Systeemvereisten presentator

Hier vind je een overzicht van de minimale systeemvereisten waar een presentator aan moet voldoen.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Internetsnelheid

Zorg ervoor dat je via een kabel verbonden bent met het internet. Dit zorgt voor stabiliteit, wat belangrijk is voor het webinar. Wifi is minder stabiel en betrouwbaar.

Elke presentator maakt apart verbinding met het webinar. De minimale uploadsnelheid die een presentator in een webinar nodig heeft is 250 kilobytes per seconde (2 Mbps).

Als je verbinding maakt met meerdere presentatoren heb je ook voldoende downloadsnelheid nodig, tot 100KBps (800Kbps). De ontvangst schalen we automatisch omlaag als dat nodig is voor je computer of je internetsnelheid.

Ondersteunde computers

Streamen vergt veel van een computer. Daarom adviseren wij een moderne computer te gebruiken wanneer je webinars geeft.

Ons advies wanneer het gaat om computers die 'modern genoeg' zijn is als volgt:

• Een desktopcomputer van maximaal 5 jaar oud, of

• Een laptop van maximaal 3 à 4 jaar oud.

Let op! Dit verschilt per systeem omdat elke computer andere specificaties heeft. Als je niet zeker weet dat jouw computer sterk genoeg is kan je contact met ons opnemen op de chat.

Ondersteunde besturingssystemen

Als je een webinar geeft, heb je een van de volgende besturingssystemen nodig:

• Windows 10 or higher

• Mac: OS X Mojave 10.14 (latest update) or higher

• Linux: Ubuntu 10.04+, Debian 8+, openSUSE 13.1+ or Fedora Linux 21+

Ondersteunde browsers

Alle populaire browsers worden ondersteund door WebinarGeek.

• Google Chrome: Laatste twee versies of hoger (inclusief andere Chromium browsers zoals Edge en Opera). Klik hier om de meest recente versie te bekijken.

• Firefox 78 en hoger

Heb je Google Chrome al? Dan kan je de versie controleren door rechtsboven in de browser op de 3 puntjes te klikken en vervolgens op > 'Help' > 'Over Google Chrome'.

Andere systeemvereisten

Alle andere systeemvereisten vind je hier.

Trefwoorden: vereisten, eisen