Naar de hoofdinhoud

Extra gebruikers beheren

Extra gebruikers geven anderen toegang tot je WebinarGeek-account, zodat ze samen met jou aan webinars kunnen werken.

Geschreven door Dina

Extra gebruikers geven anderen toegang tot je WebinarGeek-account, zodat ze samen met jou aan webinars kunnen werken. Elke extra gebruiker krijgt een eigen aanmelding en kan een rol en bevoegdheidsniveau krijgen om te bepalen waartoe die toegang heeft en wat die kan behiern.

Extra gebruikers zijn beschikbaar als add-on bij alle WebinarGeek-abonnementen. Enterprise-abonnementen omvatten twee extra gebruikers zonder extra kosten. Bezoek onze pagina Prijzen.

Extra gebruikers versus teamleden

Weet je niet zeker of je een extra gebruiker of een teamlid nodig hebt? Het overzicht hieronder legt het verschil uit.

Extra gebruikers

Teamleden

Ideaal voor

Collega's die in je WebinarGeek-account moeten werken

Sprekers, co-hosts of moderators voor een specifiek webinar

Toegang

Hebben via hun eigen aanmelding toegang tot het WebinarGeek-account

Geen toegang tot het account. Nemen via een uitnodigingslink in een e-mail deel aan webinars

Wat ze kunnen doen

Webinars maken, behiern en eraan samenwerken, afhankelijk van hun rol en bevoegdheden

Deelnemen als (co-)host of moderator

Beschikbaarheid

Beschikbaar als add-on voor alle abonnementen

100 teamleden inbegrepen bij Premium- en Enterprise-abonnementen, niet beschikbaar bij Basic-abonnementen

Als je in plaats van een extra gebruiker een teamlid wilt toevoegen, lees je er hier.

Een extra gebruiker aan je abonnement toevoegen

Volg deze stappen om een extra gebruiker aan je abonnement toe te voegen:

  1. Klik rechtsboven op 'Account'

  2. Klik vervolgens in het vervolgkeuzemenu op 'Gebruikers'.

  3. Kies 'Extra gebruikers kopen met een add-on'.

  4. Volg de stappen om extra gebruikers toe te voegen en kies hoeveel gebruikers je wilt.

Een extra gebruiker uitnodigen

Zodra je account ruimte heeft voor een extra gebruiker, kun je die met de onderstaande stappen uitnodigen:

  1. Klik rechtsboven op 'Account'

  2. Klik vervolgens in het vervolgkeuzemenu op 'Gebruikers'.

  3. Klik op 'Nieuwe gebruiker uitnodigen'.

  4. Selecteer de rol en de webinarbevoegdheden die je de gebruiker wilt geven. Je leest er hier.

  5. Vul de gegevens van de gebruiker in en klik op 'Uitnodiging verzenden'.

The user will receive an email to create a password and activate their account. After the user activates their account, they will appear in the 'Users' overview. Here, you can see all users with access to the account, including their rol en bevoegdheidsniveau.

Screenshot of list of extra users and their rol en bevoegdheden in the account

Gebruikers naar CSV exporteren

Accounteigenaars kunnen een volledige lijst van alle gebruikers, hun rollen en mogelijkheden exporteren. Volg deze stappen om te exporteren:

  1. Klik rechtsboven op 'Account'.

  2. Klik in het vervolgkeuzemenu op 'Gebruikers'.

  3. Klik op het menu met drie puntjes (⋮) rechtsboven op de pagina Gebruikers.

  4. Kies 'Naar CSV exporteren'.

Het geëxporteerde CSV-bestand bevat de volgende kolommen:

  • Email

  • Voornaam

  • Achternaam

  • Rol

  • Bevestigd

  • Afdelingen

  • Taal

  • Aangemaakt op

  • Webinarbevoegdheden

Een extra gebruiker verwijderen

Zodra je een extra gebruiker verwijdert, worden alle webinars van die gebruiker toegewezen aan de eigenaar. Als je de webinars aan een andere gebruiker dan de eigenaar wilt toewijzen, volg je de stappen onder 'Toegewezen webinargebruiker wijzigen'.

Volg de onderstaande stappen om een extra gebruiker te verwijderen:

  1. Klik rechtsboven op 'Account'

  2. Klik vervolgens in het vervolgkeuzemenu op 'Gebruikers'.

  3. Zoek de gebruiker die je wilt verwijderen en klik op de drie puntjes naast de gebruiker.

  4. Kies 'Gebruiker verwijderen'.

Schermafbeelding van de optie om een extra gebruiker in het account te verwijderen

Toegewezen webinargebruiker wijzigen

Elk webinar heeft een webinarhost. Dat is doorgaans de persoon die het webinar maakt. Volg de onderstaande stappen om de webinarhost te wijzigen in een andere gebruiker:

  1. Klik op 'Webinar bewerken'.

  2. Ga naar het tabblad 'Algemeen'.

  3. Scrol naar de titel 'Over je webinar'.

  4. Selecteer onder 'Gebruiker' de persoon aan wie je het webinar wilt toewijzen. De wijziging wordt automatisch opgeslagen.

Screenshot of the place whier a webinar can be assigned to another user

Let op! Only Eigenaars en (Workspace-)managers met minstens bewerkingsbevoegdheden kunnen de webinarhost wijzigen. Het wijzigen van de webinarhost heeft geen invloed op webinarinhoud, zoals teksten of (co-)presentatoren.

Trefwoorden: tegelijkertijd, mogelijkheden

Was dit een antwoord op uw vraag?