Wanneer iemand zich registreert voor een ander webinar met bijgewerkte gegevens, worden hun contactgegevens automatisch bijgewerkt.
Je contactpersonen bekijken
Je kunt al je opgeslagen contactpersonen vinden in je WebinarGeek-account.
Ga naar Contactpersonen.
Bekijk de contactpersonen die zijn aangemaakt op basis van je webinar registraties.
Iedereen die zich registreert voor een webinar wordt automatisch opgeslagen als contactpersoon.
Contactgegevens bijwerken
Contactgegevens worden automatisch bijgewerkt wanneer iemand zich registreert voor een ander webinar en nieuwe gegevens verstrekt.
Bijvoorbeeld: iemand registreert zich voor een webinar terwijl diegene in Duitsland woont. Een jaar later registreert die persoon zich voor een ander webinar en vult België in als land. De contactgegevens worden dan bijgewerkt naar België.
Je hoeft hun gegevens niet handmatig bij te werken.
Contactpersonen en contactgegevens verwijderen
Contactpersonen zijn gekoppeld aan hun webinarregistraties. Een contactpersoon en de opgeslagen gegevens worden pas verwijderd wanneer hun laatste registratie wordt verwijderd of geanonimiseerd.
Belangrijk: Het verwijderen of anonymiseren van een individuele registratie verwijdert de gegevens niet uit de contactpersoon als er nog andere registraties bestaan.
Stel dat iemand zich registreert voor twee webinars:
Registratie 1 bevat hun naam en e-mailadres.
Registratie 2 bevat hun naam, e-mailadres en bedrijfsnaam.
Als je registratie 2 verwijdert of anonimiseert, blijft de bedrijfsinformatie bewaard bij de contactpersoon.
De contactpersoon en de opgeslagen gegevens worden pas verwijderd nadat beide registraties zijn verwijderd of geanonimiseerd.
Wat gebeurt er als iemand zich afmeldt?
Afmelden verwijdert geen contactpersoon en wijzigt hun opgeslagen contactgegevens niet.
De contactpersoon blijft beschikbaar, ongeacht hun aanmeldstatus.
Goed om te weten
Je contactpersonen worden automatisch aangemaakt en bijgewerkt via webinar registraties. Hiermee kun je contactgegevens op één plek beheren zonder elke registrant handmatig te hoeven toevoegen.
Houd er rekening mee dat voor het verwijderen van een contactpersoon en de bijbehorende gegevens alle gekoppelde registraties moeten worden verwijderd of geanonimiseerd.
