Integraties
CRM
Stuur SMS-herinneringen met Twilio

Gebruik onze Zapier integratie om SMS berichten te sturen naar je inschrijvingen.

Pam avatar
Geschreven door Pam
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Gebruik onze Zapier integratie om SMS berichten naar je inschrijvingen te sturen. Herinner hen bijvoorbeeld aan aankomende webinars.

Je doet dit door de SMS service van Twilio met Zapier aan WebinarGeek te koppelen.

Benodigdheden

Om SMS herinneringen te sturen via Zapier’s integratie met Twilio heb je het volgende nodig:

• Een betaald Zapier account voor delays en Formatters

• Een webinar abonnement met marketing integraties (Premium of Enterprise)

• Een Twilio account met SMS verstuur service en nummer

Maak een Zapier account

Je gaat naar Zapier.com om een Zapier account te maken. Registreer je via de ‘Get started free’-knop. Je kan ook inloggen in een bestaand account of een van de betaalde abonnementen selecteren.

Verbind Zapier met WebinarGeek

Zapier en WebinarGeek werken samen door gebruik van Zaps. Zaps worden beheerd in Zapier en ontvangen jouw data van WebinarGeek om te versturen naar een andere tool.

Log in in je account om te verbinden tussen WebinarGeek en Zapier.

1. Klik op ‘Make a Zap’ om een Zap aan te maken.

2. Zoek in ‘Search apps…’ voor de WebinarGeek app en selecteer deze.

3. Selecteer de ‘trigger’, dit is de actie die de data naar Zapier stuurt. Je kiest tussen ‘Nieuwe registratie’ en ‘Webinar bekeken’. De eerste wordt geactiveerd wanneer iemand zich inschrijft, de tweede wanneer iemand je webinar bekijkt.

4. Voor de volgende stap, klik je op ‘Sign in to WebinarGeek’. Hier wordt gevraagd een API key in te vullen.

5. Open nu je WebinarGeek account in een andere tab/venster. Klik op 'Account' in de rechterbovenhoek en vervolgens op ‘Integraties’. Klik hierna op Zapier en activeer het. Je vindt je persoonlijke API key hier. Kopieer en plak dit in Zapier.

De verbinding is nu tot stand gebracht en je kan Zapier met WebinarGeek gebruiken. In het volgende deel, leggen we uit wat je met de verbinding kan doen. Jouw account details worden opgeslagen in Zapier dus je hoeft dit niet in te vullen als je de volgende keer een Zap maakt.

A 'New Registration' trigger in Zapier

Heb je moeite om de verbinding tot stand te brengen? Zorg ervoor dat je aan de bovengenoemde eisen en stappen voldoet.

Verbind Zapier met Twilio

Nu je de verbinding tussen WebinarGeek en Zapier hebt opgezet, kan je beginnen om je Zap te configureren en te verbinden met Twilio. Je leest hier hoe je Twilio instelt.

We ask for your Account SID and Auth Token from your Twilio account
  1. Nadat je je account hebt verbonden, stel je in voor welk webinar de Zap de trigger voor ‘Nieuwe registratie’ geldt. Je kan het instellen voor alle of een van je webinars.

2. Als er een registratie is voor het door jou geselecteerde webinar, zie je de laatste details van de laatste registratie in de volgende stap, ook zodat je er voor kan zorgen dat alles werkt. Je ziet ook welke data beschikbaar is om te gebruiken.

3. Je wil de SMS herinnering instellen op een tijd die past bij je webinar. Om dit te doen moet je ‘Delay until’ specificeren in Zapier.

4. Gebruik een formatter-stap om de correcte tijd van het webinar in te stellen. Vul een formatter output in bij je delayed until veld. Bijvoorbeeld 1 uur voor het webinar start.

5. De volgende stap is om de ‘Actie’ in te stellen van je Zap. Dit is wat er gebeurt als de trigger is geactiveerd. Je wil SMS in Twilio hiervoor selecteren en het telefoonnummer gebruiken dat je hebt gevraagd in het registratieveld.

6. Je kan de kijk link en andere variabelen gebruiken in je SMS bericht.

Om je telefoonnummer in te stellen in Twilio, adviseren we je om deze stappen te volgen: https://support.twilio.com/hc/en-us

Keywords: zaps, verbinden, whatsapp, SMS