond.

Klik op de privéchat > 'Alle gesprekken' en kies welke gesprekken je wil weergeven.

Er zijn vier opties:

• Alle gesprekken: Met deze optie zie je alle privéberichten. Je ziet dus ook de privéberichten die aan andere gebruikers zijn toegewezen.

• Niet toegewezen: Hiermee zie je alleen de privéberichten die nog niet aan iemand zijn toegewezen.

• Aan mij toegewezen: Deze optie zorgt ervoor dat je alleen de privéberichten ziet die aan jou zijn toegewezen.

• Aan mij, of niet toegewezen: Kies je deze optie, dan zie je de privéberichten die aan jou zijn toegewezen en ook berichten (nog) niet aan iemand zijn toegewezen.

Standaard is 'Alle gesprekken' ingesteld.

Gespreksopties in het presentator dashboard zien er zo uit:

En zo zien de gespreksopties eruit in het moderator dashboard:

Gespreksstatus

Bij de gespreksstatus kan je open of gesloten gesprekken weergeven. Klik op de privéchat > 'Open' en kies dan welke gespreken je wil zien.

Bij 'Open' zie je de berichten die niet zijn gesloten en bij 'Gesloten' zie je de gesprekken die wel zijn gesloten.

De gespreksstatus staat standaard op 'Open'.

De gespreksstatus in het presentator dashboard ziet er zo uit:

En zo ziet de gespreksstatus eruit in het moderator dashboard:

Gesprekken toewijzen

Binnenkomende chatgesprekken worden standaard niet toegewezen, behalve als je voor het webinar een logicaregel hebt geactiveerd.

De (co-)presentator en de moderator kunnen een privégesprek handmatig toewijzen.

Dit doe je door op het privégesprek te klikken en vervolgens rechts op 'Opties' > 'Wijs gesprek toe'. Klik vervolgens op de gebruiker aan wie je het gesprek wil toewijzen.

Je kan een gesprek aan jezelf toewijzen, maar ook aan de co-presentator of een moderator.

Lees hier hoe je gesprekken automatisch toewijst via de logicaregels.

Het toewijzen van een gesprek ziet er in het presentator dashboard zo uit:

En zo wijs je een gesprek toe in het moderator dashboard:

Gesprek sluiten

Als je een gesprek hebt afgehandeld, kan je het gesprek sluiten. Zo houd je overzicht op je scherm.

Klik op het privébericht dat je wil sluiten en klik dan op > 'Opties' > 'Sluit gesprek'.

Je ziet het gesprek dan niet meer in het overzicht staan van je open gesprekken. Zodra de kijker weer een vraag stelt in het gesloten gesprek, wordt het gesprek automatisch weer geopend en zie je het wel weer in je overzicht.

Om gesloten gesprekken te bekijken, klik je op de privéchat en vervolgens bij 'Open' op 'Gesloten'.

Filteren op gesloten gesprekken in het presentator dashboard:

Filteren op gesloten gesprekken in het moderator dashboard:

Logicaregels

We hebben een aantal logicaregels ingebouwd, waarmee het systeem jou helpt om grote aantallen gesprekken af te handelen. Met deze regels worden gesprekken automatisch toegewezen op de manier die jouw voorkeur heeft.

Je kan de logicaregels aanpassen voordat het webinar plaatsvindt. Ga naar het webinar en klik op 'Webinar bewerken' > 'Webinar' > 'Chatinstellingen.

Hier vind je meer informatie over de logicaregels.

Trefwoorden: uitgebreid, opties, besturing, chat