Je kunt moderators na het publiceren van je webinar toevoegen in de webinarwizard, of tijdens je webinar vanaf de webinarpagina. Moderators kunnen de chat beheren en ervoor zorgen dat vragen van kijkers worden beantwoord.
Leer hier in de praktijk hoe je je moderators voorbereidt!
Moderators zijn niet inbegrepen in het Basic-abonnement. Upgrade naar een Premium- of Enterprise-account om moderators aan je webinar toe te voegen.
Moderator toevoegen
Voor een webinar
Zoek je webinar in je webinaroverzicht en klik op de titel.
Scroll naar beneden en klik op 'Teamlid toevoegen' onder 'Webinarteam'.
Vul de gegevens in van de persoon die je als moderator wilt uitnodigen, of selecteer een bestaand teamlid in de keuzelijst.
Wil je de uitnodiging niet meteen versturen? Schakel dan het vinkje naast 'Uitnodigingsmail versturen' uit.
Selecteer 'Moderator' als rol.
Klik op 'Opslaan' of 'Opslaan en nog een toevoegen'.
Wil je een teamlid met meer of minder rechten toevoegen? Dan kun je een aangepast teamlid toevoegen.
Tijdens een live webinar
Open het tabblad ‘Aanwezigheid’ in de sidebar
Klik op de knop ‘Teamlid uitnodigen’
Klik op ‘Iemand uitnodigen’
Voer de gegevens van het teamlid in en kies of je de uitnodigingslink wilt tonen of per e-mail wilt versturen. Als je ervoor kiest om de uitnodigingslink te tonen, moet je die handmatig delen. Anders wordt de uitnodiging naar het e-mailadres van het teamlid gestuurd.
Moderator verwijderen
Moderators die via de webinarwizard zijn toegevoegd, moet je ook via de webinarwizard verwijderen. Moderators die tijdens het webinar zijn toegevoegd, moet je via de webinarpagina verwijderen.
Voor een webinar
Zoek je webinar in je webinaroverzicht en klik op de titel.
Klik op 'Webinar bewerken' en scroll naar beneden tot 'Webinarteam'.
Klik op 'Bewerken' > 'Teamlid verwijderen' naast het teamlid dat je wilt verwijderen.
Bevestig in de pop-up dat je het teamlid wilt verwijderen.
Tijdens een live webinar
Open het tabblad ‘Aanwezigheid’ in de sidebar
Klik op de knop ‘Teamlid uitnodigen’
Klik op het prullenbakpictogram naast het teamlid dat je wilt verwijderen
Klik op ‘Verbannen’
Let op! Deze actie is permanent. De uitnodigingslinks werken niet meer. Je kunt op elk moment opnieuw een co-presentator toevoegen.

