Meta Pixel

De Meta Pixel maakt conversietracking, optimalisatie en remarketen van je Facebook-advertenties en promoties eenvoudiger dan ooit!

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Let op! Apple heeft een wijziging aangebracht in iOS 14-apparaten en hoger, waardoor Meta geen conversies en paginaweergaven registreert, tenzij een gebruiker expliciet toestemming geeft. Helaas kunnen we niets aan dit probleem doen omdat het een probleem is tussen Meta en Apple. Daarnaast is het mogelijk dat een gebruiker die een ad blocker op zijn apparaat heeft niet wordt geregistreerd. We raden deze workaround aan of om Zapier te gebruiken.

De Meta Pixel maakt conversietracking, optimalisatie en remarketen van je Meta advertenties en promoties eenvoudiger dan ooit. WebinarGeek biedt een handige integratie met de Meta Pixel, zodat je heel gemakkelijk een advertentie kan maken voor je webinar en direct je conversie kan meten van bezoekers naar registraties.

De koppeling met WebinarGeek houdt in dat wij de Meta Pixel automatisch op al je publieke pagina's plaatsen. We sturen vervolgens voor elke bezoeker die je krijgt een ‘pageView’-event en voor iedereen die zich inschrijft een ‘completeRegistration’-event naar Meta (dus bij een voltooide registratie). Ook sturen we een ‘Purchase’-event bij een succesvolle betaling en een ‘ViewContent’-event met als content_name de waarde ‘webinar’ als iemand het webinar bekijkt. Met deze gegevens kan je conversie eenvoudig meten.

Alle informatie die je bij Meta vindt over ‘codes’ en instellingen in de code van je website hoef je dus niet te volgen. Dit doen wij automatisch voor je als je je Pixel instelt.

Let op! Het is mogelijk dat Meta een waarschuwing geeft bij het ‘completeRegistration’ event omdat er geen waarde wordt doorgegeven. Dit is absoluut niet verplicht. De valuta / waarde wordt door ons leeg gelaten omdat de waarde voor elke gebruiker anders is en niet kan worden bepaald voor een registratie.

Pixel aanmaken in Meta

De eerste stap is het aanmaken van een Meta Pixel in Meta. Je kunt hier stap voor stap lezen hoe je dit doet.

Koppelen met WebinarGeek

Als je Pixel is aangemaakt, kan je deze gaan koppelen aan WebinarGeek. Je kan per account 1 pixel koppelen die dan automatisch wordt ingesteld voor al je webinars. Wat we nodig hebben is je Meta Pixel ID. Deze vind je als je inlogt in je advertentiebeheer op de Meta Pixel-pagina:

Waar de Facebook Pixel ID te vinden is

Op de Meta Pixel-pagina vind je je ID aan de rechterkant. Kopieer deze.

Het verkrijgen van de Facebook Pixel ID
  1. Ga naar WebinarGeek en klik rechtsboven op 'Account'

2. Klik op 'Integraties'

3. Kies 'Meta'

4. Vul bij ID je 'Pixel ID' in

Je koppeling is dan gemaakt en je bent dan klaar om deze te testen. Deze stap mag je uiteraard overslaan. Je kan ook direct in Meta al kijken na een testinschrijving of alles goed binnenkomt. Houd er rekening mee dat er vertraging in kan zitten.

Testen van koppeling

Zodra je Pixel ID is ingesteld, wordt deze automatisch ingeladen op je registratiepagina's. Je kan dit testen met behulp van de Meta Pixel Helper, een extensie voor Google Chrome die je informatie geeft over de Pixel-configuratie en gegevens op een bepaalde pagina. Installeer de helper en bezoek je registratiepagina.

Nadat je je als test hebt geregistreerd, klik je op het icoon van de helper en kan je zien of alles goed staat. Als iets niet goed is gegaan, geeft de helper dit aan met advies over hoe je het probleem kan oplossen:

Testen van de verbinding tussen Facebook Pixel en WebinarGeek

Conversie meten

Als je je eerste (test)bezoekers hebt en je eerste registraties zijn voltooid, worden de gegevens zichtbaar op Meta. Houd er rekening mee dat hier soms wat vertraging in zit. Op de Pixel-pagina kan je het aantal pageviews en registraties makkelijk vinden:

Conversies meten met Facebook Pixel

Omdat we standaard gebeurtenissen (evenementen/events) gebruiken, zoals pageView en completeRegistration, houdt Meta automatisch de conversie bij. Dit kan je nu al gebruiken om de conversie bij te houden en te optimaliseren. Je vindt hier meer informatie van Meta over hoe dit precies werkt en hoe je dit kan gebruiken. Je hoeft dus geen handmatige conversie in te stellen op basis van URL's of custom (aangepaste) evenementen.

Overzicht events

We sturen de volgende events naar Meta via de Meta Pixel:

• PageView: op elke publieke pagina.

• CompleteRegistration: bij een succesvolle aanmelding voor een webinar. In het geval van een betaald webinar sturen wij dit pas nadat de betaling is afgerond.

• Purchase: bij een succesvolle ontvangst van een betaling. We sturen hierbij valuta en bedrag ook mee.

• ViewContent: bij het kijken van een webinar. We sturen als content_name de waarde ‘webinar’ mee.

Overzichtspagina's met Pixel

De Meta Pixel wordt geplaatst op de volgende pagina's:

• Registratiepagina (dit werkt ook met het embed-formulier).

• Bevestigingspagina's (bevestiging registratie, tonen webinargegevens).

• Kijkpagina's (wachtpagina, webinarkijkpagina).

• Betaalpagina's (status van betaling).

Alternatief voor het meten van registratie via de Meta-pixel

Met WebinarGeek heb je de mogelijkheid om mensen die zich registreren voor je webinar door te sturen naar een aangepaste "URL", zodat je je eigen bedankje / bevestiging kunt maken en toevoegen bladzijde. Dit is niet mogelijk bij betaalde webinars.

Maak een eigen URL/pagina

De eerste stap is om je eigen pagina te maken met je eigen URL. Bijvoorbeeld: www.yourowndomain.com/thank-you-page

Doorsturen naar eigen url

1. Ga naar WebinarGeek en klik op uw webinar

2. Bewerk het webinar

3. Klik op 'Registratie'

4. Klik op 'Bevestigingspagina'.

5. Klik vervolgens op het potlood pictogram onder de oranje knop om een ​​aangepaste URL in te stellen.

6. Voeg de URL toe

7. Klik op 'Opslaan'

Conversies meten in Meta

Ga naar je Meta business manager.

1. Selecteer je account

2. Ga naar meer tools

3. Klik op 'Evenementenbeheer'

4. Klik op 'Aangepaste conversie maken'.

5. Klik op de knop en voer de volgende stappen uit:

6. Klik op 'Aanmaken'

Je hebt je eerste conversie gemaakt! Hiermee kun je nu bijvoorbeeld conversies in je Meta-advertenties meten.

Het is belangrijk dat de Meta Pixel is ingesteld op je eigen website en dat je je domein hebt geverifieerd in Meta business manager. De volgende documentatie laat zien hoe je dit doet:

Troubleshooting

Als je Pixel ID is ingesteld in WebinarGeek, kan je ervan uitgaan dat aan onze kant alles goed staat en dat gegevens worden verzonden naar Meta. Je kan eventueel je pixel testen. Onder ‘Testen van koppeling’ lees je hoe dat precies werkt. Werkt je koppeling goed, maar heb je vragen over hoe je precies gegevens kan meten en je pixel kan koppelen aan je advertenties? Dan verwijzen we je graag naar het helpcentrum van Meta waar alles wordt uitgelegd en waar je ook kan zoeken naar meer informatie.

Let op! Apple heeft een wijziging aangebracht in iOS 14-apparaten en hoger, waardoor Meta geen conversies en paginaweergaven registreert, tenzij een gebruiker expliciet toestemming geeft. Helaas kunnen we niets aan dit probleem doen omdat het een probleem is tussen Meta en Apple. Daarnaast is het mogelijk dat een gebruiker die een ad blocker op zijn apparaat heeft niet wordt geregistreerd. We raden deze workaround aan of om Zapier te gebruiken.

Trefwoorden: herkomst, gericht, adverteren, Facebook