Maak een trigger aan om een proces te starten van je gekoppelde integratie. Een trigger zorgt ervoor dat een proces wordt gestart, nadat een gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Wanneer je een integratie gebruikt werkt deze alleen als je ook een actieve trigger hebt ingesteld.

Het moment dat iemand zich inschrijft voor een webinar kan bijvoorbeeld een trigger zijn om de gegevens van de inschrijver toe te voegen aan een mailinglijst. Het toevoegen aan de mailinglijst is dan de actie die moet worden uitgevoerd. Dit gebeurt allemaal automatisch als je de trigger hebt ingesteld.

Verschillende soorten triggers

Er zijn verschillenden soorten triggers. Een trigger kan op account niveau of op webinar niveau worden ingesteld. Hoe dit werkt leggen we verderop in dit artikel uit.

Het is mogelijk om meerdere triggers per integratie in te stellen. Welke triggers je kan gebruiken, verschilt per integratie.

De volgende triggers zijn beschikbaar in WebinarGeek:

• Nieuwe registratie
    Deze trigger is beschikbaar bij elke webinarvorm en bron van registratie. Deze trigger wordt uitgevoerd zodra iemand zich inschrijft voor je webinar.

• Nieuwe kijker
    Deze trigger is beschikbaar bij elke webinarvorm. Bij een live of automated webinar wordt deze trigger binnen 2 uur na het webinar uitgevoerd. Alle kijkers die live aanwezig waren, worden meegenomen. De replay- en on demand-kijkers worden ongeveer een uur na kijken doorgestuurd. De kijker moet minimaal 30 seconden hebben gekeken.

• Niet-kijker
    Deze trigger is beschikbaar bij een live en automated webinar. Binnen 2 uur na het live en automated webinar wordt deze trigger uitgevoerd. Ook alle inschrijvingen die niet live hebben gekeken worden meegenomen.

• Nieuwe channel lead
    Deze trigger kan je toevoegen op accountniveau en wordt uitgevoerd zodra iemand zich inschrijft voor je channelupdates.

Welke acties zijn er?

Nadat je een trigger hebt gekozen, stel je de actie in die moet plaatsvinden.

Er zijn verschillende soorten acties en het verschilt per integratie welke acties je kunt instellen.

Als je ‘Nieuwe kijker’ als trigger hebt ingesteld, kan je een minimale kijktijd instellen. De minimale kijktijd stel je in als percentage. Let op! De minimale kijktijd heeft geen invloed op niet-kijker triggers.

Voorbeeld

Je live webinar heeft 60 minuten geduurd. Nu wil je dat de deelnemers die minimaal 30 minuten hebben gekeken een tag krijgen of aan je mailinglijst worden toegevoegd. Dan stel je dus 50% in bij de minimale kijktijd.

Klik hieronder op de interactie waarmee je werkt om te zien welke acties je kan instellen:

Trigger op accountniveau toevoegen

Nadat je een koppeling hebt gemaakt met de integratie waarmee je werkt, kan je triggers instellen. Dit kan op accountniveau, maar ook op webinarniveau.

Een trigger die je op accountniveau aanmaakt, geldt automatisch voor alle webinars in je account. Het is wel mogelijk om deze per webinar te deactiveren.

Klik rechtsboven op 'Account' > 'Integraties'. Kies vervolgens de gekoppelde integratie en klik op 'Nieuwe trigger'.

Kies dan de gewenste trigger en selecteer vervolgens de actie die moet worden uitgevoerd. Deze trigger is nu automatisch ingesteld voor elk webinar in je account.

Trigger op accountniveau uitschakelen bij webinar

Je kan een trigger op accountniveau voor een bepaald webinar uitschakelen.

Klik op het webinar > 'Webinar bewerken' > 'Registratie' > 'Integraties'. Kies vervolgens de integratie waar je de trigger op accountniveau hebt ingesteld en klik op 'Opties' > 'Schakel uit voor dit webinar'.

Er komt dan een melding dat de trigger is uitgeschakeld voor dit webinar.

Als je de trigger weer wil inschakelen, klik je op 'Opties' > 'Schakel in voor dit webinar'.

Trigger op accountniveau verwijderen

Klik rechtsboven op 'Account' > 'Integraties'. Klik vervolgens op de gekoppelde integratie waarvan je een trigger wil verwijderen en klik op 'Opties' > 'Verwijder'.

De trigger is nu bij alle webinars verwijderd.

Triggers per webinar toevoegen

Nadat je een koppeling hebt gemaakt met de marketingtool waarmee je werkt, kan je triggers instellen. Dit kan op accountniveau, maar ook op webinarniveau.

Als je een webinar aanmaakt, dan kan je een trigger voor dit specifieke webinar instellen. De trigger geldt dan ook alleen voor dit webinar.

Klik op het webinar > 'Webinar bewerken' > 'Registratie' > 'Integraties'. Klik op de integratie waarvoor je een trigger wil instellen en vervolgens op 'Nieuwe webinartrigger'.

Kies de gewenste trigger die je wil toevoegen en selecteer vervolgens de actie die moet worden uitgevoerd. Klik tot slot op 'Voeg trigger toe'.

De trigger is nu actief voor dit webinar.

Trigger per webinar verwijderen

Om de trigger te verwijderen, klik je op de integratie waarvoor je de trigger hebt ingesteld.

Klik vervolgens op 'Opties' > 'Verwijder'.

De trigger is nu verwijderd van dit specifieke webinar.

Trefwoorden: MailBlue