E-mails
Je eigen e-mailadres verifiëren

Verstuur e-mails vanaf je eigen e-mailadres vanuit WebinarGeek. In deze guide vertellen wij precies hoe je dit doet.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je meer dan 5000 e-mails per dag stuurt, raden we je aan om te controleren of je domein voldoende geverifieerd is. Yahoo en Gmail verwerken e-mails vanaf februari 2024 op een andere manier. Door deze aanpassing sturen Yahoo en Gmail e-mail die zij ontvangen van een onvoldoende geverifieered adres, niet meer door naar de daadwerkelijke ontvanger.

Google en Yahoo vereisen allebei dat er gebruik gemaakt wordt van DMARC, een extra beveiligingslaag bij het verifiëren van email. Bij de meeste web- en e-mailproviders staat DMARC al aan, maar we raden aan om het te controleren. Hiervoor kan je mxtoolbox.com gebruiken. Vul daar je domein in en controleer de resultaten. Als het domein onvoldoende beschermd is, zie je tips om dit alsnog in orde te maken.

Hier vind je meer informatie over het inschakelen van DMARC voor je domein, of neem contact op met je web- of emailprovider om te controleren of het correct ingesteld is.

Mails die worden verzonden vanuit WebinarGeek hebben standaard als afzender het e-mailadres van WebinarGeek. Maar het liefst wil je dat hier je eigen e-mailadres van je eigen domeinnaam staat. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit instelt.

Dit is alleen beschikbaar bij een Premium of Enterprise abonnement.

E-mailadres toevoegen

De eerste stap is het toevoegen van je eigen e-mailadres. Volg hiervoor de stappen:

1. Klik rechtsboven op 'Account'.

2. Klik vervolgens op 'Mijn account' in het dropdown menu.

3. Navigeer links naar 'E-mail afzender' onder het tabblad 'Geavanceerd'.

Hier kan je onder ‘Afzender toevoegen’ je eigen e-mailadres toevoegen.

Let op! Dit kan allen voor een e-mailadres van je eigen domeinnaam, omdat je in de volgende stap moet verifiëren of deze domeinnaam van jou is.

Een e-mailadres toevoegen om als afzender te gebruiken

Als je een e-mailadres toevoegt met een domeinnaam die niet bekend is bij WebinarGeek (bij info@webinargeek.com hoort het domein webinargeek.com), komt deze domeinnaam hierna in het overzicht van domeinen te staan met de status ‘Niet geverifieerd’.

Je kan gerust meerdere e-mailadressen toevoegen voor dezelfde domeinnaam. Je hoeft de domeinnaam ook maar 1 keer te verifiëren.

Domeinnaam verifiëren

Om een e-mail te kunnen versturen vanaf je eigen e-mailadres/domeinnaam, moet je aantonen dat deze domeinnaam in jouw beheer is. Op deze manier zorg je ervoor dat je e-mail niet als ongewenst wordt gemarkeerd bij de mensen naar wie je deze verstuurt. Je kan hier meer tips vinden voor optimale e-mailaflevering.

Hiervoor moet er een stukje informatie in de DNS zone van de domeinnaam worden geplaatst. Dit is iets wat normaal gesproken kan worden gedaan bij of door de (hosting)partij waar je domeinnaam is ondergebracht.

De DNS-instructies vind je door te klikken op de domeinnaam bij ‘Domeinen’ en dan te kiezen voor ‘DKIM Records’ en/of ‘SPF Records’:

Instructies in het account voor het verifiëren van een domeinnaam

Als je WebinarGeek wilt toevoegen kun je de volgende SPF record waarde gebruiken: "v=spf1 include:_spf.eu.sparkpostmail.com". Het is echter niet verplicht om het SPF-record toe te voegen voor e-mailverificatie.

In je account zie je of je 1 of 2 records moet toevoegen: het DKIM- en/of het SPF-record.

Beide records geven aan wat de naam (‘name’) van het DNS record moet zijn, wat het type is (‘TXT’) en wat de waarde moet zijn (‘content’).

Voer deze records afzonderlijk in bij je provider of geef ze allebei door aan degene die deze wijziging voor je door kan voeren.

Let op! Het kan per provider verschillen hoe je dit moet toevoegen. Je kan met je provider contact opnemen als (na het juist invoeren van de gegevens) het verifiëren nog niet is gelukt. Het kan zo’n 10 minuten tot 24 uur duren voordat de domeinnaam is geverifieerd.

Verificatie afwachten

Als de records in de DNS zone zijn doorgevoerd kan het nog even duren voordat deze uit te lezen zijn door WebinarGeek. Dit komt doordat DNS een soort geheugen heeft dat eens in de zoveel tijd wordt ververst.

Je kan de pagina verversen of klikken op ‘Domeinnaam verifiëren’ om de actuele status op te halen.

Het kan zo'n 10 minuten tot 24 uur duren voor de domeinnaam is geverifieerd.

Let er ook goed op dat het DKIM- en het SPF-record zijn geverifieerd. Dit kan je doen door te klikken op je domeinnaam bij ‘Domeinen’:

Een geverifieerd domeinnaam zoals weergegeven in het Webinargeek account

E-mailadres gebruiken

Als je domeinnaam is geverifieerd, kan je je e-mailadres(sen) gebruiken als afzender voor de mails die je verstuurt vanuit WebinarGeek.

Bij het aanmaken of bewerken van je webinar kan je onder ‘E-mails’ per e-mail de afzender instellen:

De 'Afzender e-mail' instellen voor e-mails

Troubleshooting

De DNS-instructies zijn niet zichtbaar of je ziet 'Ophalen mislukt'.

Verwijder het e-mailadres en voeg het opnieuw toe om ze te verversen. Om dat te doen beweeg je met de muis over het e-mailadres en klik je op het afvalbak-icoontje. Volg daarna opnieuw de instructies onder 'E-mailadres toevoegen'.

Het verificatieproces duurt langer dan 24 uur.

Zorg ervoor dat de juiste waarde is ingevoerd in de DNS zone. Als verificatie langer duurt dan normaal, worden nieuwe waardes gegeven. Dit kan soms de reden zijn dat je domeinnaam nog niet is geverifiëerd. Als de juiste waardes wel zijn ingevoerd, kan je nog contact opnemen met je provider.

Trefwoord: controleren, checken, nagaan