Naar de hoofdinhoud

(Oud) Registratieproces voor deelnemers

Mensen kunnen zich via de registratiepagina of een embedformulier aanmelden voor webinars. Lees meer over het registratieproces voor je deelnemers.

Geschreven door Tim

Dit artikel gaat over de oude registratiepagina. Gebruik je de nieuwe registratiepagina die in juni 2025 werd geïntroduceerd? Lees dan in plaats daarvan dit artikel.

Gebruik je nog de vorige versie maar wil je overstappen op de nieuwe? Bekijk dit artikel.

Mensen kunnen zich via de registratiepagina of een embedformulier aanmelden voor webinars.

Je vindt hier alle registratieopties.

Bevestigingspagina

Zodra iemand zich via de registratiepagina aanmeldt voor je webinar, wordt die persoon doorgestuurd naar de bevestigingspagina, tenzij je een eigen aangepaste bevestigingspagina instelt.

Op de bevestigingspagina wordt gepersonaliseerde informatie over de abonnee weergegeven. Deze informatie wordt ook per e-mail verstuurd, tenzij je de bevestigingsmail handmatig hebt uitgeschakeld.

Op de bevestigingspagina staat informatie over de datum en het tijdstip van het webinar, met de optie om dit aan een agenda toe te voegen. De bevestigingsmail kan ook opnieuw worden verstuurd en geregistreerde personen kunnen hun kijklink kopiëren.

Wanneer iemand zich tegelijkertijd voor meerdere uitzendingen aanmeldt, wordt vergelijkbare informatie weergegeven voor alle geselecteerde uitzendingen.

Onderaan de pagina staat voor de deelnemer een link met technische informatie voor kijkers. Daar geven we tips voor een succesvolle kijkervaring.

Bevestigingspagina

Wanneer iemand zich vlak voor de start van het live webinar aanmeldt, verschijnt er op de bevestigingspagina een link waarmee die persoon rechtstreeks naar het webinar gaat.

knop op de bevestigingspagina

Bevestigingsmail

Na het aanmelden wordt onmiddellijk een bevestigingsmail verstuurd, tenzij je deze functie vooraf hebt uitgeschakeld.

De bevestigingsmail kun je naar wens aanpassen. De bevestigingsmail bevat een knop om te kijken, die de persoon automatisch doorstuurt naar de unieke kijklink. Abonnees kunnen zich ook afmelden voor het webinar.

Je kunt de bevestigingsmail uitschakelen. Dit doe je wanneer je het webinar bewerkt onder 'E-mails'. Klik op de bevestigingsmail en scrol omlaag. Daar vind je de optie 'Uitschakelen'.

Let op! Als je de bevestigingsmail uitschakelt, moet je ervoor zorgen dat de abonnee de unieke kijklink toch ontvangt.

Opnieuw aanmelden

Wanneer een abonnee zich een tweede keer probeert aan te melden, wordt een bevestiging verstuurd met de optie om de bevestigingsmail met alle relevante persoonsgegevens opnieuw te versturen.

Opnieuw aanmelden

Afmelden

Wanneer iemand zich wil afmelden voor je webinar, kan dat via de link onder de knop in de bevestigingsmail. Deze link is standaard ingeschakeld, maar je kunt hem verbergen in je bevestigingsmail.

Nadat de persoon de afmelding heeft bevestigd, ontvangt die geen e-mails meer over het webinar en heeft die geen toegang meer tot het webinar.

afmelden

De layout van de afmeldpagina is vergelijkbaar met die van de registratiepagina.

Je vindt de persoon nog steeds terug in je 'Statistieken'. Onder de naam staan de gegevens gewoon als 'Afgemeld'.

statistieken

Trefwoorden: kijkers, kijklink

Was dit een antwoord op uw vraag?