Wanneer je een extra gebruiker toevoegt, kun je een rol en een toestemmingsniveau toewijzen. Die bepalen tot welke webinars ze toegang hebben en welke acties de gebruiker kan uitvoeren.
De rol bepaalt waartoe de gebruiker toegang heeft, zoals welke webinars of onderdelen van het account ze kunnen zien. Het toestemmingsniveau bepaalt wat de gebruiker binnen die webinars kan doen, zoals ze bekijken, bewerken, aanmaken of verwijderen.
Gebruikersrollen
Er zijn vier rollen. Het belangrijkste verschil is tot welke webinars ze toegang hebben.
Eigenaar: Toegang tot alle accountinstellingen en alle webinars.
Manager: Toegang tot geselecteerde accountinstellingen (branding, werkruimtes en gegevenslevenscyclus) en alle webinars.
Werkruimtemanager: Toegang tot alle webinars in de eigen werkruimte (alleen beschikbaar voor Enterprise). Deze rol is ideaal om webinars voor een specifieke afdeling, team of bedrijfseenheid te behiern. Lees meer over werkruimtes hier.
Lid: Alleen toegang tot eigen webinars of webinars die aan hen zijn toegewezen.
Hier vind je een gedetailleerder overzicht van de mogelijkheden van elke rol:
| Lid | Werkruimtemanager | Manager | Eigenaar |
Tijdzone van webinar instellen* | ✅ | ✅ | ✅ | ✅ |
Toegang tot eigen webinars | ✅ | ✅ | ✅ | ✅ |
Toegang binnen toegewezen werkruimte | ❌ | ✅ | ✅ | ✅ |
Brandinginstellingen behiern | ❌ | ❌ | ✅ | ✅ |
Toegang tot alle webinars | ❌ | ❌ | ✅ | ✅ |
Webinar-Channels bewerken | ❌ | ❌ | ✅ | ✅ |
Abonnement wijzigen | ❌ | ❌ | ❌ | ✅ |
Facturen en facturering bekijken | ❌ | ❌ | ❌ | ✅ |
Extra gebruikers behiern | ❌ | ❌ | ❌ | ✅ |
E-mailadressen van accounts verifiëren | ❌ | ❌ | ❌ | ✅ |
*alleen voor de webinars waartoe ze toegang hebben
Let op! De toestemmingsvelden op accountniveau kunnen door iedereen worden bewerkt en gelden voor alle gebruikers. Wanneer een lid de toestemmingsvelden op accountniveau bewerkt, is dit ook zichtbaar voor de eigenaar en manager.
Webinartoestemmingen
Voor de webinars waartoe een extra gebruiker toegang heeft, kun je via toestemmingen bepalen wat die gebruiker ermee mag doen.
Er zijn 4 toestemmingsniveaus:
Bekijken: Kan webinars en statistieken bekijken.
Bewerken: Kan webinars bekijken en bewerken, abonnees importeren en webinars archiveren of de archivering ongedaan maken.
Aanmaken: Kan webinars bekijken, bewerken en aanmaken.
Verwijderen: Heeft volledige toegang, inclusief het verwijderen van webinars en het anonimiseren van abonneegegevens.
Hier vind je een gedetailleerder overzicht van de toestemmingen:
| Bekijken | Bewerken | Aanmaken | Verwijderen |
Webinar bekijken | ✅ | ✅ | ✅ | ✅ |
Statistieken bekijken | ✅ | ✅ | ✅ | ✅ |
Webinarinstellingen bewerken | ❌ | ✅ | ✅ | ✅ |
Abonnees importeren | ❌ | ✅ | ✅ | ✅ |
Webinar archiveren en archivering ongedaan maken | ❌ | ✅ | ✅ | ✅ |
Webinars starten vanuit het account | ❌ | ✅ | ✅ | ✅ |
Nieuw webinar aanmaken | ❌ | ❌ | ✅ | ✅ |
Webinar verwijderen | ❌ | ❌ | ❌ | ✅ |
Abonneegegevens anonimiseren | ❌ | ❌ | ❌ | ✅ |
Let op! Een webinar overdragen aan een andere gebruiker kan alleen met de toestemming 'Bewerken'. Webinars aanmaken namens een andere gebruiker kan alleen met de toestemming 'Aanmaken'.
