De eerste stap in het registratieproces is de registratiepagina. Hier kom je automatisch terecht, nadat je nieuw webinar hebt aangemaakt.

Registratiepagina bewerken

Klik op het webinar > 'Webinar bewerken' > 'Registratie' > 'Registratiepagina'.

Klik op de oranje button 'Registratiepagina bewerken' om naar de page editor te gaan. Dit is een belangrijke stap. Op de registratiepagina bepalen mensen namelijk of ze zich gaan inschrijven voor je webinar.

Je kan de registratiepagina geheel in je eigen huisstijl opmaken. Bedenk een pakkende titel, geef een omschrijving, voeg een biografie toe van de presentator inclusief foto en plaats eventueel een welkomstvideo.

Bekijk hier onze Academy-video over hoe je een succesvolle registratiepagina maakt.

Hier lees je hoe je de registratiepagina kan bewerken in de page editor.

Registratiepagina uitschakelen

Als je zelf registraties hebt verzameld en niet wil dat iemand zich zelf kan inschrijven, kan je de registratiepagina uitschakelen.

Klik op het webinar > 'Webinar bewerken' > 'Registratie' > 'Registratiepagina'.

Klik op de switch om registraties toe te staan of uit te schakelen.

Aan de rechterkant van de pagina zie je nu ook een preview van hoe dit eruitziet. Staat de optie aan, dan zie je hier de gevraagde registratievelden. Staat de optie uit, dan zie je de pagina zonder registratieopties.

Let op! De template voor het registratieformulier wordt ook gebruikt voor de uitschrijfpagina, meldingen naar kijkers, betaalpagina's en andere informatieve pagina's over je webinar.

Schakel dus alleen de registratiepagina uit en verander verder niets aan de registratiepagina.

Andere registratieopties, zoals het embedded formulier en het uploaden van een CSV-bestand, blijken wel beschikbaar.

Het systeem genereert automatisch een link voor de registratiepagina op basis van de titel van het webinar. Het is mogelijk om deze handmatig aan te passen.

Klik op het webinar > 'Webinar bewerken' > 'Registratie" > 'Registratiepagina'.

Klik op het potlood naast de link en klik op 'OK'.

Je kan het gedeelte na https:// subdomein.webinargeek.com/[...] wijzigen.

Klik vervolgens op 'Opslaan'.

Let op! Nadat je de link hebt aangepast, is de oude link niet meer actief.

De link naar de registratiepagina is pas actief nadat je het webinar hebt gepubliceerd.

Als je het webinar op verschillende kanalen gaat promoten, wil je natuurlijk weten wie zich via welk kanaal heeft ingeschreven. Via de aangepaste registratielinks kan je meten waar de registraties vandaan komen.

Klik op het webinar > 'Webinar bewerken' > 'Registratie' > 'Registratiepagina'.

Maak een aangepaste registratielink aan door op 'Inschakelen' te klikken. Geef de link een naam (zoals Facebook, LinkedIn of zomercampagne) en klik op 'Genereren'.

Er wordt dan een nieuwe registratielink aangemaakt. Deze kan je kopiëren en via het juiste kanaal promoten.

Klik op 'Voeg aangepaste link toe' om er nog een aan te maken.

In de statistieken van het webinar kan je bij de inschrijvingen terugvinden wie zich via welke link heeft ingeschreven. Ook bevat het CSV-bestand een extra kolom 'Custom registration link'.

Je kan de aangepaste registratielink ook gebruiken voor een embedded formulier. Hier lees je precies hoe dat werkt.

SEO-instellingen

Het optimaliseren van je registratiepagina begint bij het kiezen van de juiste metatitel en metabeschrijving. Met de SEO-instellingen kan je zelf instellen hoe de pagina wordt weergeven in de zoekresultaten.

Klik op je webinar > 'Webinar bewerken' > 'Registratie' > 'Registratiepagina'.

De metatitel, metabeschrijving en afbeelding worden automatisch ingesteld op basis van de registratiepagina. Hiervoor worden de titel van de registratiepagina, de beschrijving linksonder en de afbeelding linksonder gebruikt.

Klik op 'SEO-instellingen aanpassen' om deze aan te passen of om de indexering uit te schakelen.

Gebruik voor de 'Titel meta tag' 30-60 karakters en voor de 'Omschrijving meta tag' 70-155 karakters voor een optimaal resultaat.

De ideale afbeeldingsgrootte is 1200x1200 pixels. Elk platform verkleint en snijdt de afbeelding naar een andere maat. Als je een vierkante afbeelding gebruikt, gaat de minste kwaliteit verloren.

Indexeren uitschakelen

Zodra de registratiepagina openbaar op het internet staat (bijvoorbeeld op Facebook of je eigen website), kan deze worden geïndexeerd door zoekmachines als Google. Dit kan je uitzetten. Zo komt je registratiepagina nooit in een zoekmachine. Zet hiervoor onderaan het vinkje aan.

Let op! De SEO-instellingen zijn niet in elk pakket beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de pricingpagina.

Socialmediaplatform (Facebook) gebruikt oude foto/tekst

Facebook en andere social media 'onthouden' de gegevens die bij de links worden gedeeld. Als je dus later eenzelfde link wil delen maar met nieuwe informatie, dan laadt Facebook hierbij de oude informatie die het al eerder heeft opgeslagen.

Dit kun je aanpassen door Facebook te 'vertellen' dat je link nieuwe informatie bevat.

Dat doe je door de link die je wil delen hier in te voeren.

Voer de link in, klik op 'Debug' en klik vervolgens in het overzicht met informatie op 'Scrape again'.

Facebook zal dan de informatie die bij die link hoort, zoals de afbeelding, opnieuw laden en opslaan. Vanaf dat moment kan je de link opnieuw delen op Facebook en zal deze de geüp­datete informatie bevatten.