LinkedIn Insight Tag

De LinkedIn Insight Tag maakt conversietracking, optimalisatie en remarketing van je advertenties en promoties eenvoudiger dan ooit!

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De LinkedIn Insight Tag maakt conversietracking, optimalisatie en het remarketen van je LinkedIn-advertenties en -promoties eenvoudiger dan ooit. WebinarGeek biedt een handige integratie met de LinkedIn Insight Tag. Hiermee kan je heel gemakkelijk een advertentie maken voor je webinar en kan je direct de conversie meten van bezoekers naar registraties.

De koppeling met WebinarGeek houdt in dat wij de LinkedIn Insight Tag automatisch op al je publieke pagina's plaatsen. Je kan vervolgens bij LinkedIn conversies aanmaken voor bijvoorbeeld succesvolle registraties van je webinar. Met deze gegevens kan je conversie eenvoudig meten.

Tag aanmaken in LinkedIn

De eerste stap is het aanmaken van een LinkedIn Insight Tag in LinkedIn. Je kan hier stap voor stap lezen hoe je dit doet.

Koppelen aan WebinarGeek

Als je Tag is aangemaakt, kan je deze gaan koppelen aan WebinarGeek. Je kan per account 1 Tag koppelen die dan automatisch wordt ingesteld voor al je webinars.

1. We hebben je LinkedIn Partner ID nodig. Deze vind je in de code voor de Insight Tag op regel 2 achter '_linkedin_data_partner_id'. Kopieer dit nummer of neem hem over.

Het verkrijgen van de LinkedIn Partner ID
  2. Klik in WebinarGeek rechtsboven op 'Account'

3. Klik op 'Integraties'

4. Kies 'LinkedIn'

5. Vul je Partner ID in onder 'Partner ID'

6. Klik op 'Verbind'

Als de koppeling is gemaakt, komt de Tag automatisch op al je pagina's en ben je klaar om conversies in te stellen in LinkedIn. Zodra er bezoekers binnenkomen, wordt binnen korte tijd ook jouw WebinarGeek-subdomein als actief geplaatst in je LinkedIn-account.

Conversies instellen

De LinkedIn Tag meet automatisch alle bezoekers voor je pagina's, maar wat je wil is natuurlijk je conversie meten. Hoeveel mensen registreren zich voor je webinar via je LinkedIn-advertentie? Hiervoor moeten we een conversie aanmaken.

1. Ga in je LinkedIn Campaign Manager naar 'Analyze'

2. Ga naar 'Conversion tracking'

3. Klik op 'Create conversion'

4. Klik op 'Online conversion'

5. Vul de volgende informatie in:

• Name: Succesful registration

• Define the key conversion...: Sign Up

6. Klik op 'Next step'

7. Kies 'contains' in het dropdown menu onder 'Match a URL that...'

8. Vul in het tekstveld '/subscribed' im

Overzicht pagina's met Tag

De LinkedIn Insight Tag wordt geplaatst op de volgende pagina's:

• Registratiepagina.

• Bevestigingspagina's (bevestiging registratie, tonen webinargegevens).

• Kijkpagina's (wachtpagina, webinarkijkpagina).

• Betaalpagina's (status van betaling).

• Embedded formulier

Troubleshooting

Als je partner ID juist is ingesteld in WebinarGeek, kan je ervan uitgaan dat aan onze kant alles goed staat, en dat gegevens worden verzonden naar LinkedIn. Werkt je koppeling goed maar heb je vragen over hoe je precies gegevens kan meten en je Tag kan koppelen aan je advertenties? Dan verwijzen we je graag naar het helpcentrum van LinkedIn waar alles wordt uitgelegd en waar je ook kan zoeken naar informatie.

Trefwoorden: koppeling, javascript code