Na het downloaden van je webinar kan je de replay bewerken met een videobewerkingssoftware. Camtasia is er een van, zelf gebruiken wij Camtasia ook om videos te monteren. Het is namelijk een erg gebruiksvriendelijke tool.

Heb je problemen met het bewerken van de video? Upload deze dan naar YouTube om deze daarna weer te downloaden, dit laatste bestand is vaak te gebruiken in video editing software. Ook kun je de YouTube link gebruiken om de opname beschikbaar te maken als on demand of automated webinar.

Bewerkte replay aanbieden

Soms start je je webinar te vroeg waardoor de dit stukje ook in de opname zit verwerkt. Of je verspreekt je en deelt informatie die niet is bestemd voor het publiek. In dit geval kun je je webinar replay downloaden, extern bewerken en opnieuw aanbieden aan jouw registraties.

Vervang je replay opname door de opname toe te voegen aan een on demand webinar. Na het bewerken van je replay upload je het video bestand naar YouTube. Deze URL heb je nodig voor een externe opname toe te voegen aan je on demand webinar.

Zorg ervoor dat je de bevestigingsmail van je on demand webinar inschakeld. Klik op webinar bewerken > E-mail > + Nieuwe bevestigingsmail.

Je nieuwe replay opname staat nu klaar als on demand webinar. Deel de registratie link met je publiek. De registratie link staat rechts op het webinar dashboard.

Niet opnieuw inschrijven voor nieuwe replay

Exporteer de inschrijvingen lijst van je live webinar als CSV bestand. Klik hier voor stap-voor-stap uitleg over het exporteren. Importeer daarna de contacten via het CSV bestand in WebinarGeek. Let op! Vergeet niet de bevestigingsmail aan te vinken bij het importeren. De kijkers ontvangen een bevestigingsmail en hebben toegang tot de vervangde replay.

Trefwoorden: aanpassen, editen