E-mail bewerken

Gebruik onze editor om e-mails aan te passen naar jouw branding.

Dewi avatar
Geschreven door Dewi
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Werk je nog met de oude editor? Dan zoek je ons oude artikel of zet je mail om naar de nieuwe editor.

Om de e-mail editor te openen, kun je de volgende stappen volgen:

1. Klik op je webinar.

2. Klik op 'Bewerk webinar'.

3. Navigeer naar 'E-mails'.

4. Klik op je e-mail en klik op 'Bewerk e-mail'.

E-mail editor openen

De eerste keer dat je de e-mail editor opent zal je een standaard e-mail template zien.

De inhoud en het uiterlijk van de mail kan je aanpassen naar je eigen huisstijl. Dit kan je op elk moment doen en alle wijzigingen wordt automatisch opgeslagen.

Blokken

Elke e-mail bevat meerdere blokken die samen de complete mail vormen. Een blok is een sectie voor de mail waarin je dingen kan plaatsen zoals tekst, afbeeldingen en buttons.

Blokken toevoegen

Je kan extra blokken toevoegen, bestaande blokken kopiëren of blokken verwijderen.

Om een blok toe te voegen klik je op ‘Blokken’ aan de rechterkant van het scherm.

Je zult meerdere soorten blokken in beeld krijgen. Kies de soort die je wilt gebruik en sleep deze naar de gewenste positie.

Een nieuw blok toevoegen aan een mail

Blokken met meerdere kolommen kunnen gebruikt worden om meerdere soorten inhoud in op één lijn te plaatsen, zoals bijvoorbeeld twee afbeeldingen en twee stukken tekst.

Achtergrond kleur van een blok veranderen

Wanneer je een nieuw blok toevoegt zal de achtergrond kleur automatisch hetzelfde zijn als de achtergrond kleur van de mail.

Wil je een specifieke achtergrond kleur voor het blok? Selecteer het block en scroll naar ‘Kolomeigenschappen’ in het venster aan de rechterkant van het scherm. Verander daar de kleur bij ‘Achtergrond kleur’.

De achtergrond kleur van een blok veranderen

Let op! Wanneer je een blok gebruikt met meerdere kolommen moet je voor elke kolom apart de achtergrond kleur instellen.

Blokken kopiëren

Je kan ook nieuwe blokken toevoegen door bestaande blokken te kopiëren. Hiermee maak je een exact kopie van het bestaande blok.

Selecteer het blok en klik op het kopieer icoontje.

Blokken verplaatsen

Een nieuw of bestaand blok kan naar een andere positie in de mail verplaatst worden.

Selecteer het blok, klik op het pijltjes icoontje aan de rechterkant en sleep het blok naar de gewenste positie.

Let op! Verplaats het blok met de kijk link, ‘voeg toe aan agenda’ link, uitzendingstijd en uitschrijf link niet, anders werken deze niet meer.

Blokken verwijderen

Om een blok uit de mail te verwijderen selecteer je het blok en klik je op het afvalbak icoon.

Inhoud uit blokken verwijderen

De eerste keer dat je dit doet zal de inhoud van het blok worden verwijderd. Herhaal de stappen om ook het hele blok te verwijderen.

Blokken verwijderen uit de mail

Let op! Verwijder het blok met de kijk link, ‘voeg toe aan agenda’ link, uitzendingstijd en uitschrijf link niet, want deze kan niet opnieuw aangemaakt worden.

Inhoud toevoegen

Nadat je een blok toegevoegd hebt kan je inhoud toevoegen.

Om inhoud toe te voegen klik je op ‘Inhoud’ aan de rechterkant van het scherm.

Je zal meerdere soorten inhoud zien verschijnen die je aan de mail toe kan voegen. We leggen elke soort hier uit:

Kolommen

De ‘Kolommen’ inhoud heeft dezelfde functie als de blokken waar we het hierboven over hadden. We adviseren om ‘Blokken’ te gebruiken voor het toevoegen van blokken en niet ‘Kolommen’. Je kan hier meer lezen over het toevoegen van blokken aan de e-mail.

Button

Met de ‘Button’ inhoud plaats je een button in jouw mail.

Om een button toe te voegen klik je op ‘Button’ en sleep je deze naar de gewenste positie.

Selecteer het button blok en een nieuw venster zal aan de rechterkant van het scherm tevoorschijn komen. Met dit venster verander je de actie en het uiterlijk van de button.

Button actie instellen

Er zijn vier opties voor de button:

• Open website: Stuurt de ontvanger naar een website.

• E-mail verzenden: Opent een nieuwe e-mail naar het opgegeven e-mailadres.

• Telefoonnummer: Opent een telefoongesprek met het opgegeven telefoonnummer.

• Verstuur sms: Opent een nieuwe sms naar het opgegeven telefoonnummer.

Onder ‘Knopopties’ kan je de kleuren van de button veranderen.

Divider

Met de ‘Divider’ inhoud plaats je een divider (een horizontale lijn) in jouw mail.

Om een divider toe te voegen klik je op ‘Divider’ en sleep je deze naar de gewenste positie.

Selecteer het divider blok en een nieuw venster zal aan de rechterkant van het scherm tevoorschijn komen. Met dit venster verander je het uiterlijk van de divider, zoals de kleur.

Kop

Met de ‘Kop’ inhoud plaats je een kop in jouw mail.

Om een kop toe te voegen klik je op ‘Kop’ en sleep je deze naar de gewenste positie.

Je kan de tekst van de rubriek veranderen door het kop blok te selecteren. Een tekst opmaak venster zal verschijnen.

Tekst bewerkingsmenu bij het bewerken van Kop inhoud
  1. Tekst vetgedrukt maken: Maak de tekst vetgedrukt.

2. Tekst cursief maken: Maak de tekst cursief.

3. Tekst onderstrepen: Onderstreep de tekst.

4. Tekst doorstrepen: Tekst doorstrepen.

5. Subscript: Verander de tekst naar subscript.

6. Superscript: Verander de tekst naar superscript.

7. Link invoegen/wijzigen: Link invoegen of wijzigen.

8. Link verwijderen: Link uit de tekst verwijderen.

9. Emoji invoegen: Voeg een emoji toe aan de tekst.

10. Variabelen invoegen: Voeg variabelen toe aan de tekst. Variabelen zijn stukjes tekst die vervangen worden door specifieke informatie van de ontvanger van de mail, zoals bijvoorbeeld hun naam.

Andere instellingen van de kop kunnen worden veranderd in het nieuwe venster dat aan de rechterkant van het scherm verschijnt wanneer je het rubriek blok selecteert. Met dit venster verander je het rubriek type, het lettertype, de lettergrootte, tekstkleur en meer.

HTML

Met de ‘HTML’ inhoud plaats je een HTML code blok in jouw mail.

Om een HTML code blok toe te voegen klik je op ‘HTML’ en sleep je deze naar de gewenste positie.

Selecteer het HTML blok en een nieuw venster zal aan de rechterkant van het scherm tevoorschijn komen. Met dit venster verander je de HTML code die in de mail moet verschijnen.

Instellingen menu van HTML inhoud

Afbeelding

Met de ‘Afbeelding’ inhoud plaats je een afbeelding in jouw mail.

Om een afbeelding toe te voegen klik je op ‘Afbeelding’ en sleep je deze naar de gewenste positie.

Nu kan je een afbeelding uploaden. Selecteer het afbeelding blok en een nieuw venster zal aan de rechterkant van het scherm tevoorschijn komen.

Klik op ‘Afbeelding uploaden’, upload een nieuwe afbeelding of kies een bestaande afbeelding die je wilt gebruik en klik daarna op ‘Opslaan’.

Instellingen menu van Afbeelding inhoud

Je kan in dit venster ook andere instellingen wijzigen, zoals de ‘Alternatieve tekst’. De alternatieve tekst is de tekst die voorgelezen wordt door screenreaders.

Als je niet blij bent met hoe jouw afbeelding eruit ziet kan je op ‘Effecten en meer toepassen’ klikken om de afbeelding te bewerken. Daar lees je hier meer over.

Menu

Met de ‘Menu’ inhoud plaats je een menu in jouw mail.

Om een menu toe te voegen klik je op ‘Menu’ en sleep je deze naar de gewenste positie.

Nu wil je menu-items toevoegen. Selecteer het menu blok en een nieuw venster zal aan de rechterkant van het scherm tevoorschijn komen.

Instellingen menu van Menu inhoud

In dit venster kan je menu-items toevoegen aan het blok en het uiterlijk van het menu wijzigen. Elk menu-item kan een andere actie hebben.

Er zijn vier opties voor de menu-items:

• Open website: Stuurt de ontvanger naar een website.

• E-mail verzenden: Opent een nieuwe e-mail naar het opgegeven e-mailadres.

• Telefoonnummer: Opent een telefoongesprek met het opgegeven telefoonnummer.

• Verstuur sms: Opent een nieuwe sms naar het opgegeven telefoonnummer.

Tekst

Met de ‘Tekst’ inhoud plaats je tekst in jouw mail.

Om tekst toe te voegen klik je op ‘Tekst’ en sleep je deze naar de gewenste positie.

Je kan de tekst veranderen door het tekst blok te selecteren. Een tekst opmaak venster zal verschijnen.

Tekst bewerkingsmenu bij het bewerken van Tekst inhoud
  1. Lettertype: Wijzig het lettertype.

2. Lettergrootte: Wijzig de lettergrootte.

3. Tekst vetgedrukt maken: Maak de tekst vetgedrukt.

4. Tekst cursief maken: Maak de tekst cursief.

5. Tekst onderstrepen: Onderstreep de tekst.

6. Tekst doorstrepen: Tekst doorstrepen.

7. Subscript: Verander de tekst naar subscript.

8. Superscript: Verander de tekst naar superscript.

9. Emoji invoegen: Voeg een emoji toe aan de tekst.

10. Tekst links uitlijnen: Tekst uitlijnen aan de linkerkant.

11. Tekst centreren: Tekst uitlijnen in het midden van de mail.

12. Tekst rechts uitlijnen: Tekst uitlijnen aan de rechterkant.

13. Tekst uitvullen: Tekst aan beide kanten uitlijnen.

14. Opsomming invoegen: Voeg een opsomming toe aan de tekst.

15. Genummerde lijst invoegen: Voeg een genummerde lijst toe aan de tekst.

16. Tekstkleur: Wijzig de tekstkleur.

17. Markeringskleur: Wijzig de markeringskleur.

18. Links-naar-rechts paragraaf: Tekst die van links naar rechts gelezen moet worden.

19. Rechts-naar-links paragraaf: Tekst die van rechts naar links gelezen moet worden.

20. Link invoegen/wijzigen: Link invoegen of wijzigen.

21. Link verwijderen: Link uit de tekst verwijderen.

22. Variabelen invoegen: Voeg variabelen toe aan de tekst. Variabelen zijn stukjes tekst die vervangen worden door specifieke informatie van de ontvanger van de mail, zoals bijvoorbeeld hun naam.

Andere instellingen van de tekst kunnen worden veranderd in het nieuwe venster dat aan de rechterkant van het scherm verschijnt wanneer je het tekst blok selecteert.

Inhoud verwijderen

Om de inhoud uit een blok in de mail te verwijderen selecteer je het blok en klik je op het afvalbak icoon.

De inhoud van een blok verwijderen

Een blok opslaan om later te gebruiken

De nieuwe editor heeft een handige feature waarmee je blokken uit je e-mails op kan slaan. Deze kan je later in nieuwe mails plaatsen door ze naar de juiste plek te slepen vanuit het ‘Blokken’ menu. Hierdoor kan je gemakkelijk delen van e-mails opslaan die je vaak gebruikt, waardoor je jouw mails sneller kan bewerken.

Open de e-mail editor for de mail waar je een blok van wilt opslaan.

Klik naast het blok dat je op wilt slaan en klik op de ‘Opslaan’ knop.

Het opslaan van een blok uit een e-mail

Er komt een venster in beeld waar je een categorie voor het blok kan aangeven en tags kan maken waardoor je deze makkelijk terugvindt. Typ de categorie naam en de tags die je aan het blok wil geven in en klik op ‘Opslaan’.

De categorie en tags van het blok instellen

Het blok staat nu opgeslagen in het ‘Blokken’ menu. Als je de categorie of tags wilt veranderen kan je dat doen door op de drie puntjes te klikken die verschijnen wanneer je met de muis over het opgeslagen blok beweegt.

Wil je deze in een e-mail plaatsen? Je hoeft deze alleen maar naar de juiste plek in de mail te slepen.

Hoe het blok te zien is in het 'Blokken' menu

Je kan dit opgeslagen blok in de editor van elke mail terug vinden. Met deze methode kan je makkelijk specifieke delen van één mail naar een andere kopiëren, zelfs in verschillende webinars!

Afbeeldingen bewerken

Ziet je afbeelding er niet uit zoals je wilt? Je kan deze gemakkelijk bewerken in de editor.

Na het uitkiezen van je afbeelding klik je op ‘Effecten en meer toepassen’.

De afbeelding editor openen

Er komt een bewerkingsvenster in beeld. In dit venster kan je de afbeelding bewerken.

Afbeelding bewerkingsmenu

Hieronder een korte beschrijving van wat alle opties doen:

1. Inzoomen: Zoom in of uit om het bewerken makkelijker te maken.

2. Ongedaan maken: Maak de vorige verandering ongedaan.

3. Opnieuw uitvoeren: Opnieuw uitvoeren van een ongedane actie.

4. Geschiedenis: Geschiedenis van het bewerken van de afbeelding inzien.

5. Filter: Een filter toevoegen aan de afbeelding.

6. Formaat wijzigen: Het formaat van de afbeelding wijzigen.

7. Bijsnijden: De afbeelding bijsnijden.

8. Transformeren: De afbeelding roteren of spiegelen.

9. Teken: Op de afbeelding tekenen.

10. Tekst: Tekst toevoegen aan de afbeelding.

11. Vormen: Vormen toevoegen aan de afbeelding.

12. Stickers: Stickers toevoegen aan de afbeelding.

13. Kader: Een kader toevoegen aan de afbeelding.

14. Hoeken: De hoeken van de afbeelding afronden.

15. Achtergrond: De achtergrond veranderen die in beeld is bij de transparante delen van de afbeelding.

Het bewerken van een afbeelding met de editor

Tevreden met de veranderingen? Klik op ‘Opslaan’. De afbeelding in de e-mail zal de veranderingen overnemen.

Versies van e-mails voor specifieke systemen

Elke mail heeft een computer en mobiele versie. Je kan beide bekijken en bewerken in de editor. Het is zelfs mogelijk om specifieke blokken te verstoppen op specifieke systemen.

De mobiele versie bekijken

Om in te zien hoe de mail er voor ontvangers op mobiele systemen uit ziet selecteer je een blok in de mail en klik je daarna op de ‘Mobiel’ knop die bovenaan staat in het venster dat aan de zijkant verschijnt.

Let op! Het is mogelijk om de mail te bewerken terwijl je de mobiele versie bekijkt, maar dan zijn sommige bewerkingsopties niet beschikbaar.

E-mail blokken verstoppen in de mobiele versie

Wil je dat een specifiek blok gezien kan worden door ontvangers die de mail bekijken op hun desktop maar niet op hun smartphone? Het is mogelijk om blokken te verstoppen op mobile devices.

Selecteer het blok dat je wilt verstoppen en een venster verschijnt aan de rechterkant van het scherm.

Klik bovenaan in het venster op ‘Mobiel’.

Scroll naar ‘Responsive Ontwerp’ en klik op de switch naast ‘Verbergen op mobiel’.

Het geselecteerde blok zal nu onzichtbaar zijn op smartphones.

E-mail blokken verstoppen in de desktop versie

Wil je dat een specifiek blok gezien kan worden door ontvangers die de mail bekijken op hun smartphone maar niet op hun desktop? Het is mogelijk om blokken te verstoppen op desktops.

Selecteer het blok dat je wilt verstoppen en een venster verschijnt aan de rechterkant van het scherm.

Scroll naar ‘Responsive Ontwerp’ en klik op de switch naast ‘Verbergen op desktop’.

Het geselecteerde blok zal nu onzichtbaar zijn op desktops.

Pas een bestaande template toe

Om een ​​bestaande template te kopiëren naar een eerder aangemaakte e-mail ga je naar 'Webinar bewerken' > 'E-mails' en selecteer een e-mail. Open de email editor en selecteer '⇄ Pas bestaande template toe'. Je wordt gevraagd een webinar en e-mailtemplate te kiezen om naar je bestaande e-mail te kopiëren.

Alleen de template wordt gekopieerd, e-mailinstellingen worden niet gekopieerd. Zorg er dus voor dat je de e-mail inplant na het kopiëren van de sjabloon.

E-mail resetten naar template

Het kan voorkomen dat je een fout maakt tijdens het bewerken van de mail die niet makkelijk terug te draaien is. In deze situatie kan je de e-mail resetten.

Om de e-mail te resetten naar de standaard mail klik je op ‘Reset naar template’ bovenaan het scherm. Klik daarna op ‘OK’.

Let op! Hiermee reset je de gehele mail en verlies je alle veranderingen die je hebt aangebracht in de opmaak en tekst. Dit is permanent en kan niet ongedaan gemaakt worden.

Nieuwe editor gebruiken voor een oude e-mail

Heb je een mail die nog de oude editor gebruikt? Als je deze mail met de nieuwe editor wilt bewerken moet je de mail resetten naar de standaard template met de ‘Reset en gebruik nieuwe editor’ knop.

Bewerk het webinar en ga naar de ‘E-mails’ pagina. Klik nu op de e-mail waar het omgaat en open de mail in de editor.

Klik op ‘Reset en gebruik nieuwe editor’ aan de bovenkant van de pagina.

Een e-mail resetten en de nieuwe editor gebruiken

Let op! Wanneer je op de ‘Reset en gebruik nieuwe editor’ knop klikt zullen al je veranderingen aan de mail verloren gaan. De oude opmaak en inhoud kunnen niet hersteld worden. Ook zal je de oude editor niet meer kunnen gebruiken voor deze mail.

Veelgestelde vragen

Wat is het ‘Opmaak’ tabblad?

Het ‘Opmaak’ tabblad gebruik je om de opmaak van de gehele mail in één keer te veranderen. Dit kan verwarrend zijn. Daarom adviseren wij om alleen de ‘Opmaak’ instellingen te veranderen als je ervaring hebt met e-mail editors.

Naast het veranderen van de opmaak, kan je hier ook een preheader toevoegen aan je email. In dit artikel kan je er meer over lezen.

Wat is het ‘Afbeeldingen’ tabblad?

Het ‘Afbeeldingen’ tabblad gebruik je om bestaande afbeeldingen die gratis gebruikt kunnen worden toe te voegen aan je mails. Je kan zoeken naar trefwoorden en zo afbeeldingen vinden die passen bij wat jij zoekt.

Een afbeelding zoeken

Wat is het ‘Audit’ tabblad?

Het ‘Audit’ tabblad geeft je waarschuwingen over problemen met jouw mail opmaak en inhoud. Dit is een hele handige manier om snel te checken of alles er goed uitziet voordat je de e-mail echt verstuurt, zodat je zeker weet dat de ontvangers de mail juist ontvangen.

Waarom heb ik een notificatie in mijn ‘Audit’ tabblad?

Dit betekent dat de editor een probleem heeft gevonden met jouw e-mail opmaak en/of inhoud.

Klik op ‘Audit’ en je zal korte beschrijvingen zien van de problemen die gevonden zijn.

Je kan extra informatie over het probleem inzien door de korte beschrijving te selecteren.

Let op! Het is niet vereist, maar we adviseren toch om de problemen in het ‘Audit’ tabblad op te lossen.

Ik krijg een error over variabelen. Hoe los ik het op?

Wanneer je een error krijgt over variabelen betekent het dat één van de variabelen in de e-mail foutief is.

Tip! Je kan het 'Variabelen' dropdown menu gebruiken wanneer je de text bewerkt om dit te voorkomen. Variabelen die je op deze manier toevoegt zullen altijd correct zijn.

Om het op te lossen moet één voor één al de variabelen in de mail nalopen. Als de fout niet duidelijk is, verwijder je de variabelen en voeg je ze opnieuw toe met het 'Variabelen' menu.

Hieronder vind je een lijst van veelvoorkomende oorzaken waardoor een variabele niet meer werkt:

• De variabelen plakken vanuit een andere applicatie, zoals Microsoft Word.

• Een deel van de variabele opmaken, maar niet de gehele variabele. Bijvoorbeeld wanneer 'first_name' dikgedrukt is, maar de haakjes niet.

• Een typfout in de variabele. Bijvoorbeeld 'firstname' in plaats van 'first_name'.

Trefwoorden: unlayer