Kijken zonder registratie

Je kan een directe link naar je webinar delen, zodat kijkers het webinar kunnen bekijken zonder zich te registeren.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kan een directe link naar je webinar delen, zodat kijkers het webinar kunnen bekijken zonder zich te registeren. Ze hoeven alleen hun naam in te vullen, als je dat instelt.

De link stuurt de bezoeker door naar de eerstvolgende of huidige uitzending. Denk goed na waar je de link deelt, je kunt namelijk in één keer veel kijkers krijgen.

Om de directe link in te schakelen kun je de volgende stappen volgen:

1. Klik op je webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar 'Registratie' > 'Registratiepagina'.

4. Klik op de de switch naast 'Directe link inschakelen'.

5. Klik op de switch naast 'Voornaam vereist' als je het registratieveld 'Voornaam' wilt toe passen als vereiste.

Als er geen voornaam bekend is, genereert het systeem een unieke naam voor elke kijker om te gebruiken in de chat en interacties.

Kijken zonder registratie instellingen

Er zijn een paar punten waar je op moet letten:

• Er worden geen e-mails verstuurd naar iemand die het webinar binnenkomt met de directe link. Doordat er geen registratie is, is het niet mogelijk om bijvoorbeeld een follow-upmail in te stellen.

• Deze optie is niet beschikbaar voor betaalde webinars.

• Deel de publieke link met zorg. De anonieme kijker kan achteraf geen replay toegestuurd krijgen, omdat er geen e-mailadres bekend is.

• Interacties zijn wel zichtbaar voor de kijker. Ook worden er statistieken bijgehouden. Dit op basis van de ingevulde gegevens. Denk aan naam of automatisch gegenereerde naam.

• Wat betreft de statistieken geldt: als je de pagina ververst, wordt je als dezelfde kijker gezien. Echter bij het opnieuw inloggen wordt je als nieuwe kijker gezien.

Let op! Zowel anonieme kijkers als kijkers die een voornaam invullen zijn terug te zien in de statistieken en CSV export, maar er is geen e-mail bekend.

Voornaam alvast tonen

Wil je de voornaam van de deelnemer alvast invullen, zodra ze de pagina bezoeken, dan kan dit via de 'firstname' parameter in de URL. Als je deze query-variabele met de naam van de deelnemer vult, wordt deze in het veld 'Voornaam' ingevuld.

link met voornaam
Voorbeeld prefill voornaam

Trefwoorden: openbaar