On demand webinar aanmaken

Met een on demand webinar geef je kijkers de mogelijkheid om het webinar op een zelfgekozen tijdstip te bekijken.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met een on demand webinar geef je kijkers de mogelijkheid om het webinar op een tijdstip te bekijken dat hun goed uitkomt.

De kijker schrijft zich in met naam en e-mailadres. Zo weet je precies wie op welk moment het on demand webinar heeft bekeken. Ook kan je interacties instellen, zodat je nog meer resultaat uit je het webinar haalt.

Leer hier meer over het instellen van on demand webinars!

Er zijn 2 opties om een on demand webinar aan te maken. Hieronder leggen we ze allebei uit.

Live webinar naar on demand webinar beschikbaar stellen

Live webinar omzetten naar on demand webinar

Als je een live webinar hebt gegeven in WebinarGeek, dan kan je makkelijk de opname hiervan hergebruiken als on demand webinar.

1. Klik in het webinaroverzicht op het live webinar.

2. Ga dan naar de uitzending waarvan je de opname wil gebruiken en klik op 'Opties' > 'Creëer on demand webinar' > 'Webinar omzetten'.

De optie 'Creëer on demand webinar' in het overzicht van uitzendingen.

Er wordt een nieuw webinar aangemaakt en de video, registratiepagina en eventuele interacties, presentatie en video-injecties kunnen worden overgenomen.

De interacties en de dia's die je hebt gebruikt tijdens het live webinar, worden in het on demand webinar automatisch op hetzelfde moment gestart. Maar als je wil, kan je de tijden van de interacties wijzigen en nieuwe interacties inplannen.

Stel tot slot bij de beschikbaarheid in tot wanneer je on demand webinar kan worden bekeken.

Ontdek hier meer tips om tijd te besparen en je content te hergebruiken!

Zodra je op 'Creëer on demand webinar' klikt, krijg je een overzicht van welke gegevens er worden overgenomen.

Hier kan je ervoor kiezen om de registratielink van het live webinar over te nemen. Dat kan handig zijn als je de registratiepagina van het live webinar niet meer gebruikt. Je hoeft dan voor het on demand webinar geen nieuwe link te delen.

Let op! Als je de registratielink van het live webinar overneemt voor het on demand webinar, is het live webinar niet meer te bereiken met deze link. Wij passen de link naar de registratiepagina van het live webinar namelijk aan door daar 'old' aan toe te voegen.

Nieuw on demand webinar aanmaken en een opname selecteren/toevoegen

1. Klik in het hoofdmenu op '+ Nieuw webinar' om een nieuw webinar aan te maken.

2. Selecteer 'On demand', geef het webinar een titel, stel de beschikbaarheid in en klik op 'Aanmaken en instellen'.

3. Hierna kom je in de volgende stap van de webinar wizard terecht. Navigeer naar de tab ‘Webinar’.

4. Klik op ‘Webinarpagina’ om een opname te selecteren of toe te voegen.

Bestaande video gebruiken

Je kan er ook voor kiezen om de opname van een live webinar of een geüploade video te gebruiken.

1. Selecteer het webinar dat je wilt bewerken en klik op 'Webinar bewerken'.

2. Navigeer naar de tab 'Webinar'.

3. Klik op 'Webinarpagina'.

4. Selecteer een video bij 'Importeer video' en klik op 'Opslaan'.

Een bestaande video importeren

Bij het gebruik van een live webinar opname worden alle interacties en de presentatie die je bij het live webinar hebt gebruikt overgenomen, net als wanneer je een on demand webinar creëert vanuit het live webinar.

Let op! Test altijd de opname door na het publiceren op 'Test het webinar als kijker' te klikken in het webinar dashboard.

Externe video gebruiken

1. Selecteer het webinar dat je wilt bewerken en klik op 'Webinar bewerken'.

2. Navigeer naar de tab 'Webinar'.

3. Klik op 'Webinarpagina'

4. Onder 'Externe video URL' kan je een video toevoegen. Dit kan een YouTube-URL zijn of een andere link, zolang deze maar een mp4-bestand verwijst (bij voorkeur met x264-video en AAC-audio).

5. Plak je URL onder 'Externe video URL' en klik op 'Opslaan'. Lees hier meer over het gebruik van externe video's.

Een externe video URL plaatsen

Let op! Test altijd de opname door na het publiceren op 'Test het webinar' te klikken in het webinar dashboard.

Trefwoorden: keuzevrijheid, bereikbaarheid