Video pagina

Je hoeft niet langer moeilijk te doen: video’s voor je automated of on demand webinar upload je gelijk in WebinarGeek.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je hoeft niet langer moeilijk te doen: video’s voor je automated of on demand webinar upload je gelijk in WebinarGeek. Geen gedoe meer dus met externe links, je slaat een stapje over en ziet video’s direct verschijnen op een overzichtelijke plek: je collection.

Op dit moment is er geen limiet in het aantal video’s dat je kunt uploaden, we hanteren hierin een fair use policy. Als er een in de toekomst een limiet word toegevoegd aan het aantal videos zullen wij dit van tevoren communiceren.

Video pagina

Hier zijn al je opnames zichtbaar van je live webinars en video’s die je zelf kan toevoegen, inclusief opnames van verwijderde webinars.

Webinargeek Hoofd navigatiebalk

Klik boven in het hoofdmenu op ‘Video’s’.

Hier kan je een video toevoegen en vind je een overzicht van al je opnames. Elk live webinar wordt opgenomen. Je kan die hier bekijken of eventueel de download aanvragen om later als mp4 bestand te downloaden.

Webinargeek Video Opties Menu

De geüploade video’s kan je gebruiken voor je automated en on demand webinars of als video-injectie in je live webinar. Heb je een YouTube video gebruikt bij een automated of on demand webinar? Dan komt deze ook in de lijst te staan. Je hoeft geen gebruik meer te maken van een externe tool en regel je alles vanuit je WebinarGeek account!

De volgende bestanden kan je gebruiken: .mp4, .m4v, .mov, .qt, .mpg, .mpeg, .mpv, .wmv, .avi, .mkv, .flv, .webm

De maximum grootte van het bestand wat je kan uploaden is 5 GB.

Lees hier hoe je een externe video uploadt.

Video zoeken of filteren

1. Klik boven in het hoofdmenu op ‘Video’s.

2. Zoek een video op via de zoekfunctie of filter op soort opname.

3. Klik boven op ‘Filter’ of ‘Zoeken’.

Je kan filteren op ‘Opnames’, ‘Uploads’ en alle video’s.

Webinar video's zoeken en filteren

Video bekijken

1. Klik boven in het hoofdmenu op ‘Video’s’.

2. Klik naast de video op de ‘Opties’ button en vervolgens op ‘Afspelen/Bekijk replay’.

Let op! Als je een live webinar opname bekijkt is dit jouw unieke replay link. Deel deze link niet. Wil je de replay delen? Ga dan naar je webinar toe en deel de publieke link of maak er een on demand webinar van. Vraag onze support eventueel om hulp als je vragen hebt.

Video downloaden

1. Klik boven in het hoofdmenu op ‘Video’s’.

2. Klik naast de video op de ‘Opties’ button en vervolgens op ‘Download’. De opname wordt direct gedownload.

Is het een live webinar opname? Dan moet je de download eerst aanvragen. Klik op ‘Vraag download aan’. Het kan tot 3 uur duren voordat de download beschikbaar is. Zodra deze beschikbaar is ontvang je een mail met de download link.

Webinar video downloaden op de  videopagina

Let op! Je kan de opname niet meer downloaden als het originele webinar is verwijderd.

Video details bewerken

1. Klik boven in het hoofdmenu op ‘Video’s’.

2. Klik naast de video op de ‘Opties’ button en vervolgens op ‘Bewerk details’.

Hier bewerk je de titel van je geüploade video en stel je in wanneer de video is opgenomen. Standaard wordt de datum en tijd ingesteld van het moment van uploaden.

Als de video via een externe URL is toegevoegd wordt de datum en tijd standaard ingesteld op het moment van uploaden op die externe URL en kan deze niet veranderd worden.

Heb je extra gebruikers, dan kan je hier aangeven of de video ook beschikbaar mag zijn voor member gebruikers.

Video verwijderen

1. Klik boven in het hoofdmenu op ‘Video’s’.

2. Klik naast de video op de ‘Opties’ button en vervolgens op ‘Verwijder’ en dan op ‘Verwijder video’.

Let op! Een video verwijderen is onomkeerbaar.

Verwijder je een opname van een live webinar? Dan blijft de uitzending met statistieken en het webinar beschikbaar. De replay is niet meer beschikbaar.

Je kan geen video verwijderen die wordt gebruikt in een automated of on demand webinar. Je moet dan eerst de video eerst uit het automated of on demand webinar verwijderen.

Webinars

1. Klik boven in het hoofdmenu op ‘Video’s’.

2. Klik op 'webinar(s)' in de tekst 'Gebruikt in x webinar(s)' om te zien welke webinars deze opname gebruikt hebben.

Als je het webinar dat deze opname heeft gebruikt wilt openen kan dat door op de blauwe titel van het webinar te klikken naast 'Gebruikt in x webinar(s)'.

Webinar video's op de videopagina