Salespagina

De salespagina is een pagina die je kijkers zien nadat je je webinar hebt beëindigd.

Tim avatar
Geschreven door Tim
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Stel de pagina samen die wordt getoond wanneer het webinar is afgelopen.

Je kan de salespagina voor elk type webinar gebruiken.

De salespagina is een pagina waar je de mogelijkheid hebt om extra informatie te geven over jouw product of service. Het is ook het perfecte moment om die unieke aanbieding nog één keer aan te bieden.

Ontdek hier meer tips om leads te genereren met je webinars!

Salespagina inschakelen

Bij het aanmaken van je webinar staat de salespagina standaard uit. Als de salespagina is ingeschakeld, komt hij in beeld wanneer het webinar is afgelopen.

Opties in het gedeelte 'Webinar' bij het bewerken van een webinar
  1. Selecteer het webinar dat je wilt bewerken.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar de tab 'Webinar'.

4. Klik op 'Salespagina'.

5. Klik op ‘Toon salespagina na het webinar’ aan om dit te activeren. Je kan nu de salespagina bewerken. Hier lees je meer over het bewerken van de salespagina.

Let op! Als je de salespagina inschakelt komt de eindslide niet in beeld.

Configuren of de salespagina na het webinar in beeld komt

Externe salespagina instellen

Je kan je kijkers na het webinar doorverwijzen naar je eigen salespagina.

1. Selecteer het webinar dat je wilt bewerken.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar de tab 'Webinar'.

4. Klik op 'Salespagina'.

5. Vervolgens klik je op ‘Stuur kijkers door naar een externe pagina’ en stel je hier je URL in. De kijkers worden nu na het webinar direct doorgestuurd naar de URL.

Je kan ook variabelen gebruiken om je externe salespagina te personaliseren. De variabelen worden automatisch vervangen door de informatie van de inschrijver. Lees hier meer over de variabelen die je kan gebruiken.

Let op! Het evaluatieformulier niet wordt getoond als je je kijkers na afloop van het webinar doorstuurt naar een externe pagina.

Een externe salespagina configureren

Salespagina bewerken

1. Selecteer het webinar dat je wilt bewerken.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar de tab 'Webinar'.

4. Klik op 'Salespagina'.

5. Zodra de salespagina is ingeschakeld kan je deze bewerken. Klik op ‘Salespagina bewerken’ om naar de editor te gaan. Hier kan je afbeeldingen wijzigen, linkjes toevoegen en alles geheel naar eigen smaak/huisstijl aanpassen.

6. Klik onderaan op '+ Toevoegen' om een afbeelding met tekst of links toe te voegen. Je kan ook een interactie uit de interactiepagina toevoegen.

Een element toevoegen aan de salespagina

Afbeelding met tekst en een button

1. Als je deze optie kiest, verschijnen er een leeg tekstvak, een button en een afbeelding in beeld. Deze kan je aanpassen.

2. Je voegt een link toe aan de button door op het tandwiel > 'Bewerk link' te klikken.

3. Plak de link, zet een vink als je wil dat de link in een nieuw venster wordt geopend en klik op 'Opslaan'.

1. Als je deze optie kiest, verschijnen er een leeg tekstvak, twee plekken waar links kunnen komen en een afbeelding in beeld. Deze kan je aanpassen.

2. Bewerk de tekst bij 'Link naar website', klik op het tandwiel en selecteer 'Bewerk link' om een link toe te voegen.

3. Plak de link, zet een vink als je wil dat de link in een nieuw venster wordt geopend en klik op 'Opslaan'.

Links bewerken op de salespagina

4. Klik op het tandwiel > 'Verbergen' om deze optie te verbergen.

Interactie uit interactiepagina toevoegen

Hier kan je een call to action of een poll toevoegen die je via de interactie pagina hebt aangemaakt. Als je hier iets wil wijzigen, kan je dit op de interactie pagina doen. Aanpassingen worden automatisch overgenomen op de salespagina.

Interacties toevoegen aan de salespagina

Volgorde wijzigen en verwijderen

Je kan de tekst vakken en interacties omhoog of omlaag verplaatsen.

1. Klik op het tandwiel rechtsboven.

2. Klik vervolgens op 'Verplaats omhoog' of 'Verplaats omlaag'.

3. Klik op 'Verwijder' om een vak te verwijderen.

Volgorde van elementen wijzigen of elementen verwijderen op de salespagina

Trefwoorden: verkoop