(Legacy) Live webinar hervatten of herstarten

Lees hier hoe je je live webinar kan hervatten of herstarten, nadat je verbinding met het internet is verbroken.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je zit midden in je verhaal en plotseling wordt de verbinding verbroken. Een flinke dip in jouw internetverbinding kan de verbinding met de streamingservers verbreken. Dat is natuurlijk heel vervelend als je bezig bent, maar gelukkig is het mogelijk om het webinar opnieuw te starten.

Als de verbinding wordt verbroken, krijgen de aanwezige deelnemers een bericht in beeld dat de verbinding is verbroken en dat deze automatisch geprobeerd wordt te herstellen. Zij blijven dus in de webinaromgeving.

Het kan gebeuren dat het niet lukt om de verbinding automatisch te herstellen, bijvoorbeeld omdat dit te lang duurt. Dan kan je zelf actie ondernemen door het webinar opnieuw op te starten.

Zorg eerst dat je zeker weet dat de internetverbinding is hersteld.

Vervolgens heb je 2 opties: hervatten of herstarten.

Hervat webinar knop naast the herstart en reset knop.

Hervatten

Open vanuit WebinarGeek het webinar opnieuw via de oranje button. Klik vervolgens op 'Hervat webinar' en je kan verdergaan met je verhaal.

Als je het webinar hervat, worden de opnames van de verschillende stukken samengevoegd in de opname van het webinar.

Herstarten

Open vanuit WebinarGeek het webinar opnieuw via de oranje button. Klik vervolgens op 'Herstart en reset' en je kan verdergaan met je verhaal.

Let op! Als je het webinar herstart, wordt de opname van het eerdere gedeelte overschreven. Dit deel komt dus niet in de opname van het webinar. Deze optie is ook handig als je de live uitzending per ongeluk te vroeg hebt gestart.

Trefwoorden: opnieuw, overnieuw