Een video delen

Video's delen tijdens een webinar is eenvoudig met WebinarGeek. In dit artikel leggen we uit hoe het werkt.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je een video wil delen tijdens het webinar, moet je deze eerst uploaden en toevoegen via de webinar wizard. Lees hier hoe je dat doet.

Een video delen tijdens het webinar

Om een video te delen tijdens je webinar, volg de stappen:

1. Open de webinar ruimte.

2. Navigeer naar het tabblad 'Content' in de sidebar.

3. Klik op' Video's'. Hier verschijnt een lijst met alle video's die aan je webinar zijn toegevoegd.

4. Klik op 'Video starten', naast de video die je wilt presenteren.

Een video starten

Zodra je op de knop drukt, verschijnt de video voor jou en je kijkers. Tijdens het afspelen van de video ben je niet zicht- of hoorbaar voor de kijkers.

Nadat je een video hebt gestart, wordt de resterende tijd ervan weergegeven onder de titel van de video.

De video die op jouw scherm wordt afgespeeld, speelt ook geluid af. Als je dat wilt dempen, druk je op het luidsprekerpictogram naast 'Stop video'. Hierdoor wordt de video aan jouw kant gedempt, maar niet voor de kijkers. De kijkers kunnen de video nog steeds horen.

Om de video vroegtijdig te stoppen, klikt je op de knop 'Video stoppen'. De video stopt onmiddellijk met afspelen voor zowel jou als je kijkers. Als je camera en microfoon aan stonden voor de video injectie zullen ze meteen weer aan staan. Als ze uit stonden, blijven ze uit.

Een video stoppen

Over autoplay

Afhankelijk van de browser en het besturingssysteem van de kijker begint een video automatisch of nadat de kijker op een afspeelknop heeft geklikt. Wanneer een kijker de video handmatig moet starten, zullen we dat duidelijk aan de kijker aangeven. Nadat er toestemming is gegeven om een video af te spelen/starten, worden de daaropvolgende video-injecties in de meeste gevallen automatisch afgespeeld voor de kijker.