Hybrid webinar

Wil je een vooraf opgenomen video gebruiken voor een webinar maar wel een live Q&A sessie houden? Hybrid webinars zijn de oplossing.

Dewi avatar
Geschreven door Dewi
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hybrid webinars zijn webinars die bestaan uit een vooraf opgenomen deel en een live deel. Dit geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een presentatie vooraf op te nemen maar na de opname een live Q&A sessie te houden.

Een hybrid webinar maken

Om een hybrid webinar te maken hoef je alleen maar de stappen te volgen voor het maken van een live webinar en vooraf opgenomen video(s) toe te voegen als video injecties.

Ga naar het webinar overzicht en klik op ‘+ Nieuw webinar’. Kies ‘Live’.

Geef je webinar een naam, kies een taal, stel een geschatte duur in en kies één van de toegangsinstelling opties. Kies nu een datum en tijd en stel de rest van de instellingen in voordat je op ‘Webinar aanmaken’ klikt.

Ga naar ‘Webinar’ > ‘Webinarpagina’ en klik op ‘Video’s beheren’. Gebruik het dropdown menu om de video te selecteren die je tijdens het webinar wilt laten zien. Heb je nog geen videos in de lijst staan? Lees ons artikel over het toevoegen van video’s.

Je kan de rest van het webinar instellen zoals je dat bij een live webinar zou doen. Als je daar meer informatie over nodig hebt kan je dat vinden in de ‘Webinar aanmaken’ categorie van ons Help Center.

Een hybrid webinar geven

Nu dat het webinar is ingesteld ben je klaar om het webinar te testen en/of te geven.

Ga naar het webinar dashboard en klik op ‘Test het webinar’ om te testen hoe het geven van een hybrid webinar werkt. Als je klaar bent om het echte webinar te geven druk je op de oranje knop ‘Open live webinar’.

Start het (test)webinar in de live/test omgeving door op ‘Start webinar’ te drukken, klik op het slides icoon in het controle paneel en daarna op het video icoon eronder. Speel de gewenste video af door op de oranje ‘VIDEO AFSPELEN’ knop te drukken.

Tip! Wil je niet in scherm verschijnen tot het einde van het webinar? Start het webinar dan met een slide in de alleen slide modus. Zo zal je niet in beeld verschijnen totdat je er klaar voor bent, nadat de vooraf opgenomen video afgespeeld is.

Zo gauw de video is afgelopen (of handmatig is stopgezet), zal het webinar weer live zijn en zal je in beeld zijn voor de kijkers.

Let op! Wanneer het gaat om hybride webinars moet je handmatig het webinar starten en beëindigen, zoals je bij een live webinar moet doen.