Tweestapslogin

Schakel tweestapslogin in om je WebinarGeek-account extra te beveiligen.

Tim avatar
Geschreven door Tim
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je je account extra wil beveiligen, kan je tweestapsverificatie inschakelen. Met dit beveiligingsproces gebruik je niet alleen je wachtwoord, maar heb je ook een extra code nodig hebt om in te loggen in WebinarGeek. Deze extra code vraag je op met een app op je telefoon.

Tweestapslogin inschakelen

Klik rechtsboven op 'Account' > 'Mijn account' > 'Tweestapslogin.

Download Google Authenticator of Authy op je mobiel.

Scan vervolgens vanuit de app de QR-code in je account en voer de code in om de tweestapslogin in te schakelen.

Tweestapslogin inschakelen

Tweestapslogin uitschakelen

Wil je tweestapslogin uitschakelen?

Ga dan naar 'Account' > 'Mijn account' > 'Tweestapslogin' en klik op 'Uitschakelen'.

Tweestapslogin uitschakelen

Let op! Wanneer verplichte tweestapslogin aanstaat voor alle account gebruikers zal de account eigenaar de twestapslogin van hun eigen account niet kunnen uitschakelen. De verplichting tot tweestapslogin moet eerst uitgeschakeld worden voordat de account eigenaar de tweestapslogin op het eigen account uit kan zetten.

Verplichte tweestapslogin inschakelen voor alle gebruikers

Als jouw account meerdere gebruikers hebt kan de account eigenaar tweestapslogin zo instellen dat het een vereiste is voor alle gebruikers. Hiermee weet je zeker dat alle accounts beter beveiligd.

Eerst moet je tweestapslogin instellen voor de account eigenaar. Hier lees je hoe je dat doet.

Zo gauw tweestapslogin is ingeschakeld voor de account eigenaar komt er een nieuwe optie in beeld op het tweestapslogin scherm. Ga naar ‘Account’ > ‘Mijn account’ > ‘Tweestapslogin.

Klik op ‘Inschakelen’ om het gebruik van tweestapslogin verplicht te maken voor alle account gebruikers.

Verplichte tweestapslogin inschakelen voor alle gebruikers

Wanneer deze instelling geactiveerd staat zullen alle gebruikers die inloggen zonder tweestapslogin aan te hebben staan doorgestuurd worden naar de twee staps verificatie instellingen pagina. Daar krijgen ze bericht dat ze tweestapslogin in moeten stellen voordat zij hun account kunnen gebruiken. Het zal onmogelijk zijn om gebruik te maken van WebinarGeek totdat de tweestapslogin ingesteld is.

Bericht dat men ontvangt wanneer verplichte tweestapslogin ingeschakeld staat en de gebruiker tweestapslogin niet ingeschakeld heeft

Verplichte tweestapslogin uitschakelen voor alle gebruikers

Ga naar ‘Account’ > ‘Mijn account’ > ‘Tweestapslogin’.

Klik op ‘Uitschakelen’ om de verplichte tweestapslogin uit te zetten voor alle account gebruikers.

Verplichte tweestapslogin uitschakelen voor alle gebruikers

De gebruikers zullen nu niet meer verplicht zijn om tweestapslogin in te stellen voor het gebruik van WebinarGeek.

Trefwoorden: veiligheid, beveiliging, controle, 2 factor authenticatie, 2fa, MFA