Met een on demand webinar geef je kijkers de mogelijkheid om het webinar op een tijdstip te bekijken dat hun goed uitkomt.

De kijker schrijft zich in met naam en e-mailadres. Zo weet je precies wie op welk moment het on demand webinar heeft bekeken. Ook kan je interacties instellen, zodat je nog meer resultaat uit je het webinar haalt.

Er zijn 2 opties om een on demand webinar aan te maken. Hieronder leggen we ze allebei uit.

Live webinar naar on demand webinar beschikbaar stellen

Als je een live webinar hebt gegeven in WebinarGeek, dan kan je de opname hiervan gebruiken als on demand webinar.

Klik in het webinaroverzicht op het live webinar. Ga dan naar de uitzending waarvan je de opname wil gebruiken, klik op 'Opties' > 'Opname als on demand webinar' > 'Webinar omzetten'.

Er wordt een nieuw webinar aangemaakt en de video, registratiepagina en eventuele interacties, presentatie en video-injecties kunnen worden overgenomen.

De interacties en de dia's die je hebt gebruikt tijdens het live webinar, worden in het on demand webinar automatisch op hetzelfde moment gestart. Maar als je wil, kan je de tijden van de interacties wijzigen en nieuwe interacties inplannen.

Stel tot slot bij de beschikbaarheid in tot wanneer je on demand webinar kan worden bekeken.

Zodra je op 'Opname als on demand webinar' klikt, krijg je een overzicht van welke gegevens er worden overgenomen.

Hier kan je ervoor kiezen om de registratielink van het live webinar over te nemen. Dat kan handig zijn als je de registratiepagina van het live webinar niet meer gebruikt. Je hoeft dan voor het on demand webinar geen nieuwe link te delen.

Let op! Als je de registratielink van het live webinar overneemt voor het automated webinar, is het live webinar niet meer te bereiken met deze link.

Wij passen de link naar de registratiepagina van het live webinar namelijk aan door daar 'old' aan toe te voegen.

Nieuw on demand webinar aanmaken en een opname selecteren/toevoegen

Klik in het hoofdmenu op '+ Nieuw webinar' om een nieuw webinar aan te maken. Selecteer 'on demand webinar', geef je webinar een titel, stel de beschikbaarheid in en klik op 'Webinar aanmaken'.

Hierna kom je in de volgende stap van de webinar wizard terecht.

Externe video gebruiken

Klik bovenin op 'Webinar'. Bij 'Webinarvideo' kan je een video toevoegen. Dit kan een YouTube-URL zijn of een andere link, zolang deze maar een mp4-bestand verwijst (bij voorkeur met x264-video en AAC-audio).

Plak je URL bij 'Webinarvideo' en klik op 'Opslaan'. Lees hier meer over het gebruik van externe video's.

Let op! Test altijd de opname door na het publiceren op 'Test het webinar' te klikken in het webinar dashboard.

Live webinar-opname gebruiken

Je kan er ook voor kiezen om de opname van een live webinar te gebruiken. Klik in de webinar wizard op 'Webinar'. Selecteer een live webinar bij 'Gebruik live opname' en klik op 'Opslaan'.

Alle interacties en de presentatie die je bij het live webinar hebt gebruikt, worden hier overgenomen.

Let op! Test altijd de opname door na het publiceren op 'Test het webinar' te klikken in het webinar dashboard.

Trefwoorden: keuzevrijheid, bereikbaarheid