Zoho flow

Zoho flow heeft een integratie met WebinarGeek ontwikkeld. Met Zoho flow kan je software aan WebinarGeek koppelen en data uitwisselen

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Zoho biedt een integratie met WebinarGeek op basis van onze API. Hiermee kun je registraties van WebinarGeek naar andere apps sturen of vice versa. Je kan bijvoorbeeld jouw nieuwe abonnementen naar Google Spreadsheets sturen. Of stuur registratie informatie van externe formulieren naar WebinarGeek.

Tip! Wil je Zoho-apps integreren met WebinarGeek? Sommige hiervan zijn ook te vinden in Zapier, we raden aan om Zapier te gebruiken in plaats van Zoho flow!

Let op! De integratie tussen Zoho flow en WebinarGeek is gemaakt en wordt onderhouden door Zoho op eigen initiatief. Daarom moet je voor support voor Zoho flow contact opnemen met Zoho. Als er zich problemen voordoen, helpen we je graag, maar het is vaak het beste om contact op te nemen met Zoho Flow voor hulp.

Bekende problemen

Als je binnen een paar minuten honderden registraties ontvangt, bijvoorbeeld met CSV-import, kan Zoho Flow onverwacht gedrag vertonen. In onze tests worden niet alle registraties verwerkt. We raden je aan om Zapier te gebruiken als je met CSV-bestanden werkt of in korte tijd (5 minuten) grote hoeveelheden registraties verwacht. De integratie tussen Zoho Flow en WebinarGeek is gemaakt en wordt onderhouden door Zoho op eigen initiatief.

Verbinding maken

Bij het voor het eerst selecteren van WebinarGeek in Zoho Flow, zal je worden gevraagd de ​​API sleutel op te geven. Je kan deze sleutel vinden in jouw account. Als je onze proefversie gebruikt, vraag dan om toegang tot de API-sleutel via onze livechat.

Let op! Behandel je API sleutel als een wachtwoord, deel deze nooit openbaar.

Zorg ervoor dat je de hele code naar Zoho Flow kopieert en de verbinding een naam geeft.

Triggers

Zoho biedt één trigger voor WebinarGeek. Na het opzetten van de verbinding kun je 'nieuwe registratie' selecteren als app-trigger voor WebinarGeek. Zoho flow zal elke 5 minuten jouw webinar checken voor nieuwe registraties. Deze nieuwe aanmeldingen worden naar jouw acties gestuurd. Je kan maar één webinar selecteren per trigger. Optioneel kun je een filter instellen voor de inkomende registraties. Standaard toont Zoho Flow slechts enkele van de standaard registratievelden.

Eigen registratie velden

Gewoonlijk worden zelf aangemaakte registratievelden niet weergegeven in de Zoho Flow-interface. Je kan deze nog steeds als variabele toevoegen via het debug menu. Als je hierop klikt verschijnt er een scherm met alle registratievelden. Zorg ervoor dat de laatste registratie voor jouw webinar gebruik maakt van alle registratievelden.

Je kan de naam van een aangepast veld kopiëren. Om het aangepaste veld als een variabele aan een actie toe te voegen, vul je "${Variable_name.name_of_custom_field}" in. Zie het onderstaande voorbeeld.

In het voorbeeld is de variabele naam "registration". In dit geval willen we het veld “country” ook naar een andere app sturen, de naam van dit veld hebben we gevonden in het test & debug menu. Dus om dit toe te voegen aan een veld in onze actie vullen we "${Registration.country}" in.

Acties

In jouw ‘flows’ kan je de actie “Registreer webinar deelnemer” aanmaken. Hiermee kan je deelnemers aanmelden voor jouw webinars, zoals aanmeldingen uit andere bronnen of formulieren. Je moet hiervoor een webinar selecteren en minimaal een e-mailadres, voornaam en achternaam opgeven.

Let op! De integratie tussen Zoho flow en WebinarGeek is gemaakt en wordt onderhouden door Zoho. Daarom kunnen we niet garanderen dat het altijd perfect zal werken. Als er zich problemen voordoen, helpen we je graag, maar het is vaak het beste om contact op te nemen met Zoho Flow voor hulp. We raden aan om te kiezen voor Zapier in plaats van Zoho flow.