Toetsing

Zet je webinar in voor toetsing, bijvoorbeeld voor educatieve en trainingsdoeleinden.

Stefan avatar
Geschreven door Stefan
Meer dan een week geleden bijgewerkt
Toetsing instellen voor WebinarGeek webinar

Zet je live, automated en on demand webinars in voor toetsing. Dit is handig bij webinars met een onderwijs- of trainingsdoel.

Met de toetsingoptie kan je criteria instellen waar je deelnemers aan moeten voldoen om te slagen voor je webinar. Je kan criteria toevoegen voor interacties, kijktijd en het evaluatieformulier.

Na afloop van het webinar wordt automatisch berekend wie is geslaagd en wie niet. Je kan instellen dat er automatisch een 'toetsing geslaagd'-e-mail wordt verzonden naar kijkers die voldoen aan de toetsingscriteria. In de statistieken vind je de resultaten per kijker en webinar.

Ontdek hier meer tips om het meeste uit je trainings en cursussen te halen met onze features!

Toetsing instellen

1. Ga naar 'Webinar bewerken' en klik op 'Interacties'

2. Selecteer 'Toetsing'.

3. Klik op de switch om de toetsing voor je webinar in te stellen.

Toetsing activeren en instellen voor een webinar

De criteria werken ook met terugwerkende kracht voor alle kijkers die al eens aan het webinar hebben deelgenomen.

Let op! De toetsingmodule is alleen beschikbaar bij live, automated en on-demand webinars. Het werkt niet bij replay kijkers.

Kijktijd

Je kan een minimale kijktijd voor het webinar instellen. De kijker slaagt voor dit criterium als de minimale kijktijd is behaald.

1. Ga naar 'Webinar bewerken'

2. Daarna naar 'Interacties'

3. Klik vervolgens op 'Toetsing'.

4. En tot slot, klik op de switch om toetsing voor het webinar in te stellen en klik op 'Voeg criteria toe'.

Er verschijnt dan een pop-up in beeld. Klik op 'Kijktijd' en voer een percentage of een aantal minuten in. Klik vervolgens op 'Toevoegen' om dit criterium toe te voegen.

Kijktijd toetsing instellen

In de statistieken vind je de resultaten per webinar.

Let op! Het resultaat is dynamisch. Dat betekent dat, als je de criteria na afloop van het webinar aanpast, dat dit met terugwerkende kracht effect de resultaten beïnvloedt.

Voorbeeld

Je wijzigt de minimumkijktijd van 60 naar 50 minuten. Bij eerdere uitzendingen van dit webinar gold de kijktijd van 50 minuten. Maar na deze aanpassing geldt ook hiervoor de kijktijd van 60 minuten. Het kan dus zo zijn dat kijkers die voorheen niet geslaagd waren, nu wel geslaagd zijn.

Polls

Bepaal een minimaal aantal polls die de kijker ingevuld moet hebben.

1. Ga naar 'Webinar bewerken'

2. Daarna naar 'Interacties'

3. Klik vervolgens op 'Toetsing'.

4. Klik op de switch om toetsing voor het webinar in te stellen en klik op 'Voeg criteria toe'.

Er verschijnt dan een pop-up in beeld. Klik op 'Polls' en stel het minimale aantal polls in die de kijker moet beantwoorden. Klik vervolgens op 'Toevoegen' om dit criterium toe te voegen.

Poll toetsing instellen voor webinar

In de statistieken vind je de resultaten per webinar.

Let op! Het resultaat is dynamisch. Dat betekent dat, als je de criteria na afloop van het webinar aanpast, dat dit met terugwerkende kracht effect de resultaten beïnvloedt.

Evaluatieformulier

Je kan instellen dat de kijker het evaluatieformulier moet invullen na het webinar.

1. Ga naar 'Webinar bewerken'

2. Daarna naar 'Interacties'

3. Klik vervolgens op 'Toetsing'.

4. Klik op de switch om toetsing voor het webinar in te stellen en klik op 'Voeg criteria toe'.

Er verschijnt dan een pop-up in beeld. Klik op 'Evaluatieformulier' en klik op 'Toevoegen'. De kijker moet nu het evaluatieformulier invullen om te kunnen slagen voor het webinar.

Het evaluatieformulier wordt alleen getoond op het moment dat je het webinar stopt. Wil je kijkers ook achteraf de mogelijkheid geven om het formulier in te vullen? Dan kan je hier een e-mailherinnering voor instellen.

Evaluatieformulier toetsing instellen

In de statistieken vind je de resultaten per webinar.

Let op! Het resultaat is dynamisch. Dat betekent dat, als je de criteria na afloop van het webinar aanpast, dat dit met terugwerkende kracht effect de resultaten beïnvloedt.

Quiz

Bepaal een minimaal aantal quizvragen die de kijker juist moet beantwoorden.

Houd hierbij rekening met de criteria voor meerkeuzevragen. Een quizvraag wordt alleen als correct gemarkeerd, als de kijker exact alle juiste meerkeuzeantwoorden kiest. Er worden geen halve punten gegeven als bijvoorbeeld 1 van de 2 juist is.

1. Ga naar 'Webinar bewerken'

2. Daarna naar 'Interacties'

3. Klik vervolgens op 'Toetsing'.

4. Klik op de switch om toetsing voor het webinar in te stellen en klik op 'Voeg criteria toe'.

Er verschijnt dan een pop-up in beeld. Klik op 'Quizzen correct' en stel het minimale aantal quizvragen in die de kijker correct moet beantwoorden. Klik vervolgens op 'Toevoegen' om dit criterium toe te voegen.

Quizzes correct toetsing instellen voor webinar

In de statistieken vind je de resultaten per webinar.

Let op! Het resultaat is dynamisch. Dat betekent dat, als je de criteria na afloop van het webinar aanpast, dat dit met terugwerkende kracht effect de resultaten beïnvloedt.

Toetsing bewerken of verwijderen

1. Ga naar 'Webinar bewerken'

2. Daarna naar 'Interacties'

3. Klik vervolgens op 'Toetsing'.

4. Klik naast het ingestelde criterium op 'Opties' om dit te bewerken of te verwijderen.

Let op! Het resultaat is dynamisch. Dat betekent dat, als je de criteria na afloop van het webinar aanpast, dat dit met terugwerkende kracht effect de resultaten beïnvloedt.

Toetsing bewerken of verwijderen

Hertoetsing

Je kan ook een bestaand toetsingscriterium toevoegen of verwijderen nadat het webinar is geëindigd. Als het webinar al kijkers had, kan je ervoor kiezen om deelnemers die eerder waren geslaagd te hertoetsen aan de hand van nieuwe criteria. Wanneer je een criterium toevoegt, kan je het vakje ‘Herbereken toetsingsresultaat voor geslaagde kijkers’ aanvinken.

Wanneer je een criterium verwijdert, kan je ook kiezen om deelnemers te hertoetsen onder ‘Opties’ klik daarna op ‘Verwijder en herbereken alle toetsingsresultaten’.

Je kan alle toetsingsresultaten ook herberekenen met de knop ‘Herbereken toetsingsresultaten voor alle kijkers’ bij het bewerken van je webinar onder ‘Toetsing’ of bij de toetsingsstatistieken.

Resultaten bekijken

In de statistieken vind je de resultaten per webinar. Klik hier voor meer informatie.

Trefwoorden: verplicht, minimaal, maximaal, toetsingsmodule