Naar de hoofdinhoud

Een live webinar opnemen

Live webinars worden standaard onmiddellijk opgenomen. De opname start wanneer je het webinar start. Je kunt dit uitschakelen.

Geschreven door Dina

Live webinars worden standaard altijd opgenomen. Deze opname begint wanneer je het webinar start en stopt wanneer je het webinar beëindigt.

Zodra je live webinar is afgelopen, beginnen we met de verwerking van de replay-opname. Dit duurt gemiddeld 15 tot 20 minuten. De replay wordt op de achtergrond verwerkt en je kunt je browser sluiten.

Afbeelding van een webinarstatus waarbij de replay na afloop in het webinaroverzicht wordt verwerkt

Afbeelding van een uitzending in het webinaroverzicht die net is gegeven en waarvan de replay wordt verwerkt

Zodra de replay beschikbaar is, verandert de knop automatisch van 'Replay verwerken' naar 'Replay'.

Ook als je replay niet is ingeschakeld voor kijkers, kun je de replay van je eigen webinar op elk moment bekijken en later beslissen om die beschikbaar te maken voor kijkers.

Replay bekijken

Als webinarhost kun je de replay na je webinar altijd bekijken. Volg deze stappen:

  1. Klik op je webinar

  2. Ga naar de uitzending waarvan je de replay wilt bekijken.

  3. Klik op 'Replay' > 'Replay bekijken'.

Er wordt een nieuw scherm geopend waarin je de replay kunt bekijken.

Afbeelding van de opties die verschijnen wanneer je in het webinaroverzicht op de knop 'Replay' naast een uitzending klikt

Abonnees van je webinar kunnen de opname op verschillende manieren bekijken als je die voor hen beschikbaar hebt gemaakt. De knop 'Webinar bekijken' in de bevestigingsmail verwijst bijvoorbeeld automatisch naar de replay nadat het live webinar is afgelopen. Je kunt ook een replaymail instellen. Daarmee kunnen je inschrijvingen, kijkers en/of niet-kijkers de replay bekijken.

De opname uitschakelen

Als je niet wilt dat je live webinar wordt opgenomen, kun je dit uitschakelen. Volg deze stappen om de opname van je webinar uit te schakelen:

  1. Klik op je webinar

  2. Klik op 'Webinar bewerken'

  3. Ga naar 'Webinar'

  4. Ga naar 'Instellingen'

  5. Scrol naar 'Opnames voor live webinars inschakelen' en zet de schakelaar uit

Afbeelding van de schakelaar 'Opnames voor live webinars inschakelen'

Let op! Als je een webinar geeft terwijl de opname is uitgeschakeld, is er geen opname. We kunnen die niet voor je herstellen.

Veelgestelde vragen

Wordt mijn webinar altijd opgenomen?

Standaard wel. Je kunt de opname echter uitschakelen als je dat wilt. Lees dit deel van het artikel om te zien hoe.

Kan ik mijn replay na publicatie bewerken?

Nee. De replay is een exacte weergave van het live webinar. Je kunt de replay wel downloaden, extern bewerken en later in WebinarGeek publiceren, bijvoorbeeld als on demand webinar of Automated webinar. Klik hier voor meer informatie.

Wat als ik meer met mijn replay wil doen, zoals meer statistieken verzamelen of een eigen registratiepagina maken?

Een replay is bedoeld voor kijkers van een live webinar of mensen die de uitzending hebben gemist. Als je meer opties nodig hebt, zoals een eigen registratiepagina of meer statistieken, kun je de opname omzetten in een on demand webinar. Dit is een afzonderlijk webinar met veel meer mogelijkheden, zoals een eigen registratiepagina, de optie om follow-upmails te versturen en meer statistieken.

Kies 'Opties' naast de uitzending en klik op 'Een on demand webinar maken' om een on demand webinar te maken.

Trefwoorden: bewaren, documenteren, regelmatig, FAQ

Was dit een antwoord op uw vraag?