Mails die worden verzonden vanuit WebinarGeek hebben standaard als afzender het e-mailadres van WebinarGeek. Maar het liefst wil je dat hier je eigen e-mailadres van je eigen domeinnaam staat. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit instelt.

Let op! Dit is alleen beschikbaar bij een premium of advanced abonnement.

E-mailadres toevoegen

De eerste stap is het toevoegen van je eigen e-mailadres. Klik rechtsboven op ‘Account’ > ‘Mijn account’ > ‘E-mail afzender’ onder ‘Geavanceerd’.

Hier kan je onder ‘Afzender toevoegen’ je eigen e-mailadres toevoegen.

Let erop dat dit alleen kan voor een e-mailadres van je eigen domeinnaam, omdat je in de volgende stap moet verifiëren of deze domeinnaam van jou is.

Bij het e-mailadres info@webinargeek.com hoort de domeinnaam webinargeek.com.

Als je een e-mailadres toevoegt met een domeinnaam die niet bekend is bij WebinarGeek, komt deze domeinnaam hierna in het overzicht van domeinen te staan met de status ‘Niet geverifieerd’.

Je kan gerust meerdere e-mailadressen toevoegen voor dezelfde domeinnaam. Je hoeft de domeinnaam ook maar 1 keer te verifiëren.

Domeinnaam verifiëren

Om een e-mail te kunnen versturen vanaf je eigen e-mailadres/domeinnaam, moet je aantonen dat deze domeinnaam in jouw beheer is. Op deze manier zorg je ervoor dat je e-mail niet als ongewenst wordt gemarkeerd bij de mensen naar wie je deze verstuurt.

Hiervoor moet er een stukje informatie in de DNS zone van de domeinnaam worden geplaatst. Dit is iets wat normaal gesproken kan worden gedaan bij of door de (hosting)partij waar je domeinnaam is ondergebracht.

De DNS-instructies vind je door te klikken op de domeinnaam bij ‘Domeinen’ en dan te kiezen voor ‘DKIM Records’ en/of ‘SPF Records’:

In je account zie je of je 1 of 2 records moet toevoegen: het DKIM- en/of het SPF-record.

Beide records geven aan wat de naam (‘name’) van het DNS record moet zijn, wat het type is (‘TXT’) en wat de waarde moet zijn (‘content’).

Voer deze records afzonderlijk in bij je provider of geef ze allebei door aan degene die deze wijziging voor je door kan voeren.

Let op! Het kan per provider verschillen hoe je dit moet toevoegen. Je kan met je provider contact opnemen als (na het juist invoeren van de gegevens) het verifiëren nog niet is gelukt. Het kan zo’n 10 minuten tot 4 uur duren voordat de domeinnaam is geverifieerd.

Verificatie afwachten

Als de records in de DNS zone zijn doorgevoerd kan het nog even duren voordat deze uit te lezen zijn door WebinarGeek. Dit komt doordat DNS een soort geheugen heeft dat eens in de zoveel tijd wordt ververst.

Je kan de pagina verversen of klikken op ‘Domeinnaam verifiëren’ om de actuele status op te halen.

Het kan zo'n 10 minuten tot 42 uur duren voor de domeinnaam is geverifieerd.

Let er ook goed op dat het DKIM- en het SPF-record zijn geverifieerd. Dit kan je doen door te klikken op je domeinnaam bij ‘Domeinen’:

E-mailadres gebruiken

Als je domeinnaam is geverifieerd, kan je je e-mailadres(sen) gebruiken als afzender voor de mails die je verstuurt vanuit WebinarGeek.

Bij het aanmaken of bewerken van je webinar kan je onder ‘E-mails’ per e-mail de afzender instellen:

Trefwoord: controleren, checken, nagaan