Autorespond

Maak een koppeling met Autorespond. Kijkers en niet-kijkers worden automatisch toegevoegd aan je mailinglijst of lijstmanager!

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Maak een koppeling met Autorespond. De koppeling met deze integratie kan ervoor zorgen dat inschrijvers, kijkers en niet-kijkers van je webinar automatisch worden toegevoegd aan een mailinglijst of lijstmanager.

Hierdoor kan je dus gemakkelijk data van de registraties, kijkers en niet-kijkers terugvinden in je lijst en deze zelf opvolgen.

Koppel WebinarGeek aan Autorespond

1. Klik in WebinarGeek rechtsboven op 'Account'

2. Klik op 'Integraties'

3. Kies 'Autorespond'

4. Vul je de Admin ID en API key van je Autorespond-account in

5. Klik op 'Verbind'

Het invullen van de Autorespond 'Admin ID' en 'API key'

De ‘Admin ID’ en de ‘API key’ kan je in je Autorespond-account vinden:

1. Klik in Autorespond op 'Instellingen'

2. Klik op 'Administratie'

3. Ga naar 'Externe systemen'

Triggers Instellen

Nadat je een koppeling hebt met Autorespond, kan je triggers aanmaken!

Je kan een trigger op accountniveau of per webinar aanmaken.

De volgende triggers zijn beschikbaar. Klik hier voor meer uitleg per trigger.

• Nieuwe registratie

• Nieuwe betaling

• Nieuwe kijker

• Niet-kijker

• Nieuwe channel lead

• Toetsing geslaagd

Nadat je een trigger hebt geselecteerd, kan je een actie instellen. De volgende acties zijn beschikbaar:

• Voeg toe aan groep
    Deelnemer wordt toegevoegd aan de groep tenzij het toestemmingsveld E-mail opt-in niet is ingevuld.

• Voeg toe aan lijstmanager
    Deelnemer wordt toegevoegd aan de lijstmanager, tenzij het toestemmingsveld E-mail opt-in niet is ingevuld.

• Voeg een tag toe
    Er wordt een tag toegevoegd, ook als de deelnemer niet in Autorespond voorkomt. Deze wordt los van een mailinglijst toegevoegd.

Nadat je een van deze acties hebt ingesteld, kan je een mailinglijst of tag selecteren.

Een nieuwe trigger maken voor Autorespond

Velden die naar Autorespond worden verzonden

Als een contact wordt toegevoegd aan Autorespond sturen we de volgende informatie mee, als dit is geregistreerd tijdens de registratie:

• Voornaam

• Achternaam

• E-mailadres

Trefwoorden: opgesteld