Automated webinar aanmaken

Met WebinarGeek kan je een automated webinar uitzenden. Dat is een vooraf opgenomen webinar dat wordt uitgezonden alsof het live is.

Stefan avatar
Geschreven door Stefan
Deze week bijgewerkt

Nederlands ondertiteling beschikbaar

Met WebinarGeek is het mogelijk om geautomatiseerd webinars uit te zenden. Een automated webinar is een vooraf opgenomen webinar dat wordt uitgezonden alsof het live is. Ja, je leest het goed: alsof het live is.

Deelnemers ervaren dus een live webinar, terwijl zij naar een opname kijken. Jij als presentator kunt dus relaxed achterover hangen tijdens de uitzending. Wel is het mogelijk om via de chat direct vragen van kijkers te beantwoorden.

Er zijn verschillende opties om een automated webinar aan te maken. Hieronder leggen we uit welke dat zijn.

Leer hier meer over het instellen van automated webinars!

Live webinar naar automated webinar creëren

Als je een live webinar hebt gegeven in WebinarGeek, dan kan je de opname hiervan gebruiken als automated webinar. Zo geef je hetzelfde webinar nog een keer, maar hoef je niet meer te presenteren.

1. Klik in het webinaroverzicht op het live webinar.

2. Ga dan naar de uitzending waarvan je de opname wil gebruiken en klik op 'Opties' > 'Creëer automated webinar'.

3. Klik op 'Webinar omzetten'.

Een live webinar opname gebruiken om een ​​automated webinar te maken

Er wordt een nieuw webinar aangemaakt en de video, registratiepagina en eventuele interacties, presentatie en video-injecties kunnen worden overgenomen. Het enige wat je nog hoeft te doen, is de datum en tijd instellen.

Let op! Een automated webinar speelt een vooraf opgenomen video op, dus slides en sprekersnotities zullen niet mee gekopieerd worden.

De interacties en de dia's die je hebt gebruikt tijdens het live webinar, worden in het automated webinar automatisch op hetzelfde moment gestart. Maar als je wil, kan je de tijden van de interacties wijzigen en nieuwe interacties inplannen.

Ontdek hier meer tips om tijd te besparen en je content te hergebruiken!

Zodra je op 'Creëer automated webinar' klikt, krijg je een overzicht van welke gegevens er worden overgenomen.

Hier kan je ervoor kiezen om de registratielink van het live webinar over te nemen. Dat kan handig zijn als je de registratiepagina van het live webinar niet meer gebruikt. Je hoeft dan voor het automated webinar geen nieuwe link te delen.

Let op! Als je de registratielink van het live webinar overneemt voor het automated webinar, is het live webinar niet meer te bereiken met deze link. Wij passen de link naar de registratiepagina van het live webinar namelijk aan door daar 'old' aan toe te voegen.

Nieuw webinar aanmaken en een opname selecteren/toevoegen

1. Klik in het hoofdmenu op '+ Nieuw webinar' om een nieuw webinar aan te maken.

2. Selecteer 'automated webinar', geef het webinar een titel, maak een uitzendschema en klik op 'Webinar aanmaken'.

3. Hierna kom je in de volgende stap van de webinar wizard terecht. Navigeer naar de tab ‘Webinar’.

4. Klik op ‘Webinarpagina’ om een opname te selecteren of toe te voegen.

Bestaande of geüploade video gebruiken

Je kan er ook voor kiezen om de opname van een live webinar of een geüploade video te gebruiken.

1. Klik in de webinar wizard op 'Webinar'.

2. Selecteer een video bij 'Importeer video' en klik op 'Opslaan'.

Een bestaande video importeren

Bij het gebruik van een live webinar opname worden alle interacties en de presentatie die je bij het live webinar hebt gebruikt overgenomen, net als wanneer je een automated webinar creëert vanuit het live webinar.

Let op! Test altijd de opname door na het publiceren op 'Test het webinar' te klikken in het webinar dashboard.

Externe video gebruiken

1. Klik bovenin op 'Webinar'.

2. Bij 'Externe video URL' kan je een video toevoegen. Dit kan een YouTube-URL zijn of een andere link, zolang deze maar een mp4-bestand verwijst (bij voorkeur met x264-video en AAC-audio).

3. Plak je URL bij 'Externe video URL' en klik op 'Opslaan'. Lees hier meer over het gebruik van externe video's.

Een externe video URL toevoegen

Let op! Test altijd de opname door na het publiceren op 'Test het webinar' te klikken in het webinar dashboard.

Bestaand live webinar wijzigen naar automated webinar

Je hebt een live webinar gepland, maar de presentator is niet beschikbaar op de ingeplande tijd. Wat je dan kan doen, is het webinar aanpassen naar een automated webinar. Hiervoor volg je de volgende stappen.

1. Selecteer het webinar dat je wilt bewerken.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar de tab 'Algemeen'.

4. Onder 'Live' staat 'Aanpassen'. Klik op 'Aanpassen', selecteer 'Automated' en klik op 'Opslaan'. Vergeet niet je opname toe te voegen!

Het webinar type van een bestaand webinar wijzigen

Trefwoorden: vooraf, omzetten, evergreen