Replay bewerken

Na het downloaden van je webinar kan je de replay bewerken met videobewerkingssoftware. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Camtasia.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Na het downloaden van je webinar kan je de replay bewerken met videobewerkingssoftware. Camtasia is er een van. Wij gebruiken Camtasia zelf ook om video's te monteren. Het is namelijk een erg gebruiksvriendelijke tool.

Heb je problemen met het bewerken van de video? Upload deze dan naar YouTube om hem daarna weer te downloaden. Dit laatste bestand kan je meestal gebruiken in video editing-software. Ook kan je de YouTube-link gebruiken om de opname beschikbaar te maken als on demand of automated webinar.

Bewerkte replay aanbieden

Het kan gebeuren dat je het webinar te vroeg start. Dan zit er aan het begin van de opname een stuk dat niet bij het webinar hoort. Of je verspreekt je en deelt per ongeluk informatie die niet is bestemd voor het publiek. In dit geval kan je de replay downloaden, extern bewerken en een aangepaste versie aanbieden aan de inschrijvers.

Vervang je replay door de bewerkte versie toe te voegen aan een on demand webinar. Hiervoor upload je het videobestand naar WebinarGeek of YouTube. Het volgende artikel artikel legt uit hoe dit werkt: externe opname toevoegen aan je on demand webinar.

Zorg ervoor dat je de bevestigingsmail van je on demand webinar inschakelt. Volg hiervoor de stappen:

1. Klik op je webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar 'E-mails'.

4. Controleer of de bevestigingsmail is ingeschakeld.

De nieuwe 'replay' staat nu klaar als on demand webinar. Deel de registratielink met je publiek. Deze vind je rechts op het webinar dashboard.

Niet opnieuw inschrijven voor de nieuwe replay

Als je niet wil dat de inschrijvers zich opnieuw moeten registreren om de replay te bekijken, kan je de gegevens zelf importeren. Volg hiervoor de stappen:

1. Exporteer de lijst met inschrijvingen van het live webinar als CSV-bestand. Hier leggen we stap voor stap uit hoe exporteren werkt.

2. Importeer daarna de contacten via het CSV-bestand bij je on demand webinar in WebinarGeek. Je CSV-bestand moet voldoen aan bepaalde eisen. Welke dat zijn lees je in dit artikel.

Let op! Vergeet niet 'stuur bevestigingsmail' aan te vinken bij het importeren. De kijkers ontvangen dan een bevestigingsmail en kunnen dan meteen de vervangen replay bekijken.

Trefwoorden: aanpassen, editen