Video pagina
Externe video toevoegen of uploaden

Upload een externe video voor je automated of on demand webinar. Of gebruik de video voor een video-injectie.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Gisteren bijgewerkt

Upload vereisten:

• De volgende bestanden kan je gebruiken: .mp4, .m4v, .mov, .qt, .mpg, .mpeg, .mpv, .wmv, .avi, .mkv, .flv, .webm

• De maximum grootte van het bestand wat je kan uploaden is 5 GB.

• Het video bestand moet voldoen aan onze algemene voorwaarden.

Aanbevelingen voor optimale kwaliteit:

• Resolutie:

• Minimaal 1280x720 pixels

• Idealiter 1920x1080.

• Als je groter dan 1920x1080 uploadt, schalen we het terug naar een resolutie van 1920x1080.

• Een videobitsnelheid van minimaal 2 Mbps, idealiter 5 Mbps.

• Een beeldverhouding van 16:9 (landscape).

• Bij het exporteren van een video vanuit een video-editor, kies een ​​stabiele bitrate in plaats van een variabele. Anders is de video mogelijk van mindere kwaliteit wat betreft scherpte of kleur.

Op dit moment is er geen limiet in het aantal video’s dat je kunt uploaden, we hanteren hierin een fair use policy. Als er een in de toekomst een limiet word toegevoegd aan het aantal videos zullen wij dit van tevoren communiceren.

Let op! Wanneer je een mobiele telefoon gebruikt om een video op te nemen voor WebinarGeek moet je hem opnemen in landscape modus (horizontaal). Als je de video opneemt in portrait modus (verticaal) zal de video op zijn zij afspelen in WebinarGeek. Als je toch een video wilt afspelen in portrait modus zal je zelf de video moeten bewerken of deze eerst op YouTube moeten uploaden.

Video uploaden

Dit is de methode van video's toevoegen die wij adviseren.

1. Klik boven in het hoofdmenu op ‘Video’s’

2. Klik vervolgens op ‘+ Nieuwe video’. Je krijgt de optie om een opname te maken door middel van een live webinar of kan een bestand uploaden.

Een nieuwe video uploaden
Een nieuwe video uploaden

Klik op ‘Upload’ en vervolgens op ‘Kies een videobestand’ om een bestand van je computer te selecteren.

Zodra je een opname hebt geselecteerd, krijg je te zien hoe ver de upload is. Hoe groter het bestand hoe langer de upload duurt. Dit kan tot wel 1 uur duren.

De video wordt geconverteerd naar verschillende kwaliteiten en resoluties, zodat de kijkers de video altijd kunnen afspelen. Zelfs als hun verbinding niet zo goed is.

Let op! Klik de melding niet weg en sluit je browser niet. Anders wordt de upload geannuleerd.

laad / progressie balk bij het uploaden van een video

Lees hier hoe je een opname kan maken via WebinarGeek.

Video toevoegen via externe URL

Klik boven in het hoofdmenu op ‘Video’s’ en vervolgens op ‘+ Nieuwe video’. Je krijgt de optie om een opname te maken door middel van een live webinar, het uploaden van een bestand of het toevoegen van een video via het invullen van een externe URL.

Let op! Wij adviseren de video direct naar WebinarGeek te uploaden.

Keuze menu 'nieuwe video' op de video pagina

Klik op ‘Externe URL’ en er komt een nieuw venster in beeld.

Vul onder ‘Titel’ de titel in die je aan de video wilt geven. Dit is een interne titel die alleen jij zult zien. Kies dus een titel uit waaraan je de video makkelijk kunt herkennen.

Onder ‘Video URL’ moet je de URL van de video invullen die je wilt toevoegen. Dit kan een URL van een YouTube video, een link naar een externe MP4 video of een link naar een HLS video zijn. Lees hier meer over deze opties en de vereisten van de video’s.

Wanneer alles goed is ingevuld klik je op ‘Voeg video toe’ om de video toe te voegen aan jouw WebinarGeek account.

Externe video toevoegen

Extra gebruikers

De geüploade video’s zijn altijd zichtbaar voor de owner en de manager gebruikers.

Heb je extra gebruikers in je account, dan kan je de video ook beschikbaar maken voor alle member gebruikers.

Optie om video beschikbaar te maken voor alle gebruikers

Na het uploaden heb je nog de mogelijkheid om deze optie te wijzigen. Dat doe je door naast de video op de ‘Opties’ button te klikken en vervolgens op ‘Bewerk details’.

Details bewerken video upload

In het video overzicht zie je aan een icoon of de opname voor alle gebruikers zichtbaar is.

Overzicht van video met icoontje om aan te geven dat video gedeeld is tussen gebruikers

Video gebruiken voor automated of on demand webinar

Je geüploade video gebruiken voor je automated of on demand webinar.

1. Klik op je webinar en ga naar ‘webinar bewerken’. Klik in de webinar wizard op 'Webinar'.

2. Selecteer een opname in de dropdown bij 'Importeer video' en klik op 'Opslaan'. Als je eerder een YouTube video hebt gebruikt bij een automated of on demand webinar, komt die ook in de lijst en kan je die gebruiken zonder dat je de link hoeft op te zoeken.

Dropdown menu met alle videos op de webinar pagina van een on demand of automated webinar

Let op! Test altijd de opname. Je kan dat doen nadat je webinar is gepubliceerd. Klik in het webinar dashboard op 'Test het webinar'.

Video gebruiken voor video injectie

Het is mogelijk om geüploade videos en YouTube videos te gebruiken voor video injecties tijden je live webinar. Check dit artikel om te zien hoe je dit doet.