Account
Extra gebruikers

Voeg extra gebruikers toe zodat ze met hun eigen inloggegevens in het account kunnen inloggen.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het verschilt per pakket of je extra gebruikers kan toevoegen. Kijk voor meer informatie hierover op de pricingpagina.

Voeg extra gebruikers toe, zodat ze met hun eigen inloggegevens in het account kunnen inloggen. Een extra gebruiker is in staat om webinars te bekijken, creëren, bewerken en hosten, afhankelijk van hun accountrol. Dit mag niet verward worden met webinar teamleden, die verantwoordelijk zijn voor het presenteren van een webinar.

Extra gebruiker toevoegen aan abonnement

Om een extra gebruiker toe te voegen, kun je de volgende stappen volgen:

1. Klik rechtsboven op 'Account'.

2. Klik vervolgens op 'Gebruikers' in het dropdown menu.

3. Klik op ‘Voeg extra gebruikers toe aan je abonnement'.

4. Volg de stappen om een extra gebruiker toe te voegen en selecteer om hoeveel gebruikers het gaat.

Nog geen Premium pakket? Klik op ‘Nodig extra gebruikers uit door te upgraden’.

Accountgebruikersrollen

Elke gebruiker kan inloggen met zijn eigen inloggegevens. Er zijn vier verschillende rollen.

Owner

Manager

Workspace

manager

Member

Toegang tot account-instellingen

Tijdzone instellen in account

✳️

✳️

✳️

✳️

Abonnement wijzigen en stopzetten

Extra gebruikers beheren

Alle webinars bekijken en bewerken

✳️

Eigen webinars bekijken en bewerken

Webinars van gebruiker verwisselen

✳️

Webinars aanmaken

Webinars aanmaken als een andere gebruiker

✳️

Webinars hosten

Webinar channel bewerken

✳️ Alleen beschikbaar binnen de eigen workspace.

Let op! De toestemmingvelden op accountniveau zijn door iedereen aan te passen en gelden voor alle gebruikers! Dus als een member de toestemmingsvelden op accountniveau wijzigt, zijn deze ook zichtbaar bij de owner en manager.

Workspace manager

Je kan alleen een Workspace manager toevoegen met een Enterprise abonnement.

Binnen WebinarGeek is het mogelijk om een workspace te creëren. Dit is een functie die bijvoorbeeld kan worden gebruikt om onderscheid te maken tussen verschillende afdelingen. Na het aanmaken van een workspace kun je een extra gebruiker toewijzen aan een workspace als workspace manager. Zij zullen toegang hebben tot alle webinars binnen hun toegewezen workspace.

Als je meer wilt weten over workspaces, bekijk dan hier ons artikel.

Extra gebruiker aanmaken

Om een extra gebruiker aan te maken, kun je de volgende stappen volgen:

1. Klik rechtsboven op 'Account'

2. Klik vervolgens op 'Gebruikers' in het dropdown menu.

3. Vul de gegevens in van de nieuwe gebruiker.

4. Selecteer een rol en klik op ‘Stuur uitnodiging’.

De gebruiker ontvangt dan een uitnodigingsmail om een wachtwoord aan te maken.

Gebruikers toevoegen formulier met naam en email

Nadat de extra gebruiker zijn account heeft geactiveerd, zie je dit in het overzicht terug. Hier vind je alle extra gebruikers die toegang hebben tot het account. Ook kan je hier een extra gebruiker aanmaken of verwijderen.

Extra gebruikers hebben geen toegang tot de accountinstellingen, zoals het verifiëren van een e-mailadres, extra gebruikers beheren, het abonnement wijzigen en facturen inzien.

Gebruikers overzicht

Extra gebruiker verwijderen

Om een extra gebruiker te verwijderen, kun je de volgende stappen volgen:

1. Klik rechtsboven op 'Account'

2. Klik vervolgens op 'Gebruikers' in het dropdown menu.

3. Klik op 'Opties' > ‘Verwijder teamlid’ naast de extra gebruiker die je wil verwijderen.

Zodra je een extra gebruiker verwijdert, worden alle webinars van de extra gebruiker toegewezen aan de owner.

Gebruiker verwijderen via opties

Toegewezen webinar gebruiker aanpassen

In je webinar kan je de gebruiker die toegewezen is als organisator van het webinar wijzigen. De organisator is de persoon die intern het webinar aanmaakt. Deze optie kan je gebruiken in de volgende situaties:

• Je hebt het webinar toegewezen aan de verkeerde persoon.

• Je vraagt een collega om het webinar na te kijken.

Webinar toewijzen aan gebruiker via bewerken van webinar

Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Klik op ‘Webinar bewerken’.

2. Navigeer naar het 'Algemeen' tabblad.

3. Scroll naar beneden tot de kop 'Over je webinar'.

4. Klik rechts op het pijltje om een andere gebruiker toe te wijzen. Dit wordt automatisch opgeslagen.

Let op! Alleen een owner en manager kunnen de webinar gebruiker wijzigen. Het wijzigen van de webinar organisator heeft geen verder effect op het webinar. Zoals de teksten of de ingestelde presentatoren.

Trefwoorden: samen, tegelijkertijd