Maak een koppeling met Autorespond. De koppeling met deze integratie kan ervoor zorgen dat inschrijvers, kijkers en niet-kijkers van je webinar automatisch worden toegevoegd aan een mailinglijst of lijstmanager.

Hierdoor kan je dus gemakkelijk data van de registraties, kijkers en niet-kijkers terugvinden in je lijst en deze zelf opvolgen.

Koppel WebinarGeek aan Autorespond

Klik rechtsboven op ‘Account’ > ‘Integraties’ en vervolgens op ‘Autorespond’.

Om een koppeling te kunnen maken met Autorespond, moet je de ‘Admin ID’ en ‘API key’ van je Autorespond-account invullen. Klik tot slot op ‘Verbind’.

De ‘Admin ID’ en de ‘API key’ kan je in je Autorespond-account vinden:

• Klik in het hoofdmenu op ‘Instellingen’ > ‘Administratie’ > ‘Externe systemen’.

Als de koppeling is gelegd, kan je triggers toevoegen.

Triggers

Nadat je een koppeling hebt met Autorespond, kan je triggers aanmaken!

Je kan een trigger op accountniveau of per webinar aanmaken.

Er zijn 4 triggers:

• Nieuwe registratie.

• Nieuwe kijker.

• Niet-kijker.

• Nieuwe betaling.

Nadat je een trigger hebt geselecteerd, kan je een actie instellen. Autorespond heeft de volgende mogelijkheden:

• Voeg toe aan groep
    Deelnemer wordt toegevoegd aan de groep tenzij het toestemmingsveld E-mail opt-in niet is ingevuld.

• Voeg toe aan lijstmanager
    Deelnemer wordt toegevoegd aan de lijstmanager, tenzij het toestemmingsveld E-mail opt-in niet is ingevuld.

• Voeg een tag toe
    Er wordt een tag toegevoegd, ook als de deelnemer niet in Autorespond voorkomt. Deze wordt los van een mailinglijst toegevoegd.

Nadat je een van deze acties hebt ingesteld, kan je een mailinglijst of tag selecteren.

Trefwoorden: automatisch, opgesteld, koppeling