On demand webinars
Opname toevoegen on demand webinar

Als je een on demand webinar aanmaakt of bewerkt, kan je bij 'Webinar' je opname toevoegen.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij een on demand webinar voeg je een opname toe. Zorg ervoor dat je dit hebt gedaan voordat je de registratie link gaat delen.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het toevoegen van een opname:

• Opname van een live webinar: Je hebt een opname van een live webinar. Deze kan je selecteren. De slides en interacties die je hebt gebruikt tijdens het live webinar worden overgenomen in de on demand versie.

• Geüploade video: Je kan een video bestand uploaden en deze gebruiken voor je on demand webinar. Hier lees je hoe je een bestand kan uploaden in je WebinarGeek account.

• Externe video URL: Je hebt een bestaande video die je wil gebruiken. Deze kan je invoeren met een YouTube-link of een andere link, zolang deze maar naar een mp4-bestand verwijst (bij voorkeur met x264-video en AAC-audio).

• HLS video: Je hebt een bestaande video die je wil gebruiken. Je kan de link invullen van een HLS playlist zolang als de URL ‘.m3u8’ bevat en de link https is. Als de link http is of ‘.m3u8’ niet in de URL staat zal het niet werken.

• Je hebt nog geen opname. In dat geval kan je een live webinar aanmaken en deze houden zonder kijkers. Na afloop kan je deze opname gebruiken voor je on demand webinar. Klik hier voor meer informatie.

Leer hier meer over het instellen van on demand webinars!​

Importeer video

Je kunt een bestaande video gebruiken, denk aan een opname van een live webinar of een externe video welke je hebt geüpload. In het geval van een live webinar opname worden alle interacties gekopieerd.

1. Selecteer het webinar dat je wilt bewerken en klik op 'Webinar bewerken'.

2. Navigeer naar de tab 'Webinar'.

3. Klik op 'Webinarpagina'.

4. Selecteer een opname in de drop-down bij 'Importeer video' en klik op 'Opslaan'.

Een bestaande video importeren

Let op! Test altijd de opname. Dit kan na het publiceren van je webinar. Hiervoor klik in het webinar dashboard op 'Test het webinar'.

Video URL toevoegen

1. Selecteer het webinar dat je wilt bewerken en klik op 'Webinar bewerken'.

2. Navigeer naar de tab 'Webinar'.

3. Klik op 'Webinarpagina'.

4. Voeg bij ‘‘Externe video URL' de URL en klik op 'Opslaan'. Lees hier meer over het gebruik van externe video's.

Een externe video URL toevoegen

Let op! Test altijd de opname. Dit kan na het publiceren van je webinar. Hiervoor klik in het webinar dashboard op 'Test het webinar'.

Trefwoorden: bestanden, videobestand