Opname live webinar

Er wordt altijd automatisch een opname gemaakt van je live webinar. Jij kan ervoor kiezen om de opname beschikbaar te stellen.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Er wordt altijd automatisch een opname gemaakt van je live webinar. De opname begint wanneer je op 'Start live webinar' klikt en stopt als je op 'Stop webinar' klikt.

Zodra je live webinar is afgelopen, gaan we de opname verwerken voor de replay. Dit duurt gemiddeld zo'n 15 tot 20 minuten. De replay wordt op de achtergrond verwerkt. Je kan het venster dus gewoon sluiten.

Knop die laat blijken dat de replay verwerkt wordt

Knop die laat blijken dat de replay verwerkt wordt

Als de replay beschikbaar is, verandert de button 'Verwerken replay' automatisch in 'Replay'. Zelfs als je replays niet hebt ingeschakeld, kan je de replay van het webinar zelf terugkijken en later alsnog besluiten om hem beschikbaar te maken.

Replay bekijken

Jij als presentator kan de replay bekijken nadat je webinar afgelopen is. Volg hiervoor de stappen:

1. Klik op je webinar.

2. Navigeer naar de uitzending waarvan je de replay wilt bekijken.

3. Klik op 'Replay' > 'Bekijk replay'.

Er wordt een nieuw venster geopend waar je de opname kan bekijken.

Replay bekijken van specifieke uitzending via replay knop

Inschrijvers voor je webinar kunnen de replay op verschillende manieren bekijken.

De 'Bekijk webinar'-button in de bevestigingsmail wordt na het webinar automatisch doorgeschakeld naar de replay.

Je kan ook een replaymail instellen. Daarmee laat je inschrijvers, kijkers of niet-kijkers weten dat de replay beschikbaar is en kunnen ze het webinar (nogmaals) bekijken.

Veelgestelde vragen

Wordt er altijd een opname gemaakt van mijn webinar?

Ja, er is altijd een opname van je live webinar, wat je ook hebt gekozen bij de replay-instellingen.

Kan ik mijn replay achteraf bewerken?

Nee, dat is niet mogelijk. Dit geldt voor de opname en alle onderdelen van de replay, zoals slides en calls to action. De replay is een exacte weergave van het live webinar. Wel kan je de replay downloaden, offline bewerken en later beschikbaar maken in WebinarGeek als bijvoorbeeld een on demand of automated webinar. Klik hier voor meer informatie.

Wat als ik meer mogelijkheden wil met mijn replay, zoals meer statistieken of een eigen inschrijfpagina?

Een replay is bedoeld voor kijkers van een live webinar of voor wie hem heeft gemist. Als je behoefte hebt aan meer mogelijkheden, kan je de opname omzetten in een on demand webinar. Dat is een eigen webinar met veel meer mogelijkheden, zoals een eigen registratiepagina, follow-upmails en meer statistieken.

Om het live webinar om te zetten in een on demand webinar, klik je naast de uitzending van het live webinar op 'Opties' > 'Creëer on demand webinar'.

Trefwoorden: bewaren, onthouden, terugzien, FAQ