Evaluatieformulier

Het evaluatieformulier is een handige tool waarmee je input en feedback kan krijgen van kijkers die jouw webinar hebben bekeken.

Tim avatar
Geschreven door Tim
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het evaluatieformulier is een handige tool waarmee je input kan krijgen van kijkers van je webinar. Het formulier verschijnt automatisch in beeld nadat het webinar is beëindigd.

Ontdek hier meer tips om het meeste uit je trainings en cursussen te halen met onze features!

Aanmaken of kopiëren

1. Selecteer het webinar dat je wilt bewerken.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar de tab 'Webinar'.

4. Klik op 'Evaluatie'.

Naar het 'Evaluatie' deel van de webinar wizard navigeren

Je kan een bestaand evaluatieformulier kopiëren of een nieuwe maken.

Een nieuw evaluatieformulier aanmaken of een bestaande kopiëren

Bewerken

Je kan de vragen en antwoorden direct bewerken. Onderaan op het formulier kan je verschillende soorten vragen toevoegen:

• Tekstveld

• Tekstbox

• Meerkeuze

• Enkele keuze

• Beoordelingsschaal

1. Je voegt een vraagsoort toe door erop te klikken.

Vragen toevoegen aan het evaluatieformulier

2. Klik op de tekst om de vraag te wijzigen.

3. Een antwoord verwijderen? Klik op het tandwiel > 'Verwijder' om het te verwijderen.

4. Onder het formulier kan je de 'bedankt'-tekst aanpassen die in beeld komt zodra het formulier is ingevuld.

Editing the evaluation form

Tip! De beoordelingsschaal vraag kan gebruikt worden om gemiddelden te meten wanneer de antwoorden numeriek zijn (met of zonder %). Wanneer alle antwoorden voor een beoordelingsschaal vraag numeriek zijn zullen de statistieken van het webinar het gemiddelde van alle antwoorden laten zien. Dit artikel vertelt je meer over de statistieken van evaluatieformulieren. Hier is een voorbeeld van een numerieke beoordelingsschaal vraag:

Een voorbeeld van een beoordelingsschaal vraag

Volgorde aanpassen

Als je al je vragen hebt klaargezet in je evaluatieformulier, kan je later nog de volgorde aanpassen.

1. Je doet dat door onderaan op de knop ‘verander volgorde’ te klikken.

Verander volgorde knop evaluatieformulier

2. Als je klaar bent klik je op dezelfde knop, daar staat dan ‘terug naar bewerken’.

3. Ook de volgorde van de antwoorden kan je makkelijk veranderen. Je doet dat door de puntjes voor het antwoord ingedrukt te houden en te slepen.

De volgorde van vragen en antwoorden in et evaluatie formulier veranderen in Webinargeek

Activeren

1. Selecteer het webinar dat je wilt bewerken.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar de tab 'Webinar'.

4. Klik op 'Evaluatie'.

Naar het 'Evaluatie' deel van de webinar wizard navigeren

5. Klik op de switch om het evaluatieformulier in te schakelen. Als je dit hebt gedaan, verschijnt het formulier automatisch als pop-up nadat je het webinar hebt beëindigd. Je hoeft het formulier dus niet handmatig in beeld te zetten.

Het evaluatieformulier activeren

Heb je ook de salespagina geactiveerd? Het evaluatieformulier komt als pop-up in beeld. Als kijkers het formulier hebben ingevuld of wegklikken zien ze de salespagina.

Verwijderen

Het verwijderen van het evaluatieformulier uit een webinar maakt het weer mogelijk een nieuwe aan te maken of een andere te kopiëren.

1. Selecteer het webinar dat je wilt bewerken.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar de tab 'Webinar'.

4. Klik op 'Evaluatie'.

Naar het 'Evaluatie' deel van de webinar wizard navigeren

5. Hiermee open je het evaluatieformulier. Klik op ‘Verwijder evaluatieformulier’ om deze te verwijderen.

Een evaluatieformulier verwijderen

Resultaten

De resultaten van de evaluatie kan je terugvinden in de 'Statistieken' van je webinar.

1. Klik in de webinardashboard op 'Statistieken.

2. Navigeer naar de tab 'Evaluaties' om de resultaten van het evaluatieformulier per kijker/uitzending te bekijken.

3. Je kunt de resultaten groeperen per vraag of per kijker om een overzicht te creëren dat het beste bij je behoeften past.

Let op! Als er meer dan 100 resultaten zijn moet je de statistieken exporteren naar een CSV-bestand om alle antwoorden te zien.

Je kan deze ook exporteren naar een CSV-bestand voor verdere analyse.

In PDF- en CSV-bestanden worden de resultaten altijd gegroepeerd per vraag.

Kijkerservaring

De kijkers zien het evaluatieformulier nadat het webinar is afgelopen. Het formulier ziet er hetzelfde uit als in de editor. Het komt als een pop-up over de dia die je als eind dia hebt ingesteld (of over de standaard dia). Als je een salespagina hebt ingesteld, komt het als pop-up over de salespagina. Het ziet er zo uit:

Viewer experience of evaluation form WebinarGeek

Let op! Het evaluatieformulier verschijnt niet in de testomgeving.

Trefwoorden: beoordeling, opvolging, nabespreking, enquête