De statistieken kan je vinden in je webinar dashboard.

Klik op het webinar > 'Statistieken' > 'Registraties'.

Hier kan je de statistieken bekijken over de prestatie van je registratiepagina.

Bovenin zie je een grafiek met de registratieflow en de bezoekers van je registratiepagina.

Het totale aantal bezoekers en inschrijvingen met de conversie daarvan vind je eronder.

Blijft de conversie achter, onderzoek dan of het nodig is om iets aan te passen.

Het bezoekersaantal van de registratiepagina geldt voor alle uitzendingen en wordt maximaal twee keer per dag geupdate. Het is dus niet in real time.

Een bezoeker van je pagina wordt als dezelfde persoon gezien op het moment dat diegene dezelfde browser en hetzelfde apparaat gebruikt. Als dezelfde persoon een andere browser of apparaat gebruikt, is diegene voor het systeem een nieuwe bezoeker.

Rapportage

Klik op het webinar > 'Statistieken' > > 'Registratie' > 'Rapportage'.

De informatie hieronder geeft aan hoe lang mensen op de registratiepagina blijven. Ook vind je hier een geografische kaart die laat zien waar je inschrijvingen vandaan komen.

Je ziet daarnaast hoeveel van de inschrijvers voor dit webinar al eerder een webinar van jou hebben gevolgd. En je vindt een overzicht met het aantal registraties via de aangepaste registratielinks.

Helemaal onderaan kan je zien vanuit welke bronnen de bezoekers afkomstig zijn. Dit is handig om te zien als je adverteert, want zo kan je zien of je advertenties goed werken.

Alle inschrijvingen

Klik op het webinar > 'Statistieken' > 'Registraties'.

Bovenin zie je een klein overzicht van wie zich heeft ingeschreven. Klik op 'Inschrijvingen' om naar al je inschrijvingen te gaan. Als je webinar al is geweest, zie je hier ook wie er live heeft gekeken.

Je kan de inschrijvingen sorteren op naam, e-mailadres of registratiedatum.

Klik op 'Meer details' bij een inschrijving om daar de uitgebreide statistieken per inschrijving te bekijken, zoals de registratiedatum, kijktijd en unieke kijklink. De kijktijd wordt ingevuld als een kijker 30 seconden of langer naar het webinar kijkt.

Let op! Bij je registratiepagina had je de keuze om een standaard of een eigen registratieveld toe te voegen. Heb je gekozen voor een eigen veld? Dan vind je die data terug via de volgende stappen. Klik op het webinar > 'Statistieken' > 'Registraties' > ‘Inschrijver opties’ > ‘Laat details zien’.

Registraties exporteren

Klik op het webinar > 'Statistieken' > 'Registraties' > 'Inschrijvingen'.

Klik vervolgens op 'Exporteer alle registraties naar CSV' om de gegevens van alle inschrijvingen te exporteren.

In het CSV-bestand kan je filteren. Hier vind je meer informatie over hoe filteren in Excel werkt.

Bevestigingsmail opnieuw versturen

Het kan gebeuren dat een inschrijver de bevestigingsmail kwijt is. Je kan de bevestigingsmail dan opnieuw versturen voor deze inschrijver.

Klik op je webinar > 'Statistieken' > 'Registratie' > 'Inschrijvingen'.

Klik dan op 'Meer details' bij de inschrijving en onderin op 'Inschrijveropties' > 'Stuur bevestigingsmail opnieuw'.

Voorkomen dat iemand registreert met de verkeerde gegevens

Om potentiële e-mail tikfouten en het niet ontvangen van bevestigingsmails te verminderen, kan je een controle stap toevoegen aan het e-mail veld. Klik hier voor uitleg over het instellen van dit registratieveld.

Uitschrijven van webinar

Klik op het webinar > 'Statistieken' > 'Registratie' > 'Inschrijvingen'.

Klik vervolgens op 'Meer details' bij de inschrijving en onderin op 'Inschrijveropties' > 'Schrijf inschrijving uit'.

Als je een inschrijving hebt uitgeschreven, werkt de unieke kijklink van deze inschrijving niet meer. De inschrijver kan het webinar dus niet meer bekijken. Jij ziet de gegevens van deze inschrijving nog wel, maar met de melding dat deze persoon is uitgeschreven.

Wanneer iemand zich uitschrijft wordt het aantal inschrijvingen automatisch met 1 verminderd. Je ziet in dit geval de teller bij uitschrijvingen met 1 omhoog gaan. Je kan de gegevens van de uitschrijver nog wel terugvinden in het overzicht.

Inschrijving anonimiseren

Na het live webinar, kan je inschrijvingen anonimiseren.

Klik op het webinar > 'Statistieken' > 'Registraties' > 'Inschrijvingen'.

Klik dan op 'Meer details' en onderin op 'Inschrijveropties' > 'Anonimiseer inschrijving'.

Er opent een pop-up met informatie. Klik op 'OK' om de inschrijving te anonimiseren. Of klik op 'Annuleren' om het niet te doen.

Lees hier hoe je een uitzending kan anonimiseren.

Inschrijving verwijderen

Klik op het webinar > 'Statistieken' > 'Registratie' > 'Inschrijvingen'.

Klik vervolgens op 'Meer details' en onderin op 'Inschrijveropties' > 'Verwijder inschrijving'.

Als je een inschrijving hebt verwijderd, werkt de unieke kijklink van deze inschrijving niet meer. De inschrijver kan het webinar dus niet meer bekijken.

Wanneer je een inschrijving verwijderd zal er alleen een inschrijving van het totaal afgaan. Het aantal uitschrijvingen zal bij een verwijderde inschrijving gelijk blijven. Je kan de gegevens van een verwijderde inschrijver ook niet meer terugvinden in de statistieken van je webinar.

Trefwoorden: uitschrijven