De Facebook Pixel maakt conversietracking, optimalisatie en remarketen van je Facebook advertenties en promoties eenvoudiger dan ooit. WebinarGeek biedt een handige integratie met de Facebook Pixel, zodat je heel gemakkelijk een advertentie kan maken voor je webinar en direct je conversie kan meten van bezoekers naar registraties.

De koppeling met WebinarGeek houdt in dat wij de Facebook Pixel automatisch op al je publieke pagina's plaatsen. We sturen vervolgens voor elke bezoeker die je krijgt een ‘pageView’-event en voor iedereen die zich inschrijft een ‘completeRegistration’-event naar Facebook (dus bij een voltooide registratie). Ook sturen we een ‘Purchase’-event bij een succesvolle betaling en een ‘ViewContent’-event met als content_name de waarde ‘webinar’ als iemand het webinar bekijkt. Met deze gegevens kan je conversie eenvoudig meten.

Alle informatie die je bij Facebook vindt over ‘codes’ en instellingen in de code van je website hoef je dus niet te volgen. Dit doen wij automatisch voor je als je je Pixel instelt.

Pixel aanmaken in Facebook

De eerste stap is het aanmaken van een Facebook Pixel in Facebook. Je kunt hier stap voor stap lezen hoe je dit doet.

Koppelen met WebinarGeek

Als je Pixel is aangemaakt, kan je deze gaan koppelen aan WebinarGeek. Je kan per account 1 pixel koppelen die dan automatisch wordt ingesteld voor al je webinars. Wat we nodig hebben is je Facebook Pixel ID. Deze vind je als je inlogt in je advertentiebeheer op de Facebook Pixel-pagina:

Op de Facebook Pixel-pagina vind je je ID aan de rechterkant. Kopieer deze.

Klik vervolgens in WebinarGeek rechtsboven op je naam en dan op ‘Integraties’. Kies daarna voor ‘Facebook’ en vul hier je ID in als ‘Pixel ID’.

Je koppeling is dan gemaakt en je bent dan klaar om deze te testen. Deze stap mag je uiteraard overslaan. Je kan ook direct in Facebook al kijken na een testinschrijving of alles goed binnenkomt. Houd er rekening mee dat er vertraging in kan zitten.

Testen van koppeling

Zodra je Pixel ID is ingesteld, wordt deze automatisch ingeladen op je registratiepagina's. Je kan dit testen met behulp van de Facebook Pixel Helper, een extensie voor Google Chrome die je informatie geeft over de Pixel-configuratie en gegevens op een bepaalde pagina. Installeer de helper en bezoek je registratiepagina.

Nadat je je als test hebt geregistreerd, klik je op het icoon van de helper en kan je zien of alles goed staat. Als iets niet goed is gegaan, geeft de helper dit aan met advies over hoe je het probleem kan oplossen:

Conversie meten

Als je je eerste (test)bezoekers hebt en je eerste registraties zijn voltooid, worden de gegevens zichtbaar op Facebook. Houd er rekening mee dat hier soms wat vertraging in zit. Op de Pixel-pagina kan je het aantal pageviews en registraties makkelijk vinden:

Omdat we standaard gebeurtenissen (evenementen/events) gebruiken, zoals pageView en completeRegistration, houdt Facebook automatisch de conversie bij. Dit kan je nu al gebruiken om de conversie bij te houden en te optimaliseren. Je vindt hier meer informatie van Facebook over hoe dit precies werkt en hoe je dit kan gebruiken. Je hoeft dus geen handmatige conversie in te stellen op basis van URL's of custom (aangepaste) evenementen.

Overzicht events

We sturen de volgende events naar Facebook via de Facebook Pixel:

• PageView: op elke publieke pagina.
  • CompleteRegistration: bij een succesvolle aanmelding voor een webinar. In het geval van een betaald webinar sturen wij dit pas nadat de betaling is afgerond.
  • Purchase: bij een succesvolle ontvangst van een betaling. We sturen hierbij valuta en bedrag ook mee.
  • ViewContent: bij het kijken van een webinar. We sturen als content_name de waarde ‘webinar’ mee.

Overzichtspagina's met Pixel

De Facebook Pixel wordt geplaatst op de volgende pagina's:

• Registratiepagina (dit werkt ook met het embed-formulier).
  • Bevestigingspagina's (bevestiging registratie, tonen webinargegevens).
  • Kijkpagina's (wachtpagina, webinarkijkpagina).
  • Betaalpagina's (status van betaling).

Troubleshooting

Als je Pixel ID is ingesteld in WebinarGeek, kan je ervan uitgaan dat aan onze kant alles goed staat en dat gegevens worden verzonden naar Facebook. Je kan eventueel je pixel testen. Onder ‘Testen van koppeling’ lees je hoe dat precies werkt. Werkt je koppeling goed, maar heb je vragen over hoe je precies gegevens kan meten en je pixel kan koppelen aan je advertenties? Dan verwijzen we je graag naar het helpcentrum van Facebook waar alles wordt uitgelegd en waar je ook kan zoeken naar meer informatie.

Trefwoorden: herkomst, gericht, adverteren