Registratiedata

Klik op het webinar > 'Statistieken' > 'Registraties'. Hier kan je de statistieken bekijken over de prestatie van je registratiepagina.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De statistieken kan je vinden in je webinar dashboard.

1. Klik op het webinar

2. Klik op 'Statistieken' en ga naar de tab 'Registraties'.

3. Als je extra of terugkerende uitzendingen hebt ingesteld, is het ook mogelijk om de statistieken van een specifieke uitzenddatum apart te bekijken. Om een specifieke uitzending te selecteren, kan je die uitzending selecteren in de drop-down linksboven.

Hier kan je de statistieken bekijken over de prestatie van je registratiepagina.

Bovenin zie je een grafiek met de registratieflow en de bezoekers van je registratiepagina.

De registratieflow in de statistieken van een webinar

Het totale aantal bezoekers en inschrijvingen met de conversie daarvan vind je eronder. Blijft de conversie achter, onderzoek dan of het nodig is om iets aan te passen. "Jouw gemiddelde" is de gemiddelde conversie van alle webinars in jouw account.

Het bezoekersaantal van de registratiepagina geldt voor alle uitzendingen en wordt maximaal twee keer per dag geüpdatet. Het is dus niet in real time.

Een bezoeker van je pagina wordt als dezelfde persoon gezien op het moment dat diegene dezelfde browser en hetzelfde apparaat gebruikt. Als dezelfde persoon een andere browser of apparaat gebruikt, is diegene voor het systeem een nieuwe bezoeker.

Rapportage

1. Klik op het webinar

2. Klik op 'Statistieken'

3. Ga naar de tab 'Registraties' en klik op 'Rapportage'

De informatie hieronder geeft aan hoe lang mensen op de registratiepagina blijven. Ook vind je hier een geografische kaart die laat zien waar je inschrijvingen vandaan komen.

Wereldkaart in de statistieken die weergeeft waar inschrijvers zich registreren

Je ziet daarnaast hoeveel van de inschrijvers voor dit webinar al eerder een webinar van jou hebben gevolgd. En je vindt een overzicht met het aantal registraties via de aangepaste registratielinks.

Helemaal onderaan kan je zien vanuit welke bronnen de bezoekers afkomstig zijn. Dit is handig om te zien als je adverteert, want zo kan je zien of je advertenties goed werken. Je ziet dat ze de pagina hebben gevonden via bijvoorbeeld social media of een email link. Het kan voorkomen dat hier ‘other’ komt te staan. Als je ziet dat veel mensen via ‘other’ op je pagina zijn gekomen, is het handig om een aanpassing in je google analytics figuratie te maken zodat er een betere bron getoond kan worden. Daarvoor is het handig om dit artikel door te lezen.

Alle inschrijvingen

1. Klik op het webinar

2. Klik op 'Statistieken' en ga naar de tab 'Registraties'

Bovenin zie je een klein overzicht van wie zich heeft ingeschreven. Klik op 'Inschrijvingen' om naar al je inschrijvingen te gaan. Als je webinar al is geweest, zie je hier ook wie er live heeft gekeken.

Je kan de inschrijvingen sorteren op naam, e-mailadres of registratiedatum.

Klik op 'Meer details' bij een inschrijving om daar de uitgebreide statistieken per inschrijving te bekijken, zoals de registratiedatum, kijktijd en unieke kijklink. De kijktijd wordt ingevuld als een kijker 30 seconden of langer naar het webinar kijkt.

Let op! Bij je registratiepagina had je de keuze om een standaard of een eigen registratieveld toe te voegen. Heb je gekozen voor een eigen veld? Dan vind je die data terug via de volgende stappen. Klik op het webinar > 'Statistieken' > 'Registraties' > ‘Inschrijver opties’ > ‘Laat details zien’.

Details van een inschrijver met alle beschikbare informatie in 'Inschrijvers opties'> 'Laat details zien'

De inschrijvingen lijst filteren

Je kan de lijst van inschrijvingen filteren op basis van bepaalde data om het vinden van bepaalde inschrijvers makkelijker te maken. De volgende opties zijn beschikbaar:

• Naam

• E-mailadres

• Of de inschrijver live gekeken heeft

• Of de inschrijver de replay bekeken heeft

• Of de inschrijver zich uitgeschreven heeft

Volg deze stappen om de inschrijvingen lijst te filteren:

1. Klik op het webinar

2. Ga naar de ‘Statistieken’ van het webinar

3. Open de ‘Registraties’ statistieken

4. Klik op ‘Inschrijvingen’

5. Klik op de ‘Filter’ knop

6. Kies welke filters je wilt toepassen en klik daarna op ‘Filter’

7. De filter is nu toegepast

Filters hebben ook effect op de CSV export. Wanneer je een filter toepast op de statistieken kan je met de exportfunctie specifieke data exporteren, in plaats van alle data in één keer.

Tip! Dit is een hele goede manier om in te zien wie zich heeft uitgeschreven van een webinar.

Registraties exporteren

1. Klik op het webinar

2. Klik op 'Statistieken'

3. Ga naar de tab 'Registraties' en klik op 'Inschrijvingen'

4. Klik op 'Exporteer alle registraties naar CSV' om de gegevens van alle inschrijvingen te exporteren

In het CSV-bestand kan je filteren. Hier vind je meer informatie over hoe filteren in Excel werkt.

Bevestigingsmail opnieuw versturen

Het kan gebeuren dat een inschrijver de bevestigingsmail kwijt is. Je kan de bevestigingsmail dan opnieuw versturen voor deze inschrijver.

1. Klik op het webinar

2. Klik op 'Statistieken'

3. Ga naar de tab 'Registraties' en klik op 'Inschrijvingen'

4. Klik bij de inschrijving op 'Inschrijver-opties' > 'Stuur bevestigingsmail opnieuw'

Het opnieuw versturen van de bevestigingsmail naar een specifieke inschrijving

Voorkomen dat iemand registreert met de verkeerde gegevens

Om potentiële e-mail tikfouten en het niet ontvangen van bevestigingsmails te verminderen, kan je een controle stap toevoegen aan het e-mail veld. Klik hier voor uitleg over het instellen van dit registratieveld.

E-mailadres van inschrijving aanpassen

Als iemand een verkeerd e-mailadres heeft gebruikt voor hun webinar inschrijving kun je dit voor de deelnemer aanpassen.

1. Klik op het webinar

2. Klik op 'Statistieken'

3. Ga naar de tab 'Registraties' en klik op 'Inschrijvingen'

4. Zoek de inschrijving op waar het om gaat en klik daarnaast op ‘Inschrijver-opties’ > ‘Bewerk e-mailadres’

Het e-mailadres van een inschrijving wijzigen

5. Vul onder ‘E-mailadres’ het nieuwe, juiste e-mailadres in. Heeft de deelnemer geen bevestigingsmail ontvangen op het oude e-mailadres? Klik dan de checkbox naast ‘Verstuur bevestigingsmail opnieuw’ aan. Hiermee wordt er automatisch een bevestigingsmail naar het nieuwe e-mailadres verstuurd.

Als je gebruik maakt van integraties is het ook handig om het vakje naast ‘Voer integratie triggers uit’ aan te klikken. Dan worden de ‘Nieuwe Registratie’ triggers die ingesteld staan voor het webinar opnieuw uitgevoerd voor deze registratie maar met het nieuwe e-mailadres.

6. Wanneer je het nieuwe, juiste e-mailadres hebt ingevuld en de vakjes hebt aangekruist die je nodig hebt druk je op ‘Opslaan’ om de veranderingen op te slaan.

Het e-mailadres van een inschrijver bewerken

Let op! Je kan het e-mail adres van een inschrijving niet veranderen als de inschrijver zich uitgeschreven heeft of geanonimiseerd is. Wanneer het webinar al plaatsgevonden heeft is het ook niet meer mogelijk.

Uitschrijven van webinar

1. Klik op het webinar

2. Klik op 'Statistieken'

3. Ga naar de tab 'Registraties' en klik op 'Inschrijvingen'

4. Klik bij de inschrijving op 'Inschrijveropties' > 'Schrijf inschrijving uit'

Als je een inschrijving hebt uitgeschreven, werkt de unieke kijklink van deze inschrijving niet meer. De inschrijver kan het webinar dus niet meer bekijken. Jij ziet de gegevens van deze inschrijving nog wel, maar met de melding dat deze persoon is uitgeschreven.

Wanneer iemand zich uitschrijft wordt het aantal inschrijvingen automatisch met 1 verminderd. Je ziet in dit geval de teller bij uitschrijvingen met 1 omhoog gaan. Je kan de gegevens van de uitschrijver nog wel terugvinden in het overzicht.

Voorbeeld van de statistieken van een webinar wanneer een uitschrijving heeft plaatsgevonden
Iemand uitschrijven van een webinar

Inschrijving anonimiseren

Na het webinar kan je inschrijvingen anonimiseren.

1. Klik op je webinar

2. Klik op ‘Statistieken’

3. Ga naar de tab ‘Registraties’ en klik op ‘Inschrijvingen’

4. Klik bij de inschrijving die je wil anonimiseren op de button ‘Inschrijver-opties’ > ‘Anonimiseer inschrijving’

5. Er opent een pop-up met informatie. Klik op 'OK' om de inschrijving te anonimiseren of klik op 'Annuleren' om het niet te doen.

Tip! Je kan ook een hele uitzending anonimiseren of een individuele inschrijving in alle webinars tegelijkertijd. Lees er hier meer over.

Anonimiseren van een registratie

Inschrijving verwijderen

1. Klik op je webinar

2. Klik op ‘Statistieken’

3. Ga naar de tab ‘Registraties’ en klik op ‘Inschrijvingen’

4. Klik op de button ‘Inschrijver-opties’ > ‘Verwijder inschrijving’

Als je een inschrijving hebt verwijderd, werkt de unieke kijklink van deze inschrijving niet meer. De inschrijver kan het webinar dus niet meer bekijken.

Wanneer je een inschrijving verwijderd zal er alleen een inschrijving van het totaal afgaan. Het aantal uitschrijvingen zal bij een verwijderde inschrijving gelijk blijven. Je kan de gegevens van een verwijderde inschrijver ook niet meer terugvinden in de statistieken van je webinar.

Een registratie van een webinar verwijderen

Tip! Je kan de gegevens van een inschrijving binnen al je webinars tegelijkertijd verwijderen. Lees er hier meer over.

Trefwoorden: uitschrijven, gastenlijst