Je kan een directe link naar je webinar delen, zodat kijkers het webinar kunnen bekijken zonder zich te registeren. Ze hoeven alleen hun naam in te vullen, als je dat instelt. De link stuurt de bezoeker door naar de eerstvolgende of huidige uitzending. Denk goed na waar je de link deelt, je kunt namelijk in één keer veel kijkers krijgen.

Klik op je webinar > 'Webinar bewerken' > 'Registratie' > 'Registratiepagina'.

Klik op de switch om de directe link in te schakelen. Als deze is ingeschakeld, zie je ook de optie om het registratieveld 'Voornaam' toe te passen als vereiste.

Klik op de switch om dit aan te passen. Als er geen voornaam bekend is, genereert het systeem een unieke naam voor elke kijker om te gebruiken in de chat en interacties.

Er zijn een paar punten waar je op moet letten:

• Er worden geen e-mails verstuurd naar iemand die het webinar binnenkomt met de directe link. Doordat er geen registratie is, is het niet mogelijk om bijvoorbeeld een follow-upmail in te stellen.
  • Deze optie is niet beschikbaar voor betaalde webinars.
  • Deel de publieke link met zorg. De anonieme kijker kan achteraf geen replay toegestuurd krijgen, omdat er geen e-mailadres bekend is.

Voornaam alvast tonen

Wil je de voornaam van de deelnemer alvast ingevuld hebben, zodra hij op de pagina komt, dan kan dit via de 'firstname' parameter in de URL. Als je deze query-variabele met de naam van de deelnemer vult, wordt deze in het veld 'Voornaam' ingevuld.

Trefwoorden: openbaar,