Tijdens een live webinar kan je YouTube-video's afspelen. Laat bijvoorbeeld een testimonial zien of een productdemo.

Ook kan je een deel van je presentatie vooraf opnemen. Zo hoef je het webinar alleen live op te starten en af te sluiten om vragen te beantwoorden.

Let op! De download van je live-webinaropname (replay) bevat geen video-injectie. Je kan deze via een videobewerkingsprogramma toevoegen.

YouTube-URL toevoegen

Klik op het webinar > 'Webinar bewerken' > 'Webinar' > 'Webinarpagina'.

Klik vervolgens op 'Video toevoegen', plak de YouTube-URL in het veld en klik op 'Voeg toe'. Je kan hier zoveel video's toevoegen als je wil.

De YouTube-video moet ingesteld zijn als 'Openbaar' of 'Verborgen' (onder 'Basisinformatie'). De video is dan niet vindbaar voor iedereen, maar kan wel worden afgespeeld door WebinarGeek. Ook moet het mogelijk zijn om de video te embedden (onder 'Distributie opties' > 'Insluiten toegestaan').

Video-injectie beheren

Klik op het webinar > 'Webinar bewerken' > 'Webinar' > 'Webinarpagina' > 'Video's beheren'.

Video toevoegen

Plak de YouTube-URL in het veld en klik op 'Voeg toe' om de video toe te voegen.

Video verwijderen

Ga met je muis op de video staan die verwijderd moet worden en klik op het prullenbak-icoon in de linkerbovenhoek.

Trefwoorden: invoegen, bijvoegen